ערב טוב ,אשמח לדעתכם.

ערב טוב ,אשמח לדעתכם.

ילדתי בת9.5 ואובחנה לאחרונה.הטיקים פחתו מאוד אבל לאחרונה היא כל הזמן כועסת צועקת מקללת ואף מרביצה לאחים שלה.הרופאים שוללים לחלוטין טיפול תרופתי לאור ההצלחה שלה בבה"ס גם בלימודים וגם התנהגותית. אנחנו בית מאוד מכיל ולא הורים נוקשים כלל אם כי יש גבולות מינימלים מאוד ברורים,אבל יחד עם זאת ההתפרצויות הרבות הצעקות והקללות(דבר חריג מאוד בבית) החלטנו שאנו לא מוכנים להשלים עם זה יותר והסברנו לילדה שהקללות והמכות לא מקובלים כאן יותר (זה לא קללות שלא במתכוון ) ולכן בפעם הראשונה אנו מזהירים אותה ובפעם השניה היא הולכת לחדר להרגע. (לצורך הדוגמא ,היום חזרה ובפחות משעה הספיקה להתפרץ בקללות על אבא שלה אח שלה הגדול והקטן ואף להרביץ לו). מאוד קשה לי לתת עונשים , ממש לא נהוג אצלנו אבל יותר מכל קשה לי החשש שאולי אני מבקשת מהילדה משהו שהיא לא יכולה לעמוד בו..איך יודעים אם זה חוסר גבולות , פינוק , גיל ההתבגרות, חוסר מסגרת או חלק מהטוראט? הילדה מצידה מנסה להסביר לנו כמה היא מקופחת וכמה האחרים אשמים וזו התחושה האמיתית שלה למרות שזה רחוק מאוד מהעובדות. לילה טוב ותודה שאתם כאן ,אשמח לכל דעה -יעל

שביק

New member
ערב טוב, אחת השאלות הראשונות

שיש לשאול, מה הילדה מרגישה ולהתיחס ישירות לכך, לפני שמשייכים לטוראט וכו'. ושאלה נוספת ועדינה, האם הבת עברה איזושהי טראומה רגשית, חוויה או מתח רגשי יוצא דופן. לאחר בדיקה מדוקדקת והסקת מסקנות בהתאם, כדאי להתיחס להבעת רגשותיה אותן היא גם מביעה. אני בטוחה, שעם סבלנות וסובלנות, ותמיד הורדת טון הדיבור, ניתן לשפר את המצב. מקוה שעזרתי. בהצלחה ולילה טוב

ש ל י ק

New member
היי יעל../images/Emo24.gif

אתחיל מזה שבעניין של מכות וקללות אתם צריכים להיות מאוד ברורים ועקביים, לעמוד על כך ואף להעניש במידת הצורך. נכון שהתקפי הזעם הם חלק מהטוראט אבל בשום אופן אסור לתת לגיטמציה להתנהגות שלילית... היום זה בא לידי ביטוי בבית ומחר חלילה זה יכול להתפרץ בחוץ. יש דרכים לעיצוב התנהגותי. אנחנו התחלנו עכשיו טיפול אצל חנה ויסמן בשניידר ולא רק בשביל ההתנהגות. אצלנו זה יותר בשביל בעיית הקשב והחוסר שקט שמאוד מורגש ובא לידי ביטוי... לגבי הרגשתה הסובייקטיבית של חוסר תשומת לב מצדכם וכו' זה מאוד מאוד מוכר וזה חלק מתעצומות הנפש שהם עוברים , בסה"כ מאוד קשה להם עם הטוראט והם מחפשים ודורשים יותר את החום והאהבה שלנו. מקווה שהדברים יסתדרו לטובה שלי

הלנה

New member
יעל... איך יודעים?

זאת אחת השאלות הכי קשות לדעתי... גם אנחנו עברנו את אותו תהליך שאת מתארת (בערך באותו גיל)... וגם אנחנו כמו שאת יודעת לא בית של עונשים... אם אני אגיד לך שזה יעבור עם הזמן, זה יעזור? אצלנו עשינו קודם כל הפרדת כוחות. ערן היה הרבה אצל סבא וסבתא שלו מיוזמתו וזה עזר להוריד את המתח.. אבל אני יודעת שזה פיתרון שלא מתאים לכל אחד. האומגה 3 לדעתי הרגיעה אותו מאד והיום כשהוא לא לוקח כלום אני מרגישה בכל זאת שהוא הרבה יותר רגוע וכמעט ולא מתפרץ... אני חושבת שזה חלק מההתבגרות. אני מסכימה עם שלי, שאי אפשר לקבל התנהגות כזאת גם אם היא נובעת מטוראט.

השגיא

New member
מה שאנחנו עושים בד"כ

ולדעתי זה המפתח לחינוך מצד אחד, ולשמירה על יחסים טובים עם הילדים מצד שני, זה מחליטים מה באמת חשוב לנו. אי אפשר לריב על הכל, אבל חיבים להחליט על מה אנחנו כהורים לא מוכנים לותר. במקרה שלנו אנחנו היינו חיבים להיות נוקשים איתו ביחס שלו לאחותו האמצעית. ומהרגע שהבנתי שעם זה אני לא מוכנה להשלים, לא ויתרתי לו. בסופו של דבר זה השיג את מטרתו. לדעתי כדאי לך לחשוב מה הכי חשוב לך, לשוחח איתה ולהסביר לה שאת לא מוכנה שאצלכם בבית תהיה התנהגות כזו, ובהחלט להעניש כשצריך. יש ילדים שממש צריכים מסגרת קצת יותר נוקשה. גלית

תודה לכולם,

קראתי ואני חייבת לאמר שאת רוב הדברים אנו מיישמים,בוחרים את הקוים האדומים,הינו בסדנת הורים ובעיצוב התנהגות ופרט להצעתה של הלנה להפרדת כוחות שהיא ממש לא רלונטית מבחינתנו ניסינו הכל. לילדים ברור שעם אלימות על כל צורותיה לא נשלים . אני רק מקווה שבדרך זו אני לא מגדילה לילדה את התיסכול ואת תחושת הקיפוח. תודה רבה לכם

../images/Emo24.gifריניהיחידי

הרבה לדבר איתה לא יועזר עונשים זה יחמיר את המצב .אצלנו גם אותו הדבר קללות וצעקות והרמת ידיים על האחים שלו .וצעקות עלינו האבא ועליי . אני מדברת איתו הרבה שאני לא מסיכמה ולא אסכים שיהיה בית אלימות וגם קללות .ועם הוא לא יוכל להפסיק עם זה יש לו את החדר שלו ושם הוא ירגע .או שיצא עם האופניים שלו כדי שירגע .וזה באמת עזרו ויש שיפור בית בענין הקללות והרמת ידיים .הוא יודע לשמור על הגבלות שלו ורואים את זה והרגשה בית יותר טובה לדבר הרבה ולא להרשות לעבור את הגבול האדום לא הכל מותר שיהיה בהצלחה וקבלי חיבוק גדול

למעלה