ערב טוב אנשים

ש ירה

New member
ערב טוב אנשים../images/Emo101.gif

סוף סוף זה קורה: 20.3 !!! הודו הנה אני באה, אבל לפני זה יש לי המון שאלות, בבקשה תהיו סבלניים , כל תשובה תתקבל בברכה. אז ככה, * החברה האוזבקית? ממליצים ? לא? (ביום א' אני סוגרת אז אשמח להערות) * כמה עולה טיסה מדלהי לקטמנדו? * איך לעזאזל מסתובבים עם 1100 דולר, בהנחה שאני לא רוצה להסתבך עם כרטיסי אשראי וכאלה, איפה ניתן להשאיר את הכסף ולסמוך על כך שאראה אותו בחזרה? * טראקים? מה דעתכם על אנה פונה? קשה? יש טראקים מומלצים וידידותיים למשתמש? * מה יש לעשות בנפאל חוץ מטראקים ? איפה כדאי לטייל ? * המסלול שלי יכלול את: דלהי, רישיקש, דרמאסלה, קטמנדו, ורנסי, ( אגרה מומלצת ? אומרים שחוץ מהטאג מאהל אין שם כלום? הכניסה לטאג יקרה?) מקומות נוספים באיזור שמומלצים לדעתכם ??? * מים בקטמנדו, איך הסתדרתם? כדורי יוד פותרים את הבעיה? * ר'אגיסטאן- מומלצת? מה יש לראות בה? * איך לעזאזל דואגים שהתיקים לא יגנבו אם מניחים אותם על גב האוטובוס? (מלחיץ נורא) * אלכוהול? אפשר לשתות? יש איפה? * מקומות שלדעתכם הם must יתקבלו בברכה וכל הערה מנסיונכם! בכל זאת פעם ראשונה. תודה רבה רבה נמסטה

shar75

New member
שנטי שנטי דידי

לאט לאט...... אני אנסה להתחיל עם משהו לפחות מה שקשור להודו. החברה האוזבקית, טפו טפו טפו
אין שום טענות או בעיות לפחות לי לא ואני מקווה שאני גם סוגרת איתם כרטיס בקרוב.... חזרתי איתם לארץ והיה נהדר לטעמי. לגבי הכסף... חגורת בטן אישית לא הייתה לי נוחה אבל גרב על הרגל הייתה מצויינת והסתובבתי איתה חצי שנה בלי שום בעיות ובמיוחד בנסיעות הארוכות. אגרה יכולה להיות נחמדה אבל באותה מידה גם אפשר לוותר עליה. אפשר לעשות אותה גם ביום אחד מדלהי, אבל שוב אפשר להשאיר את זה לסוף. הכניסה לטאג' עולה 750 רופי שכשאת מטיילת בהודו זו הוצאה גדולה רק בשביל לראות את הטאג'.... ראג'סאן מומלצת, אני אישית אהבתי כל מקום שהייתי בו ברג'סטאן, היא מלאה במבצרים וארמונות , ג'ייפור, אודייפור ג'איסלמר ג'ודפור, וכמובן- הגדולה מכולן - פושקר, למרות שבתקופה שאת נוסעת כבר חם מאוד בראג'סטן אז הכל תלוי בתזמון. לכמה זמן את נוסעת?????? ברוב המקרים לא מניחים את התיקים על גג האוטובוס, תשתדלי להספיק להכניס אותם כמה שיותר מהר לתא המטען כמובן כשמדובר באוטובוסי תיירים ויש תא מטען ( לא כמו בלוקאל באס ). לגבי אלכוהול בהודו, יש בירה קינג פישר שאני אישית ממליצה לך להגיע ל- 24 רופי ולטעום אותה לפני ואז אולי תתרגלי לרעיון שכל הטיול שלך בהודו לא תשתי אלכוהול (כמו שקרה לחובבת אלכוהול כמוני, שכמעט מתתי מצורך לאיזו בירה טובה וכשסוף סוף שתיתי אלכוהול אחרי שלושה שבועות בלי....... זה היה יותר טוב מהסקס הכי טוב שהיה לי
) האלכוהול בהודו פשוט על הפנים!!!! עוד דברים?!?!?!? בטוח יש אני אכתוב בהמשך

ש ירה

New member
את מקסימה../images/Emo24.gif

אני נוסעת לחודשיים (בעבודה פוחדים שלא אחזור
עוד שאלות (מקווה שיש לך סבלנות
): ממש חם עכשיו באיזור דלהי או שסביר, אני מתכננת להיום 10 ימים באיזור דלהי לחתוך לקטמנדו ולאחר ליל הסדר לחזור לעוד חודש בדרמאסלה , רישיקש והסביבה. נחזור רגע לאלכוהול ... אפשר להביא איתנו מהדיוטי? ההודים בסדר עם זה? איך מסתדרים עם התיק בלוקאל באס? הכל מזומן או טראוול? יש חניות ביניים עם האוזבקית? איפה? וכל מה שעולה על דעתך ועל דעתם של האחרים, תודה שוב!!!

לגבי ראג'סטאן../images/Emo42.gif

עד כמה חם,בחודשים מרץ אפריל מאי? (מקווה שלא יותר מידי כי אני ממש רוצה לטייל שם) איפה יותר כדאי לטייל בחודשים אלו?

shar75

New member
מרץ זו עונה

שכן אפשר לעשות בה את ראג'סטאן אחר כך כבר נורא נורא נורא חם שם

kogawa

New member
חשבתי שאת בת 20 עד שראיתי את

כרטיסך. שאלות מעט מוזרות למי שתכנן טיול כזה במשך זמן, אבל אנסה לענות לכולן: החברה האוזבקית - את לא טסה איתם בגלל התפריט העשיר והמושבים המהודרים שלהם, אלא (סביר להניח) בשל המחיר. אין בפורום אף אחד שהתרסק איתם, ובהפרש המחיר תוכלי לאחר הטיסה לאכול במסעדת יוקרה ועדיין להשאר עם הרבה כסף. טיסה מדלהי לקטמנדו די מיותרת למי שמגיע לורנאסי ורק אוטובוס של יום מפריד בינו לעמק קטמנדו. 1100$ הם סכום שמרבית המטילים סוחבים בחגורת כסף - ותחליטי אם לשמור חלק בטראוולים או הכל במזומן כמו שאני הייתי עושה. כסף שלא עליך לא תוכלי לסמוך על זה שתראי אותו בשנית. אזור האנא-פורנה נפלא לטיולים ונחשב ברובו לקל יותר מאזור האוורסט, אבל כלום לא ממש קשה למי שלוקח את הזמן וסבל טוב ואמין, ולא מתחרה עם אף אחד במהירות והספקים. כל הטרקים מומלצים, אבל אם את חוששת הגומסון וה-ABC עדיפים על התמודדות עם האראונד-אנאפורנה שעשוי להיות ארוך למי שאינו אוהב את זה. בנפאל פרט לטרקים יש המון מה לעשות: עמק קטמנדו על עירותיו, מקדשיו ונופיו שווה שלושה שבועות לפחות, שמורה של פילים וקרנפים וטיגריסים בדרום, מסעות ראפטינג באזורים רבים, החיים ברמה המיוערת בדרום ובמערב, ובכלל, זוהי מדינה מיוחדת מכל אספקט. לא יודע למה בחרת את דלהי-רישיקש-דרמסאלה (מאקלוד-גונש), ווארנסי, וכולן מרתקות, אבל בדרך ובסביבה ישנם המון מקומות לא פחות מרתקים ובראשם לדאק, זאנסקאר, עמק קולו, עמק פארוואטי, אמריצר, עמק המרגניות ועוד ועוד.. לגבי אגרה להגיד שחוץ מהטאג'?? זהו מונומנט שנוסעים במיוחד אליו ממרחקים, מה גם שהמבצר האדום, העיר הנטושה פוטיפור-סיקרי וסיבות נוספות יש להגיע לעיר שנמצאת בכל מקרה בדרכך לבנרס. ואם להמשיך לבנרס הרי שסיבוב דרך המקדשים האירוטיים של קג'ורהו מאוד מומלץ. כניסה לטאג' יקרה ביחס לארוחה במסעדה הודית, אבל לנסוע חצי עולם ולחסוך 75 שקל זה די מטופש למי שוודאי קנה כבר סנדלים במחיר כפול ויותר מזה. מים בקטמנדו, בהודו, בסיני, וגם בניו-יורק הם אותם מים - והם נקראים "מיים-מינרליים בבקבוק" אם הפקק עם חותם סגור הם בטוחים באותה מידה כמו בארץ. כדורי יוד עדיפים על כדורי כלור - שניהם לא יעילים במיוחד אבל הכלור פחות טעים. אגב אין מה לחשוש מזהום מזון ומחלות - בכל מקרה תחטפי מחלה זו או אחרת, ואי הקפדה רק תחסן אותך מהר יותר. שאלה לגבי ראג'אסטאן אשאיר לאחרים - מעטים הטיולים של שבוע בהודו שלא יעברו עם טעימה קלה של ראג'אסטאן. לא בטוח שחודש מספיק לסיבוב באוצרות שממלכת הראג'ות מציעה לתייר, אבל להיות בדלהי, חמש שעות מבירת המדינה הזאת ולא לפחות לבקר יראה לי תמוהה בלשון המעטה. לגבי התיקים לוקחים שרשרת אופניים ונועלים את התיק לגג - וגם אז לא בטוחים - זהו העולם השלישי WELLCOME.... אלכהול הוא בעיה בהודו שהיא המדינה בעלת מספר המוסלמים השלישית בעולם, אבל זהו דבר שמקלקל רק קצת לעומת היתרונות המשמעותיים האחרים. במזרח רק מדינות בעלות אורינטציה נוצרית מתאימות למכורים לבירה (פיליפינים, מדינת גואה הפורטוגזית לשעבר, פונדיצ'רי הצרפתית, דרום ויאטנם, וגם קוראה ויפן סבירות בהחלט). מקומות שהם MUST לא יכול לציין כי זהו מושג שמגיע מתרבות הטיולים ממנה אני סולד של הליכה בתלמים חרושים של מטיילים. בכל אזור שתבחרי אוכל לציין את הדברים שאני לא הייתי מפסיד, אבל הכל תלוי במהות טיולך, ובמטרותיו. מצטער שנשמעתי "כעוס", אבל אוכל לעזור לך יותר רק אם תעזרי לעצמיך ותבדקי למה את נוסעת ומה את רוצה לעשות/לראות. ושיהיה בהצלחה!!

ש ירה

New member
באמת נשמעת כעוס../images/Emo140.gif

ואני מתנצלת שאיני בת 20
ראשית כפי שכתבתי אני נוסעת לחודשיים ולא לחודש, שנית אני שונאת בירה והכוונה הייתה למשקאות אלכוהוליים איכותיים יותר, מעבר לכך הטיול לא תוכנן הרבה, אבל עלה בראש מדי פעם , נורא רציתי ונורא לא הסתדר ועכשיו פתאום בספונטניות הוא יוצא לפועל. ללמוד מנסיון האחרים הוא ברכה בעיניי, ולמרות הנימה הכועסת למדתי המון ועל כך המון תודה, אשמח לעוד, המטרה היא בגדול לחוות, להתחבר, רוחניות, נופים , כל מה שהודו תיתן לי אקח ובכיף. גם אני איני בעד הליכה בתלם אבל אם יש דברים שששוים במיוחד ואח"כ אצטער שלא ראיתי הייתי רוצה לדעת עליהם ... אשמח לטעום מרג'אסטן לו אדע מה יש בה, דווקא בכל האתרים אליהם נכנסתי היא פחות מוזכרת.

אומר לכולם מה שאני אומר לך

הטיול הזה הוא שלך בלבד ולא תתני לשום דבר להרוס לך אותו את לא מרגישה בנוח עם האנשים איתם את מסתובבת?,המקום לא נראה לך?, משעמם? לכי לרכבת ת'פסי אותה אל עבר היעד הבא... תזרמי ותעשי רק את מה ש- את רוצה וככה תרגישי הכי טוב עם עצמך,תלמדי דברים,תפתחי לדברים,אל תעצרי את עצמך,ואל תשללי כל דבר גם אם הוא נראה לך הכי לא אפשרי בעולם הרי ידוע סאב קוץ מילגה (הכל אפשרי)... הינה כמה טיפים בהצלחה

גם אני נוסעת ../images/Emo55.gif

היי סורי שאני מתגנבת לכם לשיחה אבל באמת זרקתם לפה המון מידע שיכול לעזור לי.... גם אני מתכננת לסוע להודו לחודשיים במרץ... עדיין לא קניתי כרטיס אבל זה יקרה, השבוע זה יקרה. חשבתי לסוע לדלהי דרך קייב השאלה שלי היא: עד כמה זה באמת נורא לסוע לבד. פשוט כי כל בן אדם שני שאני אומרת לו שאני נוסעת לבד, התגובה שלו זה יש לך אומץ או נורא מסוכן שם וככה ללאט לאט מתחילים לחלחל אליי פחדים שמעולם לא היו שם. אז ח'ברה אתם שבאמת הייתם שם וטעמתם מהכל האם באמת עליי לחשוש מהעיניין? ויש לציין שלא אלכוהול ולא סמים יכנסו לטיול הזה... לטייל נטו

מה ? את בטוחה? לבד?

זה הדבר הכי טוב שתעשי
(בטח מהכותרת הבנת בדיוק את ההיפך) מנסיון שלי ושל עוד הרבה אין כמו לטייל לבד. אני טסתי עם מישהי שהכרתי בארץ ואחרי שבוע אמרתי יפה שלום וביי ישבתי במסעדה עם כמה חבר'ה שהכרתי פתאום הצטרף עוד אחד שאיתו עשיתי את כל הטראקים בנפאל וכך הלאה וכך הלאה בוהוד,ובשאר המקומות בהם הייתי.אבל רק לא להתרגש יתר על המידה כאשר איזה הודי יצבוט לך קלות על הישבן,זוית הראייה שלהם קצת קצת שונה על בנות המערב שמבחינתם הן זולות ולא פעם או פעמיים את תקבלי צביטה קטנה בישבן או מבטים מפשיטים אם את מסוג הבחורות האמיצות את תצרחי עליהם והם יגיבו בחיוך קל ופרצוף שאומר "מה את רוצה ממני?" הייתה איתי אחת שאפילו היבאה להודי אחד סתירה וזה היה די משעשע. הסוג השני הוא אלו שמתעלמות והסוג השלישי הוא בנות שפשוט בוכות,לא מבינות,נכנסות ללחץ וכו'.... אבל אין לך מה לדאוג את תתאקלמי והכל יהיה בסדר לא תיהיה לך מחויבות לאף אחד פרט לעצמך אבל לבד זה אף פעם לא לבד את אולי תיהיי לבד אבל תמיד תטיילי עם עוד חבר'ה שתפגשי תיפרדי מהם תכירי חבר'ה אחרים ותמשיכי איתם תעשי מה שאת רוצה,מתי שאתה רוצה,וכמה שאת רוצה... אם את שואלת את דעתי לטייל לבד זו בחירה מעולה והינה עוד חיזוק מפי בחורה לבד בהודו... בהצלחה

ש ירה

New member
תודה ברי../images/Emo24.gif

קראתי את הטיפים המומלצים ותמיד שמחה לעוד... הרי אין סוף לאינפורמציה ולחוויות , למרות שכמובן אני מתכוונת לחוות את שלי בעצמי, כמו שאמרת. הייתי שמחה לדעת כמה עולה טיסה מורנסי לקטמנדו ומה אורכה, נראה לי בזבוז זמן מטורף לשהות 3 ימים בנסיעות הלוך וחזור, אולי עדיף צד אחד לפחות בטיסה? שבוע נפלא!

ש ירה

New member
...ירח כסוף../images/Emo29.gif

"...החופש בשבילי הוא האוויר לנשימה"\ מוכר לך? את כתבת...תיישמי
ומי יודע אולי נשב על צ'אי באחד הגסטים....שיהיה לך טיול נפלא!

תודה על התמיכה ח'ברה ../images/Emo41.gif

אני מתכננת את המסלול בנתיים אחזור לשאול לדעתכם בכל זאת, אני נוסעת סך הכול חודשיים והודו ממש ענקית. וכמובן... שירה שיהיה לך טיול מהנה.

shar75

New member
אני נסעתי לבד

וזה בכלל לא נורא. כל הזמן מכירים אנשים ואת אף פעם לא לבד חוץ מכשאת רוצה להיות לבד !!!

ronyboy

New member
לירח כסוף, רק לא קייב!!!

אירוסוויט היא חברה שמתייחסת בזלזול נוראי לנוסעיה!!! נסי חברות אחרות אנחנו יצאנו עם טראומה משם

מורןבר

New member
נמסטה...

אני טסתי עם האוזבקים- השירות (מהודו) היה איטי אבל נסבל... ממכרים עדיפים הירדנים...
חברה שלחה לי היום מייל, כל העניינים בנפאל ממש הוחמרו ולא ניתן להגיע ממקום למקום (מי שעשה זו או שכרתו לו את הידים או נרצח-גם לי זה נשמע מוגזם בל זה מה שהיא אמרה)ניתן רק בטיסות שהתייקרו בטירוף... תחשבי פעמיים על להגיע לשם בכלל...
עם 1100$ מסתובבים בטרוולרס שייק... רצוי של אמריקן אקספרס ורצוי כמה שיותר מהר שהדולר נמוך...
אגרה מומלצת ובאנת אין שם יותר מידיי מה לעשות מלבד הטאג' שעולה הרבה במונחים של תרמילאים 750 .Rs (רופי) אני לא נכנסתי והלכתי מסביב...
רג'סטן מהממת... מומלצת מאוד.. אני הייתי ג'יפור (עיר ענקים ומהממת שם גם עשיתי ויפאסנה) באודייפור (מקסימה) פושקר (חובה!) ג'ודפור העיר הכחולה (האמת הייתי יכולה לוותר-לא היה לי משהו בכלל) מאונט אבו (מדהים).. קיצור לנסות לא לוותר על רג'סטן!
את התיקים קושרים (ההודים) על הגג עם כבל או כל חבל חזק אחר שאת מביאה עמך... הקשירות מומלצות גם בנסיעות ברכבות...
אלכוהול!?!?!?!?!!? למה?
כמה זמן יש לך לטייל??? יש עוד המון מקומות......פרווטי ואלי בולנאט! קסול,קלגה,קריגנגה (חובה!) תהני, הכי בעולם.... מורן

ש ירה

New member
תודה מורן../images/Emo24.gifמה יהיה עם נפאל???

לא מוכנה לפספס את אהוד בקטמנדו...ממש מדאיג. אגב, מוכרחה לדעת כמה עולה טיסה מוארנסי לנפאל, מישהו יודע?????

עמית22

New member
אהוד בקטמנדו../images/Emo6.gif

מאז שהוא הופיע שם פעם אחת, כל שנה יש שמועה כזאת כאילו הוא עושה את זה שוב. תנסי לבדוק מול האמרגן שלו עם יש לשמועה הזאת בסיס לפני שאת בונה על זה בניינים... וארנסי - קטמנדו, למיטב זכרוני 70$, אבל עדיף להריץ על זה חיפוש בגוגל.

למעלה