ערב טוב בנות

Storm131

New member
ערב טוב בנות

מעניין שעולה פה אותו נושא בואריאציות שונות.יש פה בנות שמדברות על האבא האדיש לאחר מותה של אמא במקום שדוקא יהיה יותר דואג וקרוב.גם אני לצערי חויתי את העניין הזה.ועלה העניין של בני זוג,אפילו יתומים בעצמם שלא מצליחים או לא מנסים אפילו להיכנס לנעלינו.אני חושבת שבסופו של דבר זוהי חולשתם של בני המין הגברי במצבי משבר,זה לא מרוע.פשוט ההתמודדות הריגשית של נשים אחרת לגמרי.האדישות כביכול כנראה עוזרת להם לשרוד ואילו אנחנו חייבות לדסקס את הכל.מסתבר שהיכולת של בנות לתמוך האחת בשנייה גבוהה בהרבה.

tdr1

New member
הי

אני רוצה לתת דוגמה הפוכה לנושא האבות, שבעצם כבר נתתי פה מקודם: אני גדלתי עם אב נפלא ואנחנו חברים טובים. הוא היה צריך לגדל אותי בעצמו מאז שהייתי בת 9 ובעצם עוד לפני כן כי אמא היתה חולה. היתה לו גם עזרה מסבתא. אני בטוחה שהיה לו לא פשוט אבל הוא התמודד עם זה כמו גדול. אני כ"כ שמחה שהוא כזה, תמיד עוזר ומתעניין בחיי ואפילו חבר טוב של בעלי. אבל אני מכירה אבות אחרים, למשל של חברות או כמו האבא של בעלי, שהם לא כאלה: לא מתעניינים ולא ממש עוזרים כשצריך וטיפוסים לא נחמדים בכלל... אז באמת זה תלוי אופי. אני מסכימה שנורא עוזר לדבר המון כדי להתאוורר ובזה באמת הבנות מנצחות.

2hila2

New member
אני חושבת שזה קשור ליכולת של הגבר

להתחבר לצד הנשי שבו. דבר שמאפשר לו בתת מודע להפוך למטפל. אצל אבא שלי זה היה זמני...עד שהוא מצא אשה! הוא הרגיש אז, שמילא את חובתו לאומה ומאז שכח שהוא צריך להמשיך לדאוג...כלומר, בית היה, בגדים היו, וכן כל מה שקשור ללימודים, אבל השאר...

כנ"ל .....

יש לי סיפור מאוד דומה. גם אבי שיחיה נשאר איתי כשהייתי בת 9.5, ונכון שאי אפשר להשוות בין אבא לאמא, אבל הוא באמת עשה ועושה כל שביכולתו, ואני אוהבת אותו אהבה ענקית.

נ ע ם ב ת

New member
גם אצלי היה אותו דבר

אבא שלי מעולם לא התמודד כמו שצריך. יכולת הנתינה שלו מאד מצומצמת, ובמשך שנים נלחמתי בו ולא יכולתי לקבל את זה. הרגשתי שהוא עושה לי עוול... כיום אני מקבלת את זה. פשוט מיציתי את המאבק ואין בליבי יותר טינה עליו. מאידך הוא לא האדם הכי קרוב לי בעולם. נעם.

מיקימק

New member
גם אני כמו נעם

אבל עדיין כועסת עליו. הוא רק מדגיש לי את העובדה שאין כמו אמא.

לולי80

New member
אימפוטנציה רגשית

.... הגדרה של חבר שלי (שתודה לאמא ששלחה לי אותו) לרשות של גברים... לדעתי זה קולע בול!!! בול ...(בל גסויות בבקשה...)

Smilygrl1

New member
עכשיו תורי../images/Emo140.gif

החלטתי לכתוב פה אחרי כמה שבועות של קריאה בפורום הנפלא הזה. אשמח להיות פה איתכן
אניקרוב לגיל 30, אמא לשני ילדים קטנים בן ובת תינוקת אימי נפטרה בנסיבות טרגיות ביותר לפני כמעט 4 שנים, יש לי אח ואחות צעירים ממני והאחות הקטנה גרה עם אבי. משפחתה של אימי גדולה ומאוחדת ואני יחד איתם, סבתי שאימי נגזלה ממנה (כך היא מרגישה) לא התאוששה מאז המוות של אימי ונפטרה גם מצער לפני חודש, מיותר לציין שהיא שימשה לי כאם שניה וכך הרגישה. ובכן.. אנחנו משפחה מאוד מאוחדת למרות שאני זו ששומרת על הקשר עם הדודים שלי. לפעמים נראה לי שאם אני לא אצלצל ולא אבוא, גם הם לא. סבתא שלי ז"ל איחדה את כולנו אצלה כל הזמן ולכן כיום כולם חוששים מנתק משפחתי בעקבות מותה של סבתי ומבטיחים שלא יהיה כך (אני מסופקת מכורח המציאות היום יומית). אבא שלי הוא עצם העניין בסיפור: מעולם לא הסתדרנו, תמיד היו ביננו חילוקי דעות, ריבים וויכוחים שגלשו גם למילים לא יפות מצידי ומצידו (כמובן שמדובר בגיל הנעורים שחלף), אמא שלי היא זו שתמיד היתה לטובתי ופישרה וסידרה שלום בית זמני. עד למותה! מפה לקחתי את העניינים אלי- דאגתי, השקעתי את כל כולי בנסיון לאחד את המשפחה שחלילה לא תתפרק= בעלי וילדיי בעניין כמובן. אחי ואחותי איתי גם כן. האיחוד שעליו אני מדברת כלל: ארוחות שבת כפי שהיינו מורגלים (התחלתי לבשל ולמדתי דיי הרבה) חגים יחד עם המשפםחה המורחבת ועוד ועוד. השנתיים הראשונות עברו בסדר. בשנה האחרונה שבה גם ילדתי את בתי הקטנה המצב החמיר ביחסים עם אבי: הפריעו לו המון דברים, והוא"שרף" אותי בהרבה מקומות. מה הכוונה: דיבר עם הדודים שלי עלי ועל שגיונות הילדות שלי וכמה שפגעתי בהו בתור ילדה, סיפר שאני משתלטת על הבית, שלא אקבל שום אישה שהוא יכיר.. ועוד... כמובן שהדברים לא כך ואני באמת באמת מרחמים ומכאב אמיתי ניסיתי להיות אמא שניה בבית הגדול והריק שאימי השאירה, אמא שנייה גם לאחותי. אבא החליט שלא מתאים לו שישנם בגדים של ילדיי בארונות הבית (מדובר בבית ענקי עם הרבה חדרים, ואני השארתי שם בגדים כי אצלי אין מקום), כמו כן דיבר אלי לא יפה ליד בעלי ורמז לי אלף פעם שהוא לא רוצה שאבוא לביתו וזה הולך בערך כך:" מה את עושה פה בשעה כזו?" (6 בערב) " לכי הביתה למשפחה..." וזה עוד כלום, לא פעם הוא גם אמר לי:"אל תבואי לפה ימי שישי אם את מאחרת " (וזה לא כך כי אני גם זו שמבשלת). בקיצור המצב לא היה הכי טוב וגרם לי לסערת רגשות לא קטנה בחודשי ההריון האחרונים ובמיוחד שהוא התחיל גם לערב את אחי ואחותי ולנסות להסיתם נגדי, כמו כן תמיד אמר לי שכולםםם מדברים עלי מאחורי הגב ולמה אני כל הזמן נפגשת עם הדודות שלי אם הן מלכלכות עלי כל הזמן (כמובן שבררתי הכל, היה קצת בלגן והוכחתי אותו על דבריו) שוחחנו שיחה רצינית ביוזמת אחי שבוע שעבר לאחר ריב שהיה לי עם חמותי (שהיא לא הכי בסדר בעולם) והיא טילפנה לאבא שלי בעידודו!!! וסיפרה לו הכל ותגובתו היתה:"אני אנתק איתה קשר" (איתי כמובן) אלי הוא טילפן ואמר דברים נוראיים כמו: ל תבואו לפה, לא רוצה לראות את הילדים... בשיחה הבהרנו המון דברים שעמדו לו ולי על הלב, אני דיברתי, הוא שתק יותר, כאילו היה המום מהתגליות שלי שבעצם אני יודעת שהוא מנסה "לנפנף" אותי מהנוף שלו. הבטחנו אחד לשני דף חדש!!! למחרת תוך פחות מ-24 שעות שוב חזר הסיפור על עצמו כאילו לא היתה שיחה מעולם. ומכאן... שום כלום. תמיד הוא האשים אותי בעקיפין במותה של אימי למרות שאני גוננתי עליו בשנים הראשונות כשהאשימו בעקיפין אותו (חוסר דאגה וכדומה) עברנו טרגדיה קשה. אבא לא איתי בשום דבר. איך מתקדמים מפה.? תודה

tdr1

New member
שלום לך

אומנם אין לי תשובות לתהיות שלך אבל רק רציתי לומר לך ברוכה הבאה, ותודה שחלקת את סיפורך.

שלום לך

וברוכה הבאה. את עוברת תקופה קשה ללא ספק, אך נסי להפריד בין הדברים ולפתור כל דבר בנפרד. קחי קצת מרחק מהדברים, בחני כל אחד מהדברים לגופו של ענין ואם קשה לך כרגע, בחרי רק דבר אחד הנראה לך הכי חשוב ו/או חיוני. די קשה להילחם בכל החזיתות יחד, בעיקר כשמדובר בדברים כה רגישים (משפחה, אובדן, אבל). הדברים נראים כאילו איבדו פרופורציות וכיוון. מסיפורך מבינה שכולכם מבולבלים ממותה של אמך ואולי גם סבתך שאיחדה אתכם ושמרה על הביחד שלכם, לכן מציעה להתחיל ממשהו אחד הקרוב לך ביותר או הקל לך ביותר לפתור ואח"כ "להרחיב מעגלים". יהיה לך קשה לעשות זאת מכל הכיוונים יחד... מחזקת אותך

ברוכה הבאה, סמיילי גירל.

סיפור מורכב הבאת איתך ... הצטערתי לשמוע אותו. כמובן שלא אתיימר להיות מסוגלת לפתור מצב כה מורכב בהודעה אחת, אבל כן הייתי מציעה לך, לטובתך את, לקחת את אביך קצת בערבון מוגבל. כלומר - לנסות להבין גם אותו. אני מניחה שהוא לא הכי צעיר, אובדן קשה פקד אותו ... זה לא שאני חושבת שהוא צודק. זה בגלל שהייתי רוצה שמה שהוא אומר ויעשה יטריד אותך פחות. את עושה את מה שאת מוצאת לנכון למענו ולמען אחותך, וגם למען משפחתך המורחבת. עשי את מה שאת מוצאת לנכון לעשות, וכשהוא מתחיל ... אמרי לעצמך - שהוא מדבר מכאב, שכנראה מעט ערער או שיבש אצלו את המערכות.

למעלה