ערב טוב, בנות

greentigerchild

New member
ערב טוב, בנות ../images/Emo140.gif

...ושוב תודה לכולכן על שאתן כאן... נפגשתי עם המיועדים היום ואני שמחה לומר שהתרשמתי לטובה. הרצון הכללי שלהם לשמור ולהקל עלי בתהליך, היה מתוק . אני חושבת שעלו שני דברים מאוד חשובים לי, בשיחה איתם , שאני מאוד רוצה לחלוק איתכן : האחד - הפרידה בתום ההריון והלידה , והשני - המכון והליווי. יצא לרובכן לראות אותי ולהכיר [קצת] - מהמפגש שהיה. אתן יודעות ששמעתי את התגובות בנושא הליווי והמכונים והבנתי את הדיעות השונות בנושא. ולמרות הכל... אני בטוחה, עכשיו יותר מתמיד, שהליווי הכרחי. הרבה פונדקאיות נכנסות לתהליך במצב שאינו בשל לנושא, וכל ניצול של מצוקה [כלכלית ו/או רגשית] של הפונדקאית - הוא לא הוגן. אני מודה ששמעתי משפט כמו "אבל היא ידעה למה היא נכנסת/אבל היא מקבלת על זה כסף/היא בחרה בזה"...אבל, כדי להיות הוגנים, בואו נודה : התהליך הרבה יותר מורכב וצריכה להיות הכנה ובשלות כדי להכנס לתוכו באמונה וכוחות, כדי שהכל יעבור בשלום. בנוגע להורים המיועדים - וזה עולה ביתר חוזקה לאחר המפגש (והמבין יבין)- הורים שנופלים למערכת יחסים עם פונדקאית שאינה מבינה את מורכבות התהליך - ו ב ע י ק ר את הרגישויות של ההורים - יכולה להפוך את כל החוויה - לסיוט. וחבל. ילד צריך להביא באושר. הליווי, לדעתי, יהפוך את "השידוך" ליותר הוגן, יותר נעים, והרבה יותר בריא - לכל הצדדים. אני לא באה לפרסם מכון זה או אחר. אני לא מודעה. אני רוצה שתבינו, שאחרי היום בערב ואחרי הפגישה שלנו אצל ענת - אני שמחה על התיווך - וחושבת שהוא מאוזן יותר. תחשבו על זה... בנוגע לסיום הקשר : אני בעד סיום תכליתי ומהיר. המיועדים דיברו על תהליך פרידה, אבל הביעו הבנה לבקשתי (גם אם היא תשתנה, לדברם, בהמשך). אני מבינה שהסיום והפרידה מכולם הם משהו מאוד אישי. בטח יהיו כאלה שיחשבו ככה וכאלה שיחשבו אחרת. אבל, תחשבו על זה, לרגע, מהעיניים שלי : זוג, שחיכה לתינוק, מקבל אותו לאחר כשנה מייגעת של נסיעות, טפסים ואנשי מקצוע למכביר... ועוד צריך להתמודד עם "קשיי הפרידה" [או מה שזה לא יהיה] עם פונדקאית, שלא קשורה לתא המשפחתי שלהם וסיימה עבודה. הם בטח רוצים לקחת את התינוק הבייתה ולא לצאת משם עד שיהיה בן 3 לפחות. מהצד השני - הפונדקאית, אני לדוגמא, מאוד רוצה ש... ברגע שהתינוק יוצא ממני - יעבור לידיים או בטן או כל חלק גוף אחר של ההורים שלו...ושיעזבו אותי בשקט , להתמודד עם מה שיבוא. את התמיכה שלי, את רשת האהבה, המחשבות והרגשות, אני רוצה לפתור בשקט. עם קרובים לי. לא עם הזוג שכרגע סיימתי בעבורם את ה..נקרא לזה "פרוייקט" ?! מה שזה לא יהיה... אני חושבת שזה משהו שאם נעשה נכון, יכול להוריד הרבה דאגה מההורים ויכול להביא יותר מהר לשקט וחזרה לשיגרה , של הפונדי. תחשבו גם על זה. ok. זה היה מעמיק. אני מקווה שלא ייגעתי אתכן. שמחתי לספר עליכן בפגישה...ואני מקווה שאם אכן הם יבחרו בי... הם יכנסו לכאן וישתפו במחשבות שלהם. להתראות בקרוב- מקווה עם חדשות משמחות. אילי.

אילי מחזיקה לך אצבעות../images/Emo57.gif

יש לי מין תחושה פנימית שלא יהיה לנו מנוס מליווי. האמת,אני ממש לא נגד זה,להיפך זה יכול לעזור.... טוב מה אני מקשקשת,שיביאו לי קודם מישהי חמודה שלי,כולי תקווה שהזיווג יצליח

בנדה1

New member
הי אילי, שמחה שהלך טוב

אני חושבת שמה שרשמת בהחלט מעמיק אך הוא מאוד מאוד אינדבידואלי. אני יודעת שהפונדי שלנו, הדבר האחרון שתרצה שמשהו "ילווה" אותה, ומתוך הכרות אני גם חושבת שזה מיותר. כך שאני לא יודעת אם זה הכרחי או לא ואם לך זה עושה טוב אז אשרי לך, אני מעדיפה את התקשורת הישירה, אם גם בהתחלה היא צולעת מהר מאוד זה יזרום. וצודק הזוג שאומר לך שדברים שרואים מכאן לא רואים משם. אז שיהיה לכם המון בהצלחה, ושמרי על שמחת חיים לאורך כל התהליך, זה מזה חשוב.

מירבי*

New member
היי אילי, קראתי בעיון רב את דבריך

אני בטוחה שאת תבחרי במה שיהיה לך טוב איתו, זה דומה להרבה דברים בחיים שעד שאנחנו לא יודעים על קיומם אנחנו לא מבינים את נחיצותם, ולא, זו לא דעתי, זה תרגום שלי לדבריך.. העניין הוא כמובן אינדיבידואלי לגמרי ויש לשקול כל מקרה לגופו. מה שחשוב אילי זה שיצאת מהפגישה עם המיועדים בתחושה טובה, חשוב לדבר על הדברים כבר בשלבים האלה.. מאחלת לך הצלחה גדולה יקירה ומצפה לעדכונים..

הי אילי

שמחה לשמוע שהפגישה היתה טובה מאחלת לך המשך קל ונעים בדרכך מקווה שהכל ילך בהתאם לציפיות שלך

משהו אחד הפריע לי איליי בדבריך..

קודם כל כפונקאית המשפט הזה הציק לי שקראתי אותו ציטוט: "ושיעזבו אותי בשקט , להתמודד עם מה שיבוא." שמעי יקרה אני כפונדקאית שקוראת אותך מהצד מרגישה שאין לך כל כך בשלות פנימית מספיקה לתהליך(ושוב מציינת דעתי) שאני נכנסתי לכל ההליך הזה מלחתחילה לא חשבתי שיעזבו אותי בשקט בסוף ההליך להתמודד עם מה שיבוא תקראי את זה שוב ושוב במשפט הזה יש מן כזה התנדנדות מחשש מסויים למה יקרה אחרי ההליך. חמודה אני תמיד בעד שיהיו פונדקאיות וכמה שיותר כי יש הרבה זוגות שמחכים למצוא פונדקאית ולא פשוט ההליך, אבל יחד עם זאת לא הייתי רוצה לשמוע על בחורה שלא נכנסה להליך מספיק בשלה ואחרי ההליך נפלה בין הכסאות, ואני ממש חוששת לך יקירה. נכון אולי הליווי חשוב בהחלט לכמה בחורות שבוחרות בהליך הפונדקאות אבל חשוב להבין לפעמים ההליך הזה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לנפש האדם אם הוא לא מספיק בשל לכך. לכן איליי יקרה אאחל לך בהצלחה בדרכך החדשה כפונדקאית, ובכל זאת אוסיף ואומר שתחשבי על זה אם את באמת ובנכון מוכנה ובשלה לדבר הכי נפלא עלי אדמות פונדקאות, ואם כך שלוחה לך ברכתי. מצטערת על האורך..דרדי.

היי דרדסית,לא הבנתי למה התכוונת

שאת אומרת שאת לא רוצה שיעזבו אותך בשקט בסוף. למה את מתכוונת? בעזרת השם שתהיי בהריון,ושתלדי(בע"ה) אחריי הלידה יש את הקטע של הSTOP בסך הכל את הבאת להם ילד לעולם. ושוב פעם אני לא באה לריב איתך. רק מעניין אותי לדעת איזה קשרים את רוצה או איזה יחסים את הית רוצה אחרי הלידה

ענת כמה היית צפויה תשובתי הייתה

לאיליי תקראי את כתוביה ותביני למה התכוונתי למה שרציתי להעביר לה. ובטח שמי שאומרת שיעזבו אותה בשקט אחרי לא שלמה עם ההליך. אבל שוב איליי תבין יופי את שכתבתי!

דרדסית אני המומה מימך

נו אז מה אם התשובה שלך היתה לאילי. כאן זה פורום,וכולנו משתתפות. אם את רוצה לכתוב לאילי תשובה תעבירי לה במסר,כי את לא רוצה שאחרים יגיבו על זה.
תרשי לי לא להגיב להודעות שלך בכלל....אם את ישר מצהירה שהתשובה לא מיועדת לי. דרדסית אני לא נפגעת,אבל זה פוגע!

ענת כתבתי ברור ואני לא מבינה

למה אני אמורה להסביר את עצמי כל כך הרבה פעמים אני לא אגיד שאני רוצה שיעזבו אותי בשקט או הפוך בכל מקרה הנושא לא עוסק עלי אלה עליה היא רשמה דברים שמעידים שהיא עדין (וזה שוב לדעתי כפונדקאית) לא מספיק בשלה לעניין הפונדקאות. ולכן אמרתי שכתבתי לה ואת לא צריכה להפגע כי כתבתי את זה בתגובה לדבריה ולא בא לי לספר את כל סיפורי מחדש פשוט. כבר פרטתי פה בעבר מה אני חושבת ומה יקרה איתי בסוף(אחרי הלידה) כרגע איליי הנושא כאן לא אני.

אילת44

New member
הי איליי קודם כל בהצלחה

חוץ מזה האם עברת עבר את המבדקים הפסיכולוגים? כי אני חושבת שהם יוכלו להחליט הכי טוב אם את בשלה ל"תפקיד" ובינתיים את לבד יודעת הכי טוב מה מתאים לך או לא אני אישית הייתי רוצה מאוד לראות ולדעת מה יוצא לי מהגוף ( בידיעה ברורה שזה לא התינוק שלי) אבל הסקרנות הורגת... שיהיה בהצלחה ושהתהליך הבירוקרטי יעבור לך במהירות כי זה החלק הכי מייגע

לזה התכוונתי ענת ,

אני אוהבת את הגישה שלך, ת´אמת זכותך, אבל מה לעשות כמו שכל האצבעות לא שוות כך גם האנשים ואני לא כועסת עליך זכותך לא לאהוב את הגישה שלי אבל זכותי להגיב כראות עיני. כמו כל אחד כאן! סתם להשב את תשומת ליבך לתגובתי הראשונה שלי אליך היום כתוצאה ממה נכתבה ותחשבי על זה

היי בנות!!!!!

קראתי את שכתבתן היום....מה שאילי כתבה ומה שהגיבו כולן.... מה שאני יכולה להגיד מנסיוני ( פונדי בפעם השניה.. ומנסיוני בחיים בכלל) אי אפשר לדעת מה יהיה.....דברים יכולים להשתנות דינמיקה בחיים זה דבר שכל הזמן מתרחש. אני והזוג הראשון שמנו את העניין של ה"פרידה" בצד וזרמנו..לא אמרנו מה יהיה ומה לא יהיה לא התחייבנו לכלום מראש.... מה שקרה אח"כ נבע מתוך הזדהות הבנה כימיה ואהבה אמיתית שנוצרה ביננו. למדתי בחיים לא לצאת בהצהרות מיותרות... מעבר לכך אני חייבת להגיד מנסיון שלא קיים דבר כזה של "פרידה" או "מסירה" הרי בעצם לא נפרדתי ממשהו שהיה לי איזה קשר או חיבור טוטאלי אליו, כיוון שאני יודעת מראש שזה לא ילד שלי לא הייתי צריכה להפרד או למסור אותו.. כך אני הרגשתי!!!!! לא הרגשתי כמו חפץ משומש שגמרו להשתמש בו , כי מראש לא הרגשתי כך!! כשזה נגמר הרגשתי הקלה עצומה שעטפה אותי...הקלה מגודל האחריות שליוותה אותי כל התקופה!!!!! הרבה לחץ ירד לי הרגשתי שהלשמתי את הדבר שהכי רציתי , שסיימתי את ה"פרוייקט" ושעכשיו כל החיים לפני...ואני חוזרת ל"אני" שאני מכירה. אני והזוג הראשון ממש חברים טובים או אפילו יותר!!!!! ושוב כל מקרה לגופו!!!!!!!!!!!!!! לכן הכי טוב לדעתי לא לנסות להגיד מראש מה יהיה ולהתנבא..... זהו בינתיים בייי סיגל

סיגל יקרה../images/Emo24.gif

את צודקת!!!!!!!! אי אפשר לנבות שום דבר. אפשר מקסימום לקוות. הריי כולנו יודעים שתמיד יש הפתעות בחיים. בכל הקשור לפונדקאית,אני אישית כבר לא אומרת איזה אני מעדיפה,ואיזה קשר יהיה ביננו, ,אבל כי החשוב ביותר הוא :שאני אקבל את התינוק שלי!

למעלה