ערב טוב - אפונה יבשה

אהלןן קחי בחשבון שזה המון זמן

ניסיתי להכין מרק אפונה ויצא לי מרק אבנים האפונה היתה מאוד מאוד קשה ולא התרככה כלל אפילו אחרי הרבה זמן בבישול אולי רצוי להשרות את האפונה כמו קיטניות שעועית חומוס אולי אז אחרי השרייה של לילה לפחות יצאו לך רכים בבישול למען האמת לא ניסיתי מאז שום כלום ויש לי 1 שקית מלאה סגורה ועוד וחצי שנשאר מאז במקפיא בהצלחה לילה טוב

אפונה יבשה

משרים לילה במים בדיוק כמו שעועית לבנה. היא מתאימה לבישול ארוך כמו חמין. רצוי להוסיף נתחי בשר עם שומן. מעדן אמיתי.

limim

New member
../images/Emo91.gifמתכון: קינואה עם אפונה ירוקה

מתכון: קינואה עם אפונה ירוקה יבשה רכיבים: 1 כוס אפונה ירוקה יבשה 1 כוס קינואה מעט שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם אופן הכנה: מבשלים כוס אפונה ירוקה יבשה בהרבה מים, ללא שום תוספת טעם ובעיקר ללא מלח - ככה האפונה מתרככת מהר. (בערך חצי שעה עד 40 דקות) זהירות, לאפונה המתבשלת יש נטייה מכוערת לגלוש ולצבוע את הכיריים בקצף ירקרק כשהאפונה מתרככת, אך עדיין לא מאבדת את צורתה ומרקמה, מסננים החוצה מהסיר את רוב המים (לא שופכים, נשתמש בהם) משאירה בסיר רק את האפונה עם טיפ טיפת מים מוסיפים לסיר כוס קינואה וכוס מנוזלי הבישול של האפונה מוסיפים קצת שמן זית ממליחים ומפלפלים לפי הטעם מביאים לרתיחה מעבירים ללהבת הגז הכי נמוכה ומבשלים כחצי שעה. מכבים את האש ומניחים להתקרר קצת לפני שמערבבים ומגישים. בהגשה, אפשר לפזר מלמעלה כוסברה קצוצה דק דק, מוסיף המון טעם אבל לא ממש הכרחי כי האפונה המבושלת נותנת לקינואה טעם נהדר. הערות: מקור המתכון: פורום מתכונים.נט-חמדה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

limim

New member
מתכון: תבשיל אפונה יבשה

- לא קיים במאמרים - מתכון: תבשיל אפונה יבשה רכיבים: 1) 2 כוסות אפונה,מבוררת ונקיה מאבנים ולכלוך שטופה ומושרית לילה שלם בסיר מים. 2)למחרת בסיר שטוח לטגן ארבע כפות שמן-זית,להוסיף 1 בצל קצוץ עד להזהבה.כשמזהיב: 3)להוסיף את האפונה לאחר שטיפה טובה וסינון ולערבב ביחד עם הבצל,לבשל כך 3 דקות. 4)להוסיף 1/2 כוס פטרוזליה קצוצה ולערבב 1/2 כוס כוסברה קצוצהולערבב 2 ענפי טימין טריים 1/4 כפית אבקת אורגאנו 1/4 כפית אבקת ציפורן 4 עלי דפנה 4 שיני שום כתוש אופן הכנה: לערבב ביחד עם האפונה שבסיר 3 דקות ולהוסיף 4 כוסות מים ,לבשל עד לרתיחה טובה ולכבות את האש ,לכסות במכסה ולמדוד 20 דקות.להדליק שוב את האש. ולתת רתיחה , להנמיך ללהבה קטנה,ולבשל עו 35 דקות, לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד 30 דקות. רק בסוף לטעום ולהוסיף 1/2 כפית מלח או לפי הטעם.מלח בזמן מהלך הבישול מפריע לתבשיל האפונה להתרכך,לכן מלח רק בסוף להוסיף הערות: מקור המתכון: פורום השף הלבן-שירלי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

perhay

New member
בעלי מבשל את האפונה

מחלק לשקיות ושם בפריזר. לי זה מאד נוח כשיש לי שקיות כאלה בפריזר. אני מוסיפה לתבשילים, למרקים, וגם אפשר לפשתידות ואומלטים. אחרי שהם מבושלים, אני לא רואה הבדל בין האפונה היבשה והאפונה הטרייה או אפונה של שימורים. בהצלחה!

למעלה