<חיבוק>
דבר ראשון- חיבוק וחיזוק למה שחשת. אין ספק שהעולם הדתי (על מושגיו ופירושיו) הוא סמל הפטריארכיה העתיקה והשמרנית. מקומות כאלו, המדירים נשים באופן כה קיצוני, מוחלט ובוטה- רגלי לא תדרוך בם.
שנית,
תורת הקבלה, למיטב ידיעתי, היא משהו שבשביל להבין אותו לעומק- על מושגיו הרוחניים- יש להעמיק בו בצורה מסודרת, ע"י מורים מנוסים ובזהירות. כל ההרצאות הקבליות, תוכניות הרדיו בשם הקבלה וכל היתר- הם לטעמי לא יותר מאשר עבודת אלילים וגניבת דעת.
לשאלתך- בהחלט היו מצבים להם הייתי עדה- מגוף ראשון וגם כצופה- בהם ביטלו דעה של מישהי רק משום היותה אישה, וללא כל נימוק ענייני אחר. זה קרה, קורה ויקרה- ובמרחבים בהם חשוב לי להיות אני נלחמת על השמעת דעתי, ככל שאני חושבת שהיא רלוונטית לדיון.

יש ביטוי שאומר "עשה לך רב" ואחד הפירושים לו- אם יש לך בעיה כלשהי, ואתה ניגש לרב- תקבל תשובה אמונית. אם אתה ניגש לרופא- תקבל תשובה רפואית. מטפל הוליסטי יפתח לך את הצ'אקרות ומדריך כושר ימליץ על תוכנית אימונים. כל אחד מומחה בתחומו, הוצגה להם אותה בעיה והם נתנו פיתרון שונה לחלוטין, כל אחד בהתאם לתפיסת עולמו.
אם תפיסת עולמם של המרצים בדיון אינה תפיסת עולמך- אין לך מה להיות שם- הפירושים שלהם יהיו, אכן, שיטחיים ורדודים בעיניך, כפי שהוראת הרב להתפלל כפתרון לבעייתו תהיה מגוחכת בעיני האתאיסט.

בקשר לסוף ההודעה שלך- אכן, אין לך לאן להימלט מהיותך אישה. אבל ברוב המקרים גם אין צורך- להיות אישה זוהי זכות גדולה, ולמעט במקרים בהם את מאויימת פיזית (וגם להם, יש לרובם פיתרונות)- היתרונות של להיות אישה מבחינת הרגישות, האינטואיציה, התבונה וראיית החיים עולים בהרבה על כל דבר אחר.

תהיי חזקה, וגאה.

(ומקווה שהעניינים עם הבעל הסתדרו, בסופו של דבר)