ערב טוב בנות

catchet

New member
ערב טוב בנות

רציתי להעלות לדיון בעיה שמעסיקה אותי לא מעט. האם אתן חשות לפעמים שמתייחסים אליכן אחרת רק בשל היותכן נשים? לי זה קורה כל הזמן. אתן דוגמה אחת, יום אחד הלכתי לסוג של שיעור-הסבר על תורת הקבלה. את השיעור העבירו שני גברים שניכר עליהם כי הנושא מרתק אותם מאוד - הם היו מסונוורים לחלוטין מהדבר אותו ביקשו להעביר.

ראשית ובקצרה, התורה מחלקת את העולם לשני כוחות מנוגדים שהם: רצון לקבל ורצון להשפיע. מבלי ליגע אתכן בכל השתלשלות העיניינים, אומר רק שהכל התחיל מרצון אינסופי להשפיע ונגמר ברצון אינסופי לקבל, אותו עלינו לתקן ולהופכו חזרה לרצון להשפיע. עכשיו איני מזלזלת בחוכמת הקבלה - איתה כשלעצמה אין לי בעיה, מה שהטריד אותי זה האנלוגיה המפוקפקת שהמרצים עשו בין הכוחות המנוגדים:כוח ההשפעה מקביל לגבר, ואילו כוח הקבלה לאישה.

כאשר הבעתי את תמיהתי לנוכח ההקבלה המלאכותית (שלא לומר מנוגדת למציאות, שכן הנשים מובחנות ביכולתן האינסופית להעניק, כך למשל אנחנו מסבירים את מסירותן הטוטלית לגידול ילדים), מה שקיבלתי היה מבט מזלזל שלא יכולתי שלא לייחסו לעובדת היותי אישה שמעזה לחלוק על עצם ההקבלה.

מלבד המבט המקטין הייתה גם תשובה שטחית ובלתי ממצה בעליל, משהו כמו - זה המצב ותפסיקי להפריע למהלך השיעור. עכשיו עזבו את זה שאני הייתי חלק לא מבוטל ממהלך השיעור, כי אני ניסחתי את המהלכים שהם ניסו להעביר, מה שהפריע לי בעיקר זה לא הביטול שלי אלא הביטחון בנחיתות המובנית של האישה אשר מאפשר ביטול זה. אתן מבינות? זה לא משנה כמה נוכיח שאנחנו לא פחות כשירות ולעתים אף כשירות כפליים לביצוע פרקטיקות שבאופן מסורתי מיוחסות לגברים, עדיין נחשב לפחותות ערך בעיני אלו שהכוח מצוי בידם.

מה אתן אומרות, האם יצא לכן לעבור חוויות דומות?

את דרכי הביתה עשיתי ברגל בעקבות איזה ויכוח עם בעלי, כשעברתי ברחוב החשוך פתאום נגלתה לעיני הבעיה במלוא היקפה: חשבתי לעצמי שאם מישהו ירצה לעשות לי משהו הוא יוכל לעשות זאת כרגע ללא שום בעיה, אני הרי אישה קטנת ממדים יחסית ואין ברחוב אף אחד מלבדי כך שלא יהיה לי למי לפנות לעזרה. כאשר הגיעה השריקה ואיתה הדמעות שרק חיכו לעיתוי המתאים כדי לפרוץ, הבנתי תוך כדי ריצה מביכה שאין לי לאן להמלט מפני היותי אישה

קאטצ'ט, אני הבנתי מזמן שהזכר הדתי מחונך מגיל צעיר לחשוב שהדת

(על כל "סניפיה") היא ענינו ועניינם של חבריו הזכרים, שלאשה אין הכשרה בנושא ואין לה במיוחד מה לתרום. הזכרים האלה גם גדלים על ה"תיאוריה" שהשכל הנשי לא מתאים לתלמוד למשל, שזכרים ונשים שונים זה מזה באופן חריף, תפקידיהם בעולם שונים , הם מתאימים לתפקידים השונים שלהם.
הזכר הדתי יזלזל בך מן היסוד כשתבואי לדסקס הלכות , קבלה, רמב"ם, רש"י ושאר הפרשנים.
הדרך היא להמנע מחברתו בלימוד, ללמוד עם נשים חכמות וידעניות, לזלזל בחזרה בזכרים ובחשיבתם ובפלפוליהם, ולעזור למגמה המסתמנת סוף סוף בעולם הדתי: שתלמידות -חכמות תפסוקנה הלכות, ותיצורנה עולם פירושים אלטרנטיבי לעולם שיצרו הזכרים כל ההיסטוריה תוך הדרת הנשים.

catchet

New member
זה נכון

ומעצבן מאוד, אם כי לשמחתנו לא כל הגברים הדתיים חושבים בצורה כזו. יצא לי להכיר בחורים דתיים שלמדו איתי וכיבדו אותי ואת דעותי על אף נשיותי. איני חושבת שזה נכון להמנע באופן גורף מחברת גברים ולזלזל בהם כי מבחינתי זה יהפוך אותי ללא פחות גרועה מהם. לגבי החלק השני אני מסכימה איתך - צריך להיות עולם פירושים אלטרנטיבי-נשי

ובקשר לחוסר הבטחון שלך ברחוב החשוך, תוך ציפיה ממש להטרדה,

אני יכולה להיות רק עצובה מאד על כך, ומצרה מאד.
והלא לפני זמן מה הבעתי את דעתי שאת הבנות יש ללמד מגיל צעיר אמנויות הלחימה, וכן כן, שעלינו לשאת נשק, עפ"י החוק.

catchet

New member
אנחנו חיות בעולם גברי

על כן תמיד קיימת סכנה להטרדה. למרות שכבר ציינתי שאיני מאמינה שכל הגברים מטרידנים במהותם, המיעוט שבהם מצליח איכשהו להטריד את רוב הנשים, דבר מגוחך ומקומם מאוד

"חיות בעולם גברי"? אני בד"כ שמה לב לנשים שבחברה.

אפילו כשאני צופה בפאנלים מתדיינים בטלויזיה, אני מקדישה הרבה יותר תשומת לב למשתתפות מלמשתתפים הגברים.

נכון שבנושא האלימות יש כל מיני כולירות שמרשים לעצמם דברים. לא יודעת מה איתך, אני כבר סיפרתי פה איך פיתחתי כל מיני אופנים של "טיפול" בתוקפנות כזו. והם מתכווצים, שתדעי.
ברור שאם את מפחדת לעבור ברחוב חשוך, מעצם העובדה הזאת כבר יש לך חיים קשים. ניסית ללמוד הגנה עצמית? האם את נושאת איתך ספריי פלפל? כפי שכתבתי שוב ושוב, הייתי שמחה מאד לו המגדר הנשי בארץ היה מצליח להשיג חוק המאפשר נשיאה של נשק. ומדריכות מתאימות בכל הארץ היו מלמדות נשים איך למנוע שזכרים קרובי משפחה אלימים יתפסו להן את הנשק בבית. ואיך למנוע שזכר עליו את מאיימת יתפוס מידך את הנשק.

Berethor

New member
הגיוני שאחרי הויכוח שהיה עם בעלך, את היית במצב פגיע במיוחד

משום שבאותה עת לא היה מי שישמור עליך, ולכן זאת בהחלט היה הזמן להיזהר שבעתיים. הערכת המצב שלך באותו זמן הייתה נכונה, גם לגבי הכוח הפיזי שלך וגם לגבי זה שרחוב חשוך שאין בו אף אדם שיכול לעזור לך, יכול להיות מסוכן, אם היית יכולה לפנות לרחוב אחר, אחד שהוא פחות חשוך ושיש בו יותר אנשים, זה היה יותר בטוח, אפילו אם זה היה לוקח לך יותר זמן ללכת בצורה עקיפה, זאת הייתה האפשרות הכי בטוחה ופקחית במקרה הזה. לגבי נושא הדת, זה לא דבר חדש, שבדת היהודית יש הרבה סקסיזם ושמרונות, אני סבור שהדתיים או החרדים שהיו שם לא היו מקשבים לך אפילו אם היית גבר, לא סתם בדת יש תמשפט שאומר "נעשה ונשמע", אנשי דת לא ידועים בפתיחות המחשבתית שלהם, וברצון שלהם לפקפק כמעט בשום דבר שכתוב להם בספרים, זה סוג של פנאטיות, אני לא הייתי מצפה להרבה יותר מהחברה שלומדים קבלה. כנראה שלא היה מדובר שם בדיון פילוסופי אמיתי, אלא רק בהטפה, עם מסרים מוטעים. לדעתי לא היה שווה להיכנס לוויכוח איתם על זה, במלא הם ישארו בעמדתם, עמדה שאת לא חייבת להסכים איתה. מבחינתי במלא כל התאוריה הזאת עם שני כוחות מנוגדים נשמעת מופרכת מהיסוד.

http://milog.co.il/מופרכת

"נַעֲשֶׂה וְנִשְׁמָע הוא ביטוי המופיע בספר שמות מפיהם של בני ישראל במעמד הר סיני. בעקבות דברי חז"ל, הפך ביטוי זה לסמל מובהק של אמונה שלמה וקבלת התורה ללא תנאים. הפרשנות המקובלת רואה בביטוי זה סמל לקשר הסימביוטי בין קבלת עול מצוות לקבלת עול מלכות שמיים."

http://he.wikipedia.org/wiki/נעשה_ונשמע

catchet

New member
ברטור מספיק עם זה

בעלי לא אמור להיות השומר שלי ואישה צריכה להרגיש בטוחה באופן בלתי תלוי בשאלה האם היא נשואה או לא. נראה לך הגיוני שנישואים יהיו תנאי לביטחון האישה? ביטחון זה זכות בסיסית שצריכה להיות לכל אחד בלי קשר למגדר! ולגבי עצתך לבחור בדרך בטוחה יותר - אני אפילו לא יודעת איך להתייחס לזה, הייתכן שאתה מאשים אותי באי נקיטת אמצעי זהירות ובעקיפין במצב המאיים שנקלעתי אליו? אם כן, זה ממש לא רלוונטי אם יכולתי לבחור בדרך בטוחה יותר, הנקודה היא שלא צריכות להיות דרכים לא בטוחות, אישה לא צריכה לחשוב מאה פעם לפני שהיא יוצאת מהבית, ככה אי אפשר בכלל לזוז, אישה צריכה להרגיש חופשי להסתובב בכל מרחב שתחפוץ בו מבלי להיות מאויימת מהטרדה אפשרית.

Berethor

New member
יש רצוי ויש מצוי, בלא מעט מהמקרים "עדיף להיות חכם מאשר צודק"

"בעולם אוטופי" כולם היו בטוחים, אבל זה לא עובד ככה בחברה האנושית, וזה גם לא עובד ככה בטבע. את גם מודעת לכך שאי אפשר לשים שוטר בכל פינה, או שוטר צמוד לכל אזרח/ית, רק אנשים חשובים במיוחד או עשירים במיוחד, יכולים להרשות לעצמם שומרי ראש. לרגע לא טענתי שצריך להתחתן רק בשביל ביטחון, אני מניח שהתחתנת עם בעלך גם מסיבות אחרות, אבל למשך כל ההיסטוריה רוב הנשים היו תלויות בהגנה של גברים כדי לשרוד, זה גם אחת הסיבות שנשים היו יכולות להרשות לעצמן להיות חלשות, אותו דבר נכון גם לגבי בני זוג שיגנו עליהן, אבל זה גם נכון גם לגבי שוטרים וחיילים שמגנים על כולם, ועל נשים בפרט, שגם הם גברים לרוב. כדי שאישה תהיה בטוחה ללא עזרה של גבר, היא צריכה לדעת להגן על עצמה, בכוחות עצמה. באומנות המלחמה של Sun Tzu כתוב "Know your enemy and know yourself and you can fight a hundred battles without disaster", אפילו אם אין כוח תמיד אפשר לנסות לפצות בחכמה וידע, כמובן לא תמיד זה עוזר, אבל ללכת ראש בראש, בקרב שאבוד מראש, זה לא משהו שחכם לעשות, לפעמים פשוט עדיף להשתדל להימנע מצרות, את מסובבת את זה לכוון של אשמה, אני אומר לך מה כדאי לך לקחת בחשבון כדי להיות יותר בטוחה, את יכולה לדאוג רק למה שאת עושה, ולא למה שמי שרוצה לפגוע בך עושה, ויש לך השפעה לא מועטה על הסיכונים שאת לוקחת. חוץ מזה אם זה מנחם אותך, גם לא כל הגברים הם "גבר גבר", חזקים ואמיצים, גם גבר לא חזק פגיע לאלימות, פחות לאלימות מינית, אבל יותר לאלימות לא מינית, שהיא דבר לא פחות מסוכן. אומרים שפיקח הוא מי שנחלץ מצרה שחכם נמנע ממנה מלכתחילה. בכל אופן אני מנסה לעזור לך, בדרכי שלי, מה לעשות או לא לעשות זאת העדיין הבחירה שלך, לדעתי העצות שאני נתתי לך יותר טובות מסתם סיסמאות או ניסיון לנחם. בעלך אומנם לא חייב לשמור עליך, אבל זה מצופה ממנו אם הוא גבר טוב ובן זוג טוב.

catchet

New member
אני מדברת על הרצוי

כלומר איך הדברים אמורים להיות. ברור שהמציאות שונה מהאופן בו אנחנו רוצים שתהיה ובדיוק לשם כך אנו עובדים - כדי שתשתנה

matteryou2

New member
אמ

יש הסברים מפורטים מאוד לגבי האנלוגיה הגסה הזאת והם מגיעים מדתות פאגניות ועתיקות למיניהם, אבל בקצרה, זה מסתכם במיניות (איך לא). גבר שמשפיעה על גופה של אישה עם הזרע שלו ואישה שמקבלת את הזרע והופכת אותו לחיים.
&nbsp
החלק השני די זעזע אותי, אז אבחר לתת תמיכה מרחוק ולא להגיב.
&nbsp

catchet

New member
אישה משפיעה על הגבר

לא פחות ממה שהגבר משפיע על האישה אם לא יותר, תחשוב רק על תפקיד האם המעניקה לילדיה ומזינה אותם מגופה, היש דימוי ברור יותר להשפעה?

matteryou2

New member
מן הסתם תלוי בנקודת המבט

ושלהם היא אחרת. אין לי בעיה עם התורה שלהם, כי הדברים בקבלה הם דברים חכמים שנשענים על עולם ומלואו. הבעיה העיקרית שלי הוא החיבור שאותם המרצים הספציפיים ששמעת אותם עושים עם דיכוי נשים (שהתחיל בדת היהודית איפשהו בשנת 1640 לפני הספירה וממשיך עד היום) ולמסקנות הקבלה. בכלל, ההקבלה הלא נכונה מעלה בי תהיות עד כמה הם יודעים את הקבלה.
&nbsp

catchet

New member
כנראה שלא יודעים יותר מדי

אבל לגמרי מתפעלים מזה...

matteryou2

New member
... שליחים

באים להחזיר כמה שיותר אנשים בתשובה או לחזק אותם לדת. ומילא והיה להם ידע. אני אתאיסט, חילוני מוחלט, יודע יותר מהם על הקבלה ועל היהדות.

Berethor

New member
בכל מקרה זאת באמת הסיבה שהם מאמינים ככה, ברור מאיפה זה מגיע

הרעיון עצמו מבוסס על הכללה, וכמו שזה כמעט בכל הכללה, יש בזה לא מעט אי דיוקים. מה גם שגבר נוטה לחשוב על עצמו כמבוגר ולא כילד, ובצדק, משום שדובר על גבר ואישה, וילד טכנית עדיין לא גבר, הוא יגדל להיות גבר בעתיד. לכן הרעיון שעומד מאחורי זה הוא שגבר הוא יותר אקטיבי מאישה כמבוגר, והאמת שזה נכון ברוב המקרים, אם כי לא בכולם. חוץ מזה יש גם לזכור שלא כל אישה הופכת לאמא, יש גם נשים עקרות ונשים שויתרו על האמהות מסיבה כלשהי, כך שהטיעון עם ילדים הוא תקף ורלוונטי רק לגבי אמהות, ולא לגבי כל הנשים.

Ron W

New member
אשה לא מניקה גבר. - תינוקות זכרים ונקבות יונקים בעצמם

קשה להתוודע לאלימות המילולית נגד גברים בהכללה כה נבערת..
למה חשבתן שהתלמוד, הקבלה והדת חסרי כל בינה בגישתם להבדל בין זכר ונקבה?
הזכר הוא המפרה בטבע. שפיכת הזרע גורעת ממנו אנרגיות גם לפי התורה הסינית.
במציאות הפריה מתישה. לחרגול זה עולה בחייו כשהנקבה טורפת את ראשו..
האבולוציה הוכחה ויתכן שכמה מן הנשים כאן התפתחו יותר מזן החרגוליות.
האשה מקבלת מהזכר. תמיד מקבלת בין מזונות או הגנה או פיצויים או אתנן או פצוי על תלונות שווא.
האשה/נקבה היא זו שמעודדת את הזכרים להילחם על חסדיה !
האשה היא אם כל המלחמות בעולם. חפש את האשה בכל מעשה פשע שקיים. שרשה לה פאם..
עדיין הגברים אוהבים אותכן.. אז מגיע להם הרבה הרבה כבוד והערכה על האומץ היזע והדם
ובעיקר על זרעם.

גבר צריך אישה כמו שדג צריך מים

והוא גם מחרטט:"האישה היא אם כל המלחמות בעולם". "עדיין הגברים אוהבים אתכן" פפחחחחחחחחחחחחחחח.
&nbsp
מזמן לא צחקתי ככה...........
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.
&nbsp
&nbsp

למעלה