ערב טוב- אזרחות..

devilz

New member
הכותרת נפתחה בחיבוק|עיוור|

ואני די בטוחה שהבנת למה ציינתי מה שציינתי...

FriendS4

New member
נורא חכם להביא את תמספר הנשים שלא מתגייסות..

אולי כי חלקנו עושות במקום שירות לאומי? אני לא יודעת מאיפה הבאת את הנתון הזה, אבל אם הוא פשוטו כמשמעו ש50% לא מתגייסות זה בטח בגלל שרובם "שם" בנות דתיות שמטעמי הלכה עושות במקום שירות לאומי...

נתוש ז

New member
לפי מיטב הבנתי הנתון מדבר על 50% מהנשים

החילוניות בלבד. אך אני לא משוכנע בכך. שמעתי אותו בערוץ עשר שלשום, היה תוכנית של שעה כמעט על ההשפעה הכוללת של האי-התגייסות ההולכת וגדלה מצד אנשים (בעיקר נשים) לטובת האוניברסיטאות כבר בגיל צעיר.

לוסין

New member
אה?

באמת נראה לך שמשרד החינוך יתנער מהפרק? או ישלול שימוש בספר? בעקבות מה?? בגלל שיש שם נתונים שלא מוצאים חן בעינייך? בגלל שיש שם דברים שיכולים להרגיז אנשים בעלי דעות מסויימות? החיים לא עובדים ככה... ורק בגלל שבא לך לראות דברים בצורה מסויימת לא אומרים שהם אכן ככה, ובטח ובטח לא אומר שמשרד החינוך רואה אותם ככה. הפרק מנוסח בצורה נטולת רגשות לחלוטין, בטח שלא שמאלנית. הכל שם עובדות יבשושיות ומציקות כמו כל החומר באזרחות, פשוט לא נוח לך לקרוא שהגורמים העיקריים לשסע הלאומי נובעים ממקורות יהודיים וישראלים ולא ממקורות ערבים. הרי ההמשך ידוע לכולנו, והמאבק הוא בהחלט לא נטול דם, ולא דו צדדי - ברור שיש לערבים צד נכבד ולא מאוד נעים שם... אבל הפרק לא מדבר על המאבק, הוא מדבר על הגורמים לשסע - ואת לא יכולה להתנער מאחריות ישראל ליצירת השסע הלאומי הזה. החרפת השסע כמובן לא מוטלת על ישראל בלבד - אבל יצירת השסע? עשי לי טובה. ומה את מצפה שיקרה בהפגנות של ערבים? כאילו שהפגנות הימין נגד הערבים, או אפילו נגד תכנית ההתנתקות היו ממש מתוקות... (ואני לא מדברת על הדברים המדהימים שנעשו - כמו יצירת שרשרת אנושית וכאלה - בסה"כ מאוד תמכתי במאבק ההומני נגד ההתנתקות...) כשדברים מתנהלים בצורה לא נכונה - מפגינים. כאשר משתמשים בכוחניות כנגד אדם - הוא ישתמש בכוחניות בחזרה וכן הלאה - מעגל שלא ממש נגמר... איך את מצפה שקבוצה שלמה של אנשים יקחו את הצד שלנו - כאשר אנחנו לא מקבלים אותם אלינו בצורה מלאה ושווה? תפסיקי לחפש איפה אנחנו בסדר והם לא, ותתעוררי למציאות שבו אף אחד מהצדדים לא ממש בסדר, אבל דווקא הצד הממוסד ובעל האמצעים לא ממש עושה רבות כדי לשפר את המצב. תראי את המצב בפרופורציה, לא רק מנקודת מבט אחת ויחידה.

פנינה 21

New member
בלי קשר לדעות שלי

מאיפה לקוחים כל הנתונים בפרק?כתוב שזה מדוחות של אירגונים שמאלניים ככה שהפרק לא ממש מאוזן. ואגב הפרק טוען שהשסע התחיל להיווצר בעת הקמת המדינה:צר לי להודיע לכל הגרועים בהיסטוריה הישוב היהודי לא רצה מלחמה הוא הסכים להצעת האו"ם -הישוב הערבי הוא זה שסירב להצעת החלוקה ותקף-ולכן איך בדיוק רק היהודים אשמים? והפרק עוסק בביטוי השסע הלאומי ומה לעשות שזה לא מסתכם רק בערבים מסכנים ושוב אני לא טוענת שכל היחס כלפיהם תקין אני רק טוענת שיעוותו חלק מהנתונים וששחכו שיש שני צדדים לשסע.

לוסין

New member
לכל הגרועים בהסטוריה ובאזרחות מסתבר

הפרק טוען שהשסע התחיל עם התיישבות יהודים בארץ ישראל בסוף המאה ה19 - לא בהקמת המדינה. הסכסוך על שליטה בשטחים החל עוד לפני הקמת המדינה והרבה לפני הצעת החלוקה. אף אחד לא טוען שרק היהודים אשמים, אבל השסע לא החל כתוצאה מהתיישבות ערבית - אלא כתוצאה מהתיישבות יהודית, הרבה לפני הדרישה המוצהרת למדינה יהודית. וואלה את כן טוענת שהיחס כלפיהם תקין, ואם את לא טוענת אז את לפחות "מחפשת את הקטנות" בהם הם לא בסדר. הרבה יותר קל לחשוב שכל מה שאנחנו עושים זה בסדר ושתמיד האחרים טועים ועושים דברים לא לגיטימיים. כשמפנים מראה כלפי החברה הישראלית רואים חברה שלא תמיד היית מסכים לגור בה אם היית צריך לחתום על כך מראש. וזה נאמר עם כל האהבה העצומה שיש לי לישראל ולחברה הישראלית כולה. אין צדדים לשסע,השסע הוא עובדה נתונה וקיימת, למאבק הנובע ממנו יש שני צדדים, וכפי שאמרתי הפרק לא מדבר על המאבק, אלא מה יצר אותו. סיפוח ערבים לאורך מלחמות אל תוך השטחים החדשים של ישראל - והזנחתם מאוחר יותר, זה אכן גורם לשסע. המאבק שנובע ממנו - זה סיפור אחר בו אין ספק שההתנהלות בו מזעזעת ומסובכת להפליא.

nomad21

New member
בקצרה

בלה בלה בלה.. עכשיו אני אתנשא קצת.. כולכם טיפשים!
יש לקחת הודעה זו בהומור

למעלה