ערב טוב- אזרחות..

../images/Emo9.gif טוב..

אבל זה באמת רעיון טוב!!!

nomad21

New member
הסתה הסטה וההבדלים

להסית- להתסיס מישהו כנגד משהו להסיט- לגרום למשהו לסטות ממסלולו..

FriendS4

New member
אתה צודק, הם מופלים אבל זה בכלל לא הבעיה..

הבעיה היא זה שבכלל הם אזרחי מדינת ישראל... ועוד משהו- במקום לחשוב כל הזמן כמה הערבים מופלים וכמה הם חיים בתנאים קשים וצפוף להם בכיתת לימוד, אולי כדאי להסתכל סביבך ולדאוג לאחיך היהודים שמאז הגירוש עוד אין להם בית... ולגבי ירושלים- אתה מתאר את זה כאילו הם חביבים...תנסה פעם להיכנס לרובע המוסלמי, 2 דקות הליכה מהכותל!, ותראה מה יגידו לך שם..אני בספק אם זה יהיה שלום.

FriendS4

New member
למה לא?

רק הגבתי אליך, לא היה לי שום צורך ורצון להתייחס לנושא של השסע הלאומי בבגרות באזרחות.

shame on you

New member
אוף, כ"כ מעצבן לשמוע את כל המנטרות האלה

של הדתיים.. "גירוש". תפסיקו לחזור על המילה הזו. אם פעם אחת הדתיים היו מסתכלים על טובת כלל העם ולא דבקים בכל מיני אמונות שכבר לא מתאימות למציאות של היום, אז היה הרבה יותר טוב. מה עדיף? שהדתיים ימשיכו לבנות התנחלויות במטרה לשמור על "ארץ ישראל השלמה" ושחיילים ייהרגו בשמירה עליהם, או לעזוב את האדמות האלה, לחיות בשטח המכובד ששייך לנו באמת ובלי שיהיה מוות של אף בן-אדם בגלל החלטה להקים שני בתים על איזו גבעה מבודדת? זה פשוט מעצבן שיש אנשים שהחליטו שהם ימניים אז בגלל זה הם חוזרים על רעיונות טיפשיים בלי להבין אותם בכלל. וגם מעצבנת השנאה העיוורת הזו. אני גרה בעיר שחלק ניכר מהתושבים בה הם לא יהודיים (אלא נוצרים ומוסלמים). אם אני לא טועה כרבע מהתושבים הם לא יהודיים. בחטיבה למדו איתי בכיתה כמה תלמידים ערבים, אחת מהן הייתה אפילו חברה טובה שלי. גם בתיכון יש בכיתה שלי תלמיד ערבי והוא בן אדם מדהים, הרבה יותר טוב מתלמידים אחרים שהם יהודיים. (הפסקה האחרונה מופנית במיוחד כלפי איש העוגה)

אהמ

אולי את רוצה להגדיר את ה"שטח המכובד ששייך לנו באמת" כי לא חסרים ארגונים כמו חיזבאללה שחושבים שאין כזה שטח בכלל. אז לא יהיו התנחלויות, ואז במקום שהחיילים ימותו בהגנה על ההתנחלויות הם ימותו בהגנה על הגבולות החדשים, ואז מה? ניתן גם את תל אביב? אם ההתנתקות לא לימדה אותך ששום דבר עד סילוקינו הכולל מהארץ לא יספק אותם אז אני לא יודע מה כן..

FriendS4

New member
סליחה על הבוטות אבל זה שטויות...

דבר ראשון לגבי הגירוש..כן, תגידי מה שתגידי- זה היה גירוש של אחים שלך מהבית..ראית פעם עם אחר שזורק את אחים שלו מהבית? ואל תדברי על "טובת העם" כי אפילו שמאלנים מובהקים הגיעו למסקנה שההתנתקות הייתה טעות..ואם את לא מאמינה תסתכלי על המצב היום..שדרות מופגזת כבר ימים שלמים [ודרך אגב, זה לא רק שדרות זה כל הישובים באזור..] אפילו באשקלון כבר שומעים את הקולות..אז איזה טובה בדיוק יצאה מההתנתקות? אני לא יודעת אם יצא לך לראות אבל אחרי ההתנתקות אותם "תושבים חדשים" בגוש הפיצו סרט שיוצא ממנו בברור שהם לא ישקטו עד שיקבלו את הארץ כולה.. ולגבי החיילים בשמירה- כפי שנאמר לך בתגובה הקודמת ודאי הבנת שאם תזוזי מהגבול זה לא אומר שיהיה שלום.. ו"השטח המכובד ששיך לנו באמת"..השטח הזה באמת שייך לנו. לידיעתך, בקוראן לא מוזכר בכלל את ירושלים. ולא רק זה, אפילו כתוב שם בזכות של עם ישראל לשבת פה בארץ ישראל. כל הקטע הזה שזאת לא הארץ שלנו זה פשוט בולשיט אחד גדול. זאת הארץ שלנו. ומזה אמונות שלא מתאימות להיום? איזה שטות. הדת זה האמת..אנחנו עם הנצח..זה שחיים היוים בכזאת פריצות וכל כך הרבה דברים רעים זה כי לא הולכים בדרך התורה..אבל יש עוד תקווה לגאולה, מסכת סוטה מתארת את זה בצורה מדהימה. יש שם תיאור מדויק של מצבנו כיום.. תגידי מה שתגידי זה הדבר האמיתי..האמת.. וזה לא שנאה דווקא כלפי הערבים. זה שנאה כלפי המצב הזה שיהודים מעדיפים ללכת לעזור לערבים מאשר לאחים היהודים שלהם..אני אביא לך דוגמא מזעזעת..זה שיולי תמיר הזאת רוצה לבטל את התקנים של שירות לאומי בתחומי החינוך כדי להעביר אותם לתקנים לערבים? זה פשוט בושה וחרפה שבמקום לדאוג לעם שלנו אנחנו מחפשים איך לעזור לאותם ערבים מסכנים המקופחים.. סליחה על האיחור, לא הייתי בבית וזה דרש תגובה..

Elvi89

New member
אוקי סבבה..

ביקשתי לא להתעצבן אלא רק להסביר לי.. והבנתי.. סבבה תודה.. רק שאני טיפהלה ממש טיפה נוטה לימין אז קצת קשה לי עם הנושא הזה עדיין.. בהצלחה בבגרות..

נתוש ז

New member
אני לא עצבני ילד =) אני לא מתעצבן מזה..

אני רק הבעתי את דעתי בנושא. ואני, משום מה, יש לי דעות מאוד החלטיות ולא מתפשרות על נושאים מסויימים (ולא רק בפוליטיקה), אז זה לפעמיים נשמע קיצוני מדי. זה סתם בא מהלב ומרצון להסביר-כי זה חשוב לי =) ממה לא בכעס או בשנאה.... יום מעולה והמון בהצלחה בבגרות =)

פנינה 21

New member
כל כך מבינה אותך+תעתיקו את הסיכום שלי..

אחרי הקיץ האחרון ואחרי כל מה שהלך כאן באינתפדה..(אני חושבת שאנחנו כמעט העיר היחידה שסבלה גם מפיגועים וגם מטילים..) הייתה לי על זה עבודה לפסח -איזה רשומה עצבנית הייתה לי בבלוג אחרי זה..נראה לי שכבר מחקתי כי אני לא אוהבת להתרגז ככה.. אני חושבת שלא צריך ללמד את זה..זה רק מחמיר את השסע הלאומי בישראל. אצלנו לפחות לא הכניסו את זה למתכונת כנראה כי ידעו שזה ירגיז יותר מדי אנשים ואף אחד לא יענה על זה. ואגב המורה שלי נתנה את זה לחופש כי לא התחשק לה להכנס לזה -הפסדנו מלא שיעורים בגלל "דיאלוג אחרי מלחמה" ככה שעדיף לא לשפוך מלח על הפצעים ..היא אמרה שנכתוב שני עמודים וזהו נגיש ונעזוב את זה .. מישהו אמר משהו על אנשים מנותקים??כנראה שבמשרד החינוך יש כמה מנותקים כאלה!אגב אותם מנותקים קבעו בחינת בגרות ל-12.7 השנה -מועד ב באנגלית.. בכל מקרה במקום לסבול אני כבר סיכמתי אז כולם מוזמנים להגיע לבלוג שלי זה אמור להיות שם הסיכום שקיבלתי עליו 100..תדפיסו חופשי.

לוסין

New member
איך בדיוק זה מחמיר את השסע הלאומי?

ונראה לי אבסורד שלא הכניסו לכם את החומר למתכונת אני מבינה שהנושא כאוב, אבל כל כך קשה לכתוב תשובה עניינית בלי לערב רגשות? לא מבקשים מכם הרבה.

פנינה 21

New member
איך זה מחמיר את השסע

תבואי ותגידי למישהו שהוא מיסכן הוא בסוף ישכתנע וירגיש מסכן-כמו שהפרק הזה נלמד כיום כל ערבי שקורא את זה בטוח אחר כך שכל העולם נגדו .. ומהצד השני תיראי כמה זה מרגיז את התלמידים היהודים שלומדים את זה-על מי את חושבת שהם כועסים?במודע או שלא זה גורם להרבה אנשים להגיב קודם כל תגובה של "אוף הערבים האלה" -הפרק נכתב בצורה מעוררת שינאה -וזה בדיוק הגברת השסע. והחומר לא היה במתכונת -לא שאמרו לנו את זה מראש אני מניחה שעשו חושבים והבינו שאין הצדקה להכעיס עוד יותר את כולם. ועכשיו לפני שיבאו תגובות להודעה שמנסות לנחש את דעתי על מצב הערבים בישראל ואת הדעות הפולטיות שלי: כן אני יודעת שחלק מהדברים שנכתבו בפרק הזה נכונים-ולא אני לא טוענת שהכל כשורה והם מקבלים את כל המגיע להם-לטוב ולרע. מה אני כן חושבת: שאם כבר לעסוק בנושא אז להיות הוגנים. לחלק גדול מהטענות שהובאו בספר (שהוא אגב הספר שמשרד החינוך בחר) יש הסברים כאלה ואחרים ובחלק מהמקירים הוצגה בספר תמונת מצב מעוות מאוד . הנתונים בספר בחלק ישנים מאוד ובחלקם נלקחו ממקורות שעמדתם הפוליטית ברורה וכך גם עיוות הנתונים. כך לדוגמה ענין השירות בצה"ל:נכון לא מגייסים ערבים אבל שכחו להזכיר שכשמישהו באחד הכפרים קיבל צו ראשון לפני כמה זמן אז ההורים מהירו לטעון שצה"ל מתעלל להם בילד-היה בתקשורת - ודוגמה נוספת ענין העובדים הסוציאלים שנכתב כאילו בכפרים יש פחות וערכו השוואה שמשווה את זה לערים לדוגמה:נאמר במפורש שיש הפליה בכך שבכפרים יש פחות עובדים סוצאילים מאשר בעפולה-רק ששכחו שחלק גדול מתושבי הכפרים מקבלים שירותים מעפולה ולא מהכפר כמו שקורה בהרבה ישובים קטנים ולכן זה כך ולא כי מישהו מפלה אותם . בקיצור הפרק כולו הוא ברמת דיוק של דוחות של גופים שמאולנים שקובעים את המסקנות לפני שהם בודקים את הנתונים. וכמובן שרק הפגיעה בערבים הוצגה -אף מילה על הפגיעה ביהודים-לא ברור לי למה. ואגב היהודים מוצגים כמי שלא מוכנים לשתף את הערבים בכל מיני דברים רק בגלל שהערבים תומכים במאבק הפלסטיני-נדמה לי שחסרות שם כמה שורות אחרי המשפט הנ"ל שיזכירו לכל הקוראים שהפלסטינים לא מחלקנים בלונים וסוכריות בהפגנות שלהם -ושהמאבק הזה לא בדיוק נקי מדם כמו שמנסים לצייר אותו. בקיצור מעבר לחוכמה של למה דווקא השנה אחרי מלחמה קשה כל כך כשכל הציבור טעון רגשית בכל מקרה יש צורך להוסיף שמן למדורה , מפריע לי בעיקר שלא טרחו במשרד החינוך לשלול את השימוש בספר הנ"ל או לפחות לפרסם התנערות מהכתוב בפרק זה שאגב לדעתי מוריד לחלוטין את ערכו של הספר שהוא דווקא ספר טוב.

נתוש ז

New member
חחחחחחח

כמה שטויות... צה"ל אינו רוצה לגייס ערבים. בדיוק כמו שיש יהודים שלא רוצים להתגייס (כמעט 50% מהנשים) כך גם יש ערבים שלא רוצים להתגייס...ואם היה ערבי אחד שאמר שהוא לא רוצה למרות הזימון-זה לא הצדק ל-למה לא לגייס את כולם, בדיוק כפי שיהודי אחד שלא התגייס לא מהווה סיבה ל-למה לא לגייס את כל היהודים... איזה שטויות את מדברת. מוכח שלכל יערבי יש X עובדים סוציאלים, ולכל יהודי יש כמה X. אין פה חלוקה לערים או ליישובים, אלא אחד לכמה מקבל עובד..איך שלא תשקרי ותעוותי את הנתונים המדויקים והמוכחים, הם לא ישתנו. ערביים ישראלים לא מחלקים כלום D: את פשוט מדברת שטויות כ"כ..את מתבלבלת בין פלסטינים לערביים ישראליים. או אולי אפילו משקרת..אני באמת לא יודע. את מעוותת נתונים מוכחים וזה ממש מעצבן. אם תגידי מגיע להם או לא מגיע להם..מילא. אבל אין ימני בארץ שטוען את מה שהרגע טענת, שערבים באמת מקבלים זכויות מלאות של יהודי. הם לא נקודה. אם זה מוצדק או לא-אפשר להתווכח, כי אלו בסה"כ דעות. אבל לגבי ההפליה אין שום ויכוח. אני לא מכיר ימני אחד בכנסת שטוען שהזכויות שוות, גם לא הקיצוני שבקיצוניים. אני פשוט שונא שאנשים מדברים שטויות. ובקשר למה שרשמת על הספר..זה לא שחלק מזה נכון..זה שהכל נכון. ואם תמצאי שורה שלא נכונה, ותוכיחי אותה, תתבעי את המחבר. עד אז, באמת די לדבר דברים לא מבוססים או לא נכונים לחלוטין. וברור שאנשים יתעצבנו שאומרים להם על האפליה שהם מבצעים..אז לא ללמוד על זה? להרוס את הדמוקרטיה? לתמוך באפליה כדי לא להגיד לרוב המפלא-שהוא מפלא...? ואם את היית חלק מקבוצת מיעוט יהודית. את היית קבוצת מיעוט בארץ אחרת..והאנשים היו אומרים "אז מה אם נדפוק אותה..לא ניתן לה עובדים. לא תקציבים..לא חינוך..לא כלום..ושלא נלמד על זה כמובן, כדי שלא נתעצבן על האפליה..אז אף אחד גם לא צריך לדעת מזה", מה?!??!?!?!?! אני לא מבין מה למדת כל השנה באזרחות. אין לך טיפת עקרונות של אזרחות בראש. כאילו זה חומר שלמדת, ועבר..כשהוא למעשה אמור להיות מובע בהודעות שכאלו (שהאמת, סליחה, אבל משפט כמו "זה מעצבן אותנו שאנחנו לומדים איך אנחנו דופקים אותם..אז לא נלמד", נשמע כ"כ מפגר.)

devilz

New member
../images/Emo24.gif אחלה חפירה../images/Emo13.gif

נתי אתה שולט
ולא רק הנשים היהודיות לא רוצות להתגייס.. לא חסרים גברים יהודים.. אהמ...

נתוש ז

New member
נתתי את הנתון החדש של הנשים

כי מספר הנשים שלא מתגייסות הוא עצום...לעומת מספר הגברים שעומד על 80% (יהודיים, חילוניים) שמתגייסים... אה,כה..ותודה =) :) :) הפעם זה בלי חיבוק אה? :(

למעלה