ערב טוב!א מ ו נ ה

נ ל ח מ ת

New member
יש 2 סוגים

של בריחה מהמציאות, שאין מה להשוות ביניהם. האחד זה מי שבורח לגמרי מהמציאות כרחוק מזרח ממערב, והשני הוא הפוסח על 2 הסעיפים.

בעוד לראשון ישנה תקנה

שסופו להגיע לאותה נקודה ולגלות את אמריקא כפי שגילה קולומבוס, אך השני הדורך במקומו, לעולם לא ייתוקן ואפילו יחיה כשנות מתושלח. וישנו מאמר מרתק *נקודת האמת* בספר מדרגת האדם, ומומלץ הוא ביותר

נ ל ח מ ת

New member
אני לא כל

כך קוראת מאמרים. אבל מה שבטוח ששתיהם יכולים למצוא את האמת, רק למי שהכי רחוק מהאמת- לו יותר קל למצוא אותה. כי מי שכן חצי באמת, לא מספיק מרגיש את הטעות שלו. כמו דתיים -שעד לפני ההתנתקות כמעט לא היו ביניהם כאלה שהתחרדו.

בפני מי ? בפניך ?

ואגב, אין מדובר בספרי מוסר, אלא בספרי השקפה. ולא אכפת לי שיעמיק חקר בתעודת חייו, מאשר לירש תרתי גיהנום. ואם בעבר הייתי מעדיף חילוני ע``פ חפיפניק, כיום אני מסוגל להסתדר היטב עם חרדי המדקדק על קלה כחמורה, מאשר עם הפיסח על שתי הסעיפים

נ ל ח מ ת

New member
זה אתה צודק.

אחד הדברים שגרמו לי מאוד לרדת זה כשראיתי את אלה שפוסחים על שתי הסעיפים, אבל החלטתי שאני חיה עם האמת למרות הדוגמא האישית המכוערת שאני רואה מאחרים, כי בסופו של דבר זה החיים שלי ולא כדאי לבזבז אותם על נקמה במשהו שלא אהבתי.

המצחיק שמדובר בין ספרים המועטים

שהותרתי לעצמי למרות שעזבתי את הדת. ואיני זוכר את מקור האימרה, שמטעם זה החכם שבהגדה העדיף לשבת דוקא ע``י הבן הרשע ולא ליד התם ושאינו יודע לשתות המקבל מישום מה דוקא את תשובת הבן הרשע ``בעבור זה עשה יהוה לי-ולא לו ואילו היה שם לא היה נגאל``

נ ל ח מ ת

New member
לא הבנתי

את מה שאמרת על הגדה של פסח. ואם זה אחד הספרים היחידים שהשארת, בטח שווה לנסות לקרוא אותם.

שומר 23

New member
הבנתי את ענין הפוסח.

אבל דעו לכם שטעות נפוצה היא שבחורים אומרים אם אני כבר לא טוב בזה ובזה אז מה אני שווה עדיף ללכת לגמרי וזו טעות מרה ואם לזה התכוונתם בפוסח אז נראה לי שזו טעות.

תיקו-תשבי יתרץ קושיות ואיבעיות !

וכנראה שטעה הנביא במאמרו זה, אילו זאת היתה כוונתו

נ ל ח מ ת

New member
זה לא התכוונתי

כשאמרתי פוסח. מה שאתה הגדרת היה אדם שעושה את המקסימום שהוא מסוגל, ובסוף מתיאש. אבל פוסח זה דתילוני.. משו כזה. אדם שרוצה ללכת על כל הקופה. גם להנות מהתאוות וגם להנות מהמצוות (עד לא מזמן לא הייתי נהנת מהמצוות, ועכשיו מ א ו ד !) ולהשאר בגדר חרדי. אבל בחיים שלנו תמיד צריך לוותר על משהו אחד למען משהו אחר יותר שווה. ומי שלא עושה את זה- גורם לחילול השם ענק.

מוהגדת לבנך...דרשו

שמדובר בשאינו יודע לשאול. שהלא לא נכתב ``כי ישאלך`` ודוקא בבן שאינו יודע לשאול, אומרים ``בעבור זה עשה יהוה *לי- בצאתי ממצרים*`` שזוהי תשובה לבן הרשע. ודייקו עשה לי-ולא לו, שאילו היה שם לא היה נגאל, ואם העדיף החכם לישב ליד הרשע, מסתמא הפתי מקבל את קיהות השיניים

זכור את הכלל:

ללב אין תשובה, לשכל אולי יש. נסה להתרכז בשכל, להגביר את המודע... כל תוכל להתמודד עם מה שהלב אומר.

איך מפנימים את זה בצורה כה חזקה?

איך מתגברים על העצב והקושי שלא מניחים לרגע?!איייך??

כשיודעים בשכל

שלכל דבר יש חשבון, גם אם איני מבין וזה קשה, זה מה שצריך להיות, הכל יותר קל. המלצה אישית: ללמוד בספר איוב, ספר שמשה רבינו כתב בכדי לענות על השאלה למה! אעלה בדקות הקרובות מאמר לפורום בעניין

למעלה