ערב טוב- אזרחות..

Elvi89

New member
ערב טוב- אזרחות..

ההודעה לא באה כדי להרגיז אף אחד אלא אולי אתם תוכלו להסביר לי משהו.. התחלתי ללמוד למגן באזרחות ואז הגעתי לנושא שסעים- השסע הלאומי- הסכסוך הערבי ישראלי. הנושא פשוט עצבן אותי והפסקתי ללמוד אותו. אני לא מבינה למה דווקא אחרי קיץ האחרון שהיה לנו נושא זה לא ירד במיקוד. זה נושא כל כך רגיש למה אני צריכה ללמוד אותו לבגרות ואולי אפילו לענות על למה הערבים כאלה מסכנים.. לא מביאים להם קרקעות.. אפילו לוקחים לצרכי צבא (כאילו ליהודים לא לוקחים לצרכי צבא).. ולא לוקחים אותם לצבא וזה פוגע בשיוויון והם לא מקבלים דמי שחרור.. בוהו.. אולי אני לא מבינה משהו.. אבל למה מלמדים את זה? אפילו המורה שלי לא מבינה כי תמיד כשהיא מגיעה לזה הכיתה נכנסת לכזה וויכוח שקשה להפסיק ופעם זה היה כל כך קשה להפסיק את הוויכוח שהיא פשוט יצאה מהכיתה כי היה לה קשה עם הדעות.. אז פשוט תסבירו לי...

elivnat

New member
זה באמת נושא שקשה להתמודד איתו..

לי היה קשה להתמודד עם הנושא של "פקודה בלתי חוקית בעליל" או משהו כזה... שזה היה נראה לי כל כך לא הוגן שבגירוש גוש קטיף חיילים צוו לפנות יהודים, אחים שלהם, מהבתים וזה היה מותר לחיילים!!! אבל כשמצווים חייל לפנות ערבי מהבית שלו זה אסור?!?!?! איפה ההגיון????? בכלל, יש הרבה נושאים שבזמן האחרון לא מסתדרים לנו, מה לעשות, ככה המדינה שלנו מתנהלת...=/

נתוש ז

New member
ההודעה הזאת נכתבה בהומור?

אם לא אני מנחש שאזרחות לא היה התחום החזק שלך...

נתוש ז

New member
טוב, נו, זה שווה תגובה. הינה אני מגיב ברצינות

אתחיל מהעובדה הבסיסית- פינוי ערביים מבתיהם (גם אם בהוראה של מפקד ולא על פי חוק) עשוייה להיות "פקודה בלתי חוקית", אך היא בהחלט לא "פקודה בלתי חוקית בעליל". תגובה בלתי חוקית בעליל מוגדרת כפקודה "הדוקרת את העין ומקוממת את הלב". דוגמא לפקודה כזו היא פקודה שניתנה ב67 אם אני לא טועה, בכפר קאסם, שבו ניתנה פקודת שטח לטווח בערבים. הצבא פקד על הערבים משעות הבוקר-שיחזרו הביתה עד הערב (6 אם אינני טועה). וכל אלה שיצאו לעבודה לפנות בוקר, וחזרו אחרי 6 בשוגג-מכיוון שהם לא ידעו, ניטבחו למוות כיוון שאינם היו מודעים לאיסור של צה"ל. לא, זה בשום פנים ואופן לא דומה לפינוי בתים. פינוי בתים יכול להיות לא חוקי, לא נכון, שגוי, ולהפך- נכון, נחוץ, חיובי, -אבל הוא איננו בלתי חוקי בעליל. מלבד זאת- ההתנתקות הייתה חוק ממשי. שלא נדבר על זה שהוא נתמך על ידי רוב גדול של העם (ההוכחה היא שקדימה של שרון הייתה מקבלת מעל 40 מנדטים על פי כל הסקרים, וקדימה נבחרה לבחירות שלאחר ההתנתקות). נראה לי לגיטימי לחלוטין לפנות בתים משיקוליים פוליטים. כמו כל זה לא שפינו יהודיים- אלא פינו שטח. לא הייתה הפרדה לערבי או יהודי. אם ערבי היה גר שם היו מפנים גם אותו.. מאוד מומלץ לא ללכת כמו שיכור אחרי הדעות שלך. מומלץ גם לחשוב לפעמיים, להפעיל שיקול דעת. אולי לפעמיים דבר אחר נכון עף על פי שהוא נתפס כשמלאני. אולי הוא שגוי- אבל חוקי, ואם רוב העם רצה אותו אז זאת בחירה מלאה של העם..?

nomad21

New member
לשם שינוי אני מסכים איתך

אבל עקרון השמירה על החוק לא חייב להיות עוור

matan115

New member
כי זה חלק מהמקצוע

אתה אזרח במדינה ולומד את מקצוע האזרחות, לכן טבעי שתלמד גם שיש אזרחים במדינה (חלק לא קטן) שמתמודדים עם דילמות ובעיות קשות, וזה לא קשור לדעה הפוליטית שלי או שלך.

נתוש ז

New member
איזה שטויות!!! כמה דברים..

ואחרי ההפגנות הנזעמות של הדוסים לגבי ההפגנה-ההומוסקסואלית בירושלים- אז יורידו את הסכם הסטטוס-קוו (איך שלא רושמים את זה..)? או שאחרי ההתנתקות את "שלטון החוק" (כי לא היה ממש דבר כזה בזמן ההתנתקות)...? מה שאני מנסה להגיד זה שהמיקוד לא אמור להיות מושפע מחוויות היום יום שלנו , אין קשר בין רגשות ספציפים לבין חומר לימוד. הגיע הזמן שתפסיקו לחשוב שבית ספר (ובעיקר בגרויות) זה משחק, ואמורים לעצב את החומר במיוחד בשביל שיהיה לנו נוח. לומדים גם מה שלא נוח ללמוד. מעבר לזה, וקצת יותר חשוב. באזרחות לא מלמדים אותך שערבי הוא מסכן או לא מסכן. באזרחות מלמדים אותנו נתונים מוכחים על הארץ שלנו. מלמדים אותנו את השסעים- מזרחים, אשכנזים, ערבים, יהודים, דתיים חילוניים וכו'.. ההוכחות אומרות שאוכלוסייה הערבית היא האוכלוסייה שמופלאת לרעה בצורה הקיצונית ביותר. אין שום סיבה שלא נלמד את זה. אף אחד לא אמר לך לרחם או לאהוב אותם, לכבד אותם או או לזלזל בהם...רק נתנו לך נתונים לגבי אזרחי מדינת ישראל- נתונים הכרחיים ללימוד המקצוע שלא לשווא מכונה "אזרחות". אז מה אם אף אחד בכיתה לא אוהב עגבניות! אז לא נלמד בביולוגיה לנתח עגבנייה? כן נלמד. ואין קשר בין החיבה של התלמידים לעגבנייה לבין ההכרחיות שבלימוד שלה. אני אוסיף עוד דבר - "אחרי הקיץ האחרון..למה אנחנו צריכים ללמוד על ערביים ישראליים", מה?!?!?! כאילו, באמת, מה?! מה הקשר בין המלחמה עם לבנון לבין הערבים של נצרת? בגלל שהחיזבאללה (שהוא ארגון של ערביים, שכולם לא ישראליים, מאוד קיצוניים), אז לא נלמד על אזרחי מדינת ישראל הערביים? מה הקשר בכלל? אם אדם סיני רצח בארצות הברית מרצה יהודי-ישראלי -אז לא נקבל את הסינים בארץ? אני באמת לא מבין את זה. מה הקשר בכלל? ולסיום אני אומר- זה ביזיון שבבתי ספר מורה באזרחות (המקצוע שמלמד את חשיבות החירות, הסובלנות, קבלת השונה וכו') נאלץ לצאת מהשיעור. הפיתרון הוא הפוך לחלוטין מלברוח מהעבריינים שהפרו את החוקים והפריעו במהלך השיעור (מיותר לציין שזה בניגוד לאישור המורה כן?). הפיתרון הוא להעניש את העבריינים, ולחזור וללמד את אותו הדבר. עצוב שבחומר לימוד דבר כזה קורה בשיעור אזרחות. הפוך, אזרחות לימד אותי מה הוא כבוד וסובלנות. לא מסכים עם זה, אבל אשתוק כי מותר לו לדבר! אז מילא לא לשמוע דעות אחרות, אבל להתפרץ בחומר לימוד? והפיתרון שאת מציעה פה הוא לברוח? איפה אבד כל האזרחות שלמדת כל השנה? שלטון החוק, וכל החירויות? התפוגגו? הכי חשוב (לסיום), אזרחות, בשונה מהיסטוריה וממקצועות רבים, אינו רק חומר תיאורתי נחמד!! זה קו מנחה, שיעור שאמור להגיד לנו איך להתנהג ואיך לא להתנהג. שיעור שפשוט מחנך אותנו ומקדם אותנו המון! אי אפשר ללמוד אזרחות ואז להגיד "לא רוצה ללמוד על המסכנים האלה..וחוץ מזה כולם התעצבנו, אז שהמורה שיפסיקו-זה הפיתרון הטוב ביותר". זה סותר את כל הדמוקרטיה! יש לי עוד המווווון להגיד, אבל אף אחד לא יקרא את זה. יום טוב בכל מקרה =)

devilz

New member
אתה יודע שהחפירות שלך תמיד גורמות

לי לרצות לחבק אותך?
נמנמ בקריאה לא מעמיקה ניראה לי שאתה ממש צודק

נתוש ז

New member
אז מישהו אחד כן קרא =)

אממ...פעם שניה שאת מסכימה עם העמקות שלי, ועוד רוצה להביא לי חיבוק! אם זה לא היה רק רצון הייתי מעמיק (במילים שלך- "חופר") יותר

מצטער שלא קראתי

זה פשוט ממש ארוך..... אבל בקשר למה שכתבת במודגש.. המיקוד אכן מושפע מחוויות היום-יום שלנו.. המורה שלי אמרה לנו מהמחצית שהפרקים על נשיא המדינה יירדו במיקוד הפלא ופלא הם אכן נפלו במיקוד (ונחשו למה..)

תיקון- בסוף כן קראתי.

מצטער להגיד אבל לא מסכים איתך בעליל.. אולי לא נכון להכליל אבל רובם של הערבים לא רואים את עצמם אזרחים במדינת ישראל. הם סתם אוהבים למצוץ את המשאבים שלנו. רק אתמול הייתי בסיור בירושלים ברובע המוסלמי ובעוד כמה כפרים ערביים בתוך ירושלים ועמדתי קרוב מאוד לילדים ערביים כביכול אזרחי ישראל.. רק לפי המבט שלהם והקללות שהם זרקו לעברנו בלי שבכלל הסתכלנו לעברם יכולנו להבין שאם הייתה להם הזדמנות הם היו שורפים את דגלי ישראל שהחזקנו בלי לחשוב פעמיים..

נתוש ז

New member
חח...מה הקשר? זה אומר שהם לא מופלים?

לדעתי זה בכלל נובע מעצם ההפליה, אבל זה לא העיקר כרגע.... הם אוכלוסייה חלשה, הם חלק מהאזרחים במדינה. אנחנו צריכים ללמוד עליהם באזרחות, כי באזרחות אנחנו לומדים על אזרחי מדינת ישראל. לא ביקשתי ממך לאהוב אותם או לרחם עליהם או אפילו לקבל אותם... אבל בנושא אזרחות זה חלק מהחומר הנלמד. ולא היה לנו שום מאורע עם ערביי מדינת ישראל שמצדיק שינוי בתוכניות הלימוד. הגבת פשוט לפסיק קטן מההודעה הראשונה שלי...ורק אליו התייחסת. נ.ב. אני גר בירושלים חמוד =) אני פה כל יום..אני בכפריים ערביים סמוכים לא מעט, כי אנחנו צמודים..ובחיים ערבי לא קילל אותי. נסעתי במסע לנצרת ואף ערבי לא קילל אותי..אפילו השגתי כמה חברים =) אז...אני משוכנע שסיירתם כיהודים גאים כאלה, עם הראש למעלה והזלזול באוויר- אם הם באמת קיללו אותכם {דבר שלא סביר בכלל}.

מצטער שאני מביא את זה

אבל זה כזה דורש.. -התקבל למייל שלי לפני חודשיים בערך: ערביי ישראל, כל כך "מסכנים".................... למרות שהם מהווים כ:20% מאוכלוסיית המדינה, הם זוכים ב-50% מתגמולי הביטוח הלאומי. הם כל כך "אומללים", שגביית המיסים במגזר הערבי היא מגוחכת, והנתונים על כך ידועים לכל מי שמעוניין לדעת אותם. מילא כשמדובר במיסי המדינה כמו מס הכנסה ומע''מ, אבל הם גם לא ממש טורחים לשלם את המיסים העירוניים שלהם, ובנוסף מצפים מהממשלה לכסות את הגירעונות שהם יוצרים . כל כך "מקופחים", עד שברשויות המקומיות שלהם הם מעסיקים את כל החמולה, וכל שתי דקות דורשים ומקבלים מענקים מהממשלה כדי שהרשויות לא יקרסו. ואם מענק כזה מתעכב אפילו ביום, זאת כמובן "ההוכחה" לכך שישראל היא גזענית. כל כך "מופלים", עד שכל המגזר הזה חי בבתים צמודי קרקע, כלומר וילות, ובפועל - טירות ענק. מאות אלפי בתים במגזר הערבי נבנו שלא כחוק, ואל תספרו לי ש''אין להם תוכניות מתאר''. כי הסיבה לכך היא שהם לא עושים שום צעד בכיוון של תכנון המרחב העירוני. שהרי למי שלא יודע, ועדת התכנון המקומית היא זו המאשרת תוכניות מתאר מקומיות, וזו האחריות של הרשויות המקומיות הערביות לדאוג לאנשיהם. אבל הרבה יותר קל לבנות בניגוד לחוק בישראל . אף אחד לא מעז להרוס בית של ערבי ! בעוד שאם אני רק אתקין פרגולה או אסגור מרפסת שלא כחוק, יעמידו אותי מיד לדין ויחייבו אותי בהוצאות ההריסה ובהוצאות משפט, בנוסף על הקנס. כל אחד מהם חי על ג'בל משלו כאילו האדמה היא משאב לא מוגבל בארץ הזו. תושבי סכנין מתלוננים על ''הפקעת אדמות''. הם רק שוכחים לציין שבסכנין חיים 20 אלף איש על שטח של 8,000 דונם , בעוד שברמת גן לדוגמא חיים למעלה מ-150 אלף איש על שטח של 12,000 דונם כשרבע ממנו הוא פארקים וגנים. חיים טוב, הערבים תושבי ארצנו. מספיק לנסוע בוואדי עארה ולראות על איזה שטח יושבים יישובים כמו אום אל פאחם ומוסמוס. הם כל כך "מסכנים", עד שישראל היא המדינה היחידה במזרח התיכון שבה ערבי יכול לבחור ולהיבחר בבחירות דמוקרטיות חופשיות. ארץ שבה ערבי נהנה מכל החירויות האזרחיות שבמדינות ערב אנשים אפילו לא חולמים עליהן. ארץ שבה ערבים יכולים להפגין בלי לחטוף כדור בראש. ולמי שעוד לא הבין - מה שקרה כאן באוקטובר 2000 לא היה ''הפגנות'', אלא סיוע פעיל לאויב שפתח באותם ימים ממש במלחמה נגד ישראל. בכל מדינה אחרת, אוכלוסיה שהייתה מנסה לחסל את אזרחי מדינתה שלה בכבישים באמצעות אבנים, בקבוקי תבערה, מוטות ברזל ונשק חם הייתה סופגת 13,000 הרוגים, ולא 13. הם כל כך "אומללים", עד שמותר להם להזדהות בגלוי עם הגרועים שב אויבינו - איראן, חיזבאללה, החמאס, סוריה, הג'יהאד האיסלמי וכל שאר החולרות - ואיש אינו מעלה על הדעת ברצינות לדרוש מהם נאמנות מינימלית למדינתם. הם כל כך "מקופחים", עד שלעולם לא תראו שבמסגרת ''איחוד משפחות'' איזשהו ערבי יבקש ''להתאחד'' ב''פלסטין'', ''ירדן'', ''מצרים'' או ''סוריה'' . הפלא ופלא - הם תמיד תמיד מעוניינים להתאחד דווקא במדינה ה''גזענית'' הזו! באמת מעניין. אולי כדאי שמישהו ייתן פעם את דעתו על התופעה המרתקת הזאת. הם כל כך "מופלים", עד שבכל מדינת ישראל לא תמצאו ערבי אחד שמוכן לעבור ל''פלסטין'' - מדינה שבה כל האזרחים הם בני עמו , דוברים את שפתו, מאמינים בדתו ומנופפים בדגל האהוב עליו . הם אפילו לא מוכנים להישאר במקומם ושגדר הגבול תעבור ממערב להם ותשאיר אותם בשטח ''פלסטין'' וזאת מבלי שייאלצו לעזוב את הבית.. תראו את תושבי אום אל פאחם - רובם תומכי התנועה האיסלאמית וההסתה אנטישמית של ראאד סלאח - אבל אינם מוכנים לשמוע אפילו על האפשרות שהגדר תעבור ממערב להם והם יסופחו ל''פלסטין'' על בתיהם ורכושם. אבל הרי הם ''פלסטינים'' - לא? הרי לא טוב להם במדינה יהודית ''גזענית'' - לא? אז מה לעזאזל קורה כאן? בקשר לנ.ב שלך- תנסה פעם להיכנס לתוך הכפר שלהם- לא רק להיות סמוך אליהם. וגם לי יש חברים צדלניקים- לא כולם כאלה. ולא נכנסו עם ראש למעלה ולא נעליים.. נכנסנו כמו בני אדם- עם דגל ישראל (או שבעצם אסור לי ללכת עם דגל ישראל במדינה שלי- מדינת ישראל (כי אם אסור אז כבר עכשיו צריך לבטל את המדינה))

נתוש ז

New member
חחח...זאת סתם הסטה של כמה בורים

בצרפת מתים להיפטר מהמוסלמיים ולא עושים כלום. גם כשחלק מהערבים מתסיס- לא עושים להם כלום. שם המצב גרוע יותר מפה בכמה מובנים, ואחוז המוסלמיים שם בקרוב יעלה על שאר האוכלוסיה.. מייל שכולו שטות אחת גדולה, גזענית ומסריחה, והוא רחוק מהמציאות שנות אור. יש עובדה שערבים מופלים לרעה. יש עובדה שהם משלמים מיסים בדיוק כמונו, אבל הצפיפות בכיתות גדולה הרבה יותר, ההשכלה שהם מקבלים (ובהתאם אחוז העוברי בגרויות) ביזיונית ביותר, הם מופלים בעבודות ובשכר לערים. לך תראה איך הערים שלהם נראות.. אוף ממש מרגיז..ואני לא מבין איך בכלל הסטת את הנושא לאם ערבי מופלא או לא. הוא מופלא נקודה. על פי כל סקר שנערך בישראל. מייל שטותי לא מוכיח כלום. על פי כל הנתונים הרשמיים הערבים מופלים, והם האוכלוסיה החלשה או בין החלשות ביותר בארץ. אך כל מה שנשאר זה לשנן, בהצלחה =)

אותך מרגיז

ש"מפיצים מיילים שטותים" אותי מרגיז שיש אנשים עיוורים בארץ (וסליחה שאני לא שם את זה במרכאות) פלורליזם או לא פלורליזם?
בשורה התחתונה כל אחד מאיתנו חושב משהו אחר ולא יעזור במאום הוא תמיד ינסה להגיד שהוא צודק... בתכל'ס זה יכול להיות מעניין- אבל אני עייף מדי למריבות כאלה.. אולי פעם אחרת

נתוש ז

New member
../images/Emo45.gif, אחרי הבגרות באנגלית ../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif../images/Emo3.gif

למעלה