ערב טובב

makel1

New member
ערב טובב

האמת שאני בדילמה מסוימת. אחת הידידות הטובות שלי דפקה לי קטע מסריח ואני מנסה לחשוב כיצד לפעול. בקצרה - חבר עם בעיות הביא לי מהדיוטי פרי חמישיית פקטים לא נכונים (למי שלא בעניין, מדובר בסכום של 750 שח בערך.) לפני 3 שבועות הבאתי אותם לידידה על מנת שתחליף לי לסוג שאני כן מעשן (כל זה קרה לפני שהפסקתי לעשן). בקיצור, ביום הטיסה שלחה לי הודעה שעשו לה בעיות בבידוק וכדי להימנע מויכוחים מיותרים היא חזרה לחניון על מנת להחזיר את הסיגריות לאוטו. אממה, למיטב ידיעתי החניון לטווח ארוך רחוק מאוד מהאולם ופעם בחצי שעה יש הסעות שיוצאות מהאולם לחניון ומהחניון לאולם. בנוסף, התקשרתי לביטחון בנתב״ג (שני אנשים שונים) ואמרו לי שאין שום סיכוי שעשו בעיות כיוון שסיגריות לא מהוות סיכון בטחוני!
קיצור הידידה גם נמנעה מלעשות לי טובה וחמור מכך - שיקרה לי במצח נחושה. שתבינו, אני עושה בשבילה המון. אם זה שיעורים פרטיים בכל מיני מקצועות (שבהחלט גורמים לי טרחה, שכן אני עושה אותם בזמן הפנוי המועט שיש לי) ואם זה עזרה בדברים אחרים בחיים. אני מבין שלהיסחב עם זה בדיוטי פרי זה טירחה אבל היא מהאחרונים שהיו צריכים לחסוך בטרחה עבורי. נורא התאכזבתי מעצם זה שהיא לא עשתה את זה בשבילי לאור כל מה שאני עושה בשבילה ומעבר לכך - עצם השקר מטריף אותי!

אני ידוע בתור אחד שלא כדאי להיתפס בשקר על ידו. בריב היחיד שהיה לנו ב15 שנות הכרותינו היא יצאה בוכה בהיסטריה. והוא נבע מעניין הרבה פחות משמעותי.
אני מתלבט אם לנסות ולהבליג (אני יכול להבין שזו טרחה, אבל כאמור אני האחרון שהיא הייתה צריכה לעשות לו חשבון) או להטיח בפניה את זה שעליתי על השקר האומלל שלה, דבר שיגרור פיצוץ מסוים (אם נניח היא תוסיף עוד שקרים). אני נוטה להגיד לה הכל בפנים, פשוט יש לי נטייה לירוק אש כשפוגעים בי בנקודות מסוימות, וזה לא הכי חכם.

אשמח לעצות

אה ושבוע טייב :)

בכלל היה לה סיכוי?

התקשרת לשני אנשים שונים בביטחון לנתב"ג כדי לברר אם היא שיקרה לך? מה נסגר איתך?

תראה, אם אתה מספיק סומך עליה בשביל להאמין לה כשהיא אומרת לך משהו (או לפחות להבין שגם אם היא משקרת, כנראה שיש לה סיבה טובה) אז סמוך עליה וזהו.

אם אתה חש צורך להקפיץ את נתב"ג על הרגליים כדי לברר אם היא שיקרה, אז הקשר ביניכם גם ככה לא משהו. וזה לא קשור למה שהיא עשתה או לא עשתה, זה קשור אליך.

לפוצץ? לא לפוצץ? מה זה משנה? יש שם בעייה הרבה יותר מהותית מפאקט של סיגריות. עליהן אתה צריך לדבר.

makel1

New member
קוראים לזה אינטואיציה

בהנחה שאין לך אמונה עיוורת באנשים ואתה יכול לחשוב בצורה בוגרת כך שגם חברים שלך מסוגלים לשקר לך אז אתה נדרש לעשות מעשים. לפני שאני מאשים אותה בהאשמות לא פשוטות אני חייב לוודא שה״פשע״ באמת בוצע. וזה בדיוק למה עשיתי בדיקה מקיפה. אז נכון שזה תמים ומתוק לחשוב שחברות קרובה מנוטרלת שקרים, אבל לצערי זה לא כך במציאות.

זה כך במציאות שלי.

אם יש לי חברים שאני מרגיש צורך לבדוק אם הם שיקרו לי, הם לא ישארו חברים שלי.

אני מניח שלפעמים הם משקרים, כולם לפעמים משקרים. אבל אני לא חש צורך "לתפוס" אותם תמיד. הם חברים שלי אז אני בוטח בהם וזהו.

אני בוטח בהם שהם רוצים בטובתי

אני בוטח בהם שהם לא יפגעו בי.
לשקר לך לא תמיד אומר שרוצים לפגוע בך ולהרע לך. לפעמים זה פשוט קורה.
אם תרצה להיות חבר רק של אנשים מושלמים תמצא את עצמך מאוד בודד.

Wrecker

New member
אמת

makel1

New member
כפי שאמרתי מספר פעמים, אני לא

מחפש אנשים שלעולם אינם משקרים משתי סיבות - א. הם נורא משעממים ב. הם אינם קיימים. יש לי בעיה כשחבר קרוב שקיבל ומקבל ממני המון משקר לי על מנת לחסוך בטרחה עבורי. שני ״חטאים״ במחיר אחד.

נ ע ל

New member
GO GET HER

סתם. קודם כל, תשב ותחשוב כמה זה באמת שווה לך לכעוס עליה. בגלל הכסף? בגלל הבגידה באמון?
מה אתה רוצה להשיג בזה בכלל? נקמה על זה ששיקרה? שלא תעשה את זה שוב?
ואם תכעס עליה עכשיו ויהיה בלאגן וכסאח, אתה תוכל לבטוח בה שוב? בכלל תעמיד אותה במצב כזה שוב?
תענה על השאלות האלה עם עצמך ובטח יהיה לך קל יותר להחליט .

makel1

New member
זהו, השאלה אם להבין שזה פשוט קורה אצל

המון אנשים וההבדל היחיד הוא שהיא לא הייתה חכמה מספיק כדי לחשוב על שקר שלא אצליח לעלות עליו. ובעצם אני אדע איך להתנהל איתה בהמשך. קרי, לא להקריב מזמני הפנוי המועט עבור הלימודים שלה וכו. בהתחלה חשבתי להשלים עם זה שגם בקשר שלנו יש שקרים ופשוט להתאמץ עבורה פחות. בדכ אני לא מתייחס למצבים כאלו יותר מידי ברצינות, אבל דווקא בגלל שהיא הידידה הכי טובה שלי, ברמה של בת בית אצלי ובבית של ההורים שלי (וגם ההורים חברים ממש טובים) קשה לי מאוד להבליג

נ ע ל

New member
נאמנאמ

תראה, אתה לא יודע בדיוק מה קרה ולמה היא שיקרה. אני מניח שאתה מסיק שהיא שיקרה כי היא לא רצתה לבזבז זמן ולטפל במה שביקשת, לך תדע מה קרה.
גם אותי היה מאד מעצבן אם חבר שאני משקיע בו הרבה לא היה מוכן לתת לי את אותו היחס וכנראה שהייתי ניצב בפני אותה שאלה כמוך, האם לתת לו את אותו היחס שהוא נותן לי.
בגלל שהיא כן הידידה הכי טובה הייתי אומר לך לשקול כמה החברות שלכם חשובה לך והאם אתה מוכן לסכן אותה בגלל השטויות שהיא עושה.
אתה יכול, כדי לגרום לך להרגיש טוב יותר עם עצמך, להפסיק להשקיע באופן מוגזם מתוך ידיעה ש'לא מגיע לה' או שאתה לא מקבל אותו הדבר,
וגם להתעמת איתה כשהיא חוזרת על הנושא סתם כדי לראות אותה מתפתלת וכדי לא לצאת פראייר. אבל זה לא חייב להיות ריב גדול ומכאיב כמו שאתה טוען שאתה בד"כ עושה :)
זה כאמור תלוי במה אתה רוצה להשיג.. כי לשנות אותה אתה לא תצליח בכל מקרה, וגם עד שתבטח בה שוב יעבור זמן, בלי קשר לאיך שתפעל הפעם.

ItsikH

Member
זו לא פעם ראשונה שאתה כועס על ידידה האם זו אותה אחת? אני מניח שגם בפעם שעברה אמרתי לך, שיש טווח מאוד רחב של קשרים ואין מקום לדרוש מכל ידיד את אותה רמת אמון וקרבה כמו מהשאר, ואם מישהו היה מאכזב אותי בברור ובאופן עקבי (לא מעידה חד פעמית) הייתי מתרחק ממנו במידה מסוימת בהתאם למידע הזה, ואם זה קשר אינטרנסטי הוא ינותק ממילא בעקבות זאת.

הלו מאסטר M

צא מהפרטים הקטנים אל התמונה הגדולה. כי בהסתכלות קטנונית ברור שהאגו שלך על המוקד מה שמציב אותך מול מכונת ירייה של ניסוחים שמבהירים כמה נפגעת וכמה היא כפויית טובה - טעון במטען כל כך שלילי עליה רק תוביל אותך להתפרץ עליה או להשפיל אותה ואם היא תשאר אחרי קיתון הצוננים זה רק מפני שאין לה חוג חברים אחר.
בהסתכלות על התמונה הגדולה יש את מערך כל החברים שלך והיא בכללם, אתה יכול להתמקד/להשען/להתנחם בחברים אחרים לזמן מסויים, לפחות עד שירגע האגו שלך. סביר שהיא תרגיש שהתרחקת ותיזום חנופה או שיחה נוגעת ללב....ואז, אם תזכור בכלל, תעשה דו"ח רוו"ה.
אישית, אני מרגיש עם דו"חות כאלה לא הוגן, כי זה מחזק את הצד האינטרסנטי שבי ואילו אני אוהב לחשוב על עצמי ואחרים כאנושיים, עם מעידות וגחמות

שלך
מאסטר B

makel1

New member
תסמונת הידידה השקרנית

ואם את כבר משקרת - תחשבי על שקר טוב!

Sam P

New member
תגובה שלי

תקשיב אחי בתור אחד שעבד בשדה כמעט 3 שנים...
אני לא יודע אם היא משקרת/מתעצלת או מה בדיוק,
אבל כל מחלקה בשדה מתמחה רק באיזורים שלה,
אם אתה מתקשר לבטחון מבחינתם ברור שסיגריות זה לא איום בטחוני (לרוב) אז יגידו לך שאין בעיה, אם היית מתקשר למכס, והיא הייתה מנסה להחליף 5 פקטים לבד, סביר להניח שהיו תופסים אותה וקונסים את אמאמא שלה (במילים עדינות
)
שוב יכול להיות שהיא שיקרה או שלא, אבל הבידוק שעשו עליה יכול להיות שאלה נציגי מכס בכלל ולא בטחון, יש בשדה בכל חור מצלמה, ובכל חור כל מיני מחלקות פנימיות הזויות ששומרות על החוק. אז לדעתי פשוט תשאל אותה ושתסביר לך בדיוק מה היה, כי לא ממש פירטת פה... מה היא עשתה שם בדיוק? היא טסה? היא עובדת שם?
מקווה מאוד שהיא לא עובדת שם ולא ביקשת ממנה להחליף לך אחי, כי על תפיסת עובד בעבירת מכס, זה גם כמובן פיטורים במקום, גם קנס גבוה פי כמה, וגם תיק פלילי וחפירות... בקיצר תסביר קצת יותר ת'מקרה שם אחי ונראה

Sam P

New member
וגם אם זו טיסה רגילה...

(סליחה על החפירה חחח) והיא טסה פשוט ותופסים אותה עם 5 פקטים לבד...עדין זה קנס ויכול להיות תיק פלילי... שוב צריך לבדוק מי כביכול תיחקר אותה המכס או הבטחון

makel1

New member
לא מדויק

הגבלות המכס הן על הכנסת מוצרים שחייבים במכס לארץ. זתומרת שאתה יכול להוציא איתך איזו סחורה שאתה רוצה מהארץ. אם כבר יעשו לך בעיות זה במדינת יעד שלך.
מעבר לזה - לפי חוק הגנת הצרכן, כל בית עסק מחוייב לאפשר ללקוחותיו להחליף מוצרים בחנות בה בוצעה הרכישה. אם מראש הסיגריות לא עוברות בידוק אז איך רשום בתקנון שלהם שאפשר?
דבר אחרון - בידוק הוא עניין בטחוני גרידא, אין קשר בינו לבין חוקי המס. סיגריות לא מהוות מפגע בטחוני (לפחות כשהן כבויות) על אחת כמה וכמה כשהן עוברות שיקוף.
תסובב איך שתרצה - אין סיכוי שעשו בעיות עם זה, במיוחד לאור העובדה שאני, כאשכנזי טוב, סידרתי אותם בשקית המקורית בצירוף חשבונית רכישה.

למעלה