ערב ט´ באב

ערב ט´ באב

ט´ באב - יום חורבן בית המקדש. החורבן השני בא בתום "המרד הגדול" לאחר מצור ממושך וקשה, שהטילו הרומאים על העיר. בט´ באב בשנת 70 לספירה, נכבשה העיר על ידי לגיונות צבא רומא, בהנהגתו של המצביא טיטוס. ירושלים חרבה, בנייניה הועלו באש ותושביה הוגלו. והבן של אחי שואל "למה צריך להחריב לי את היום בגלל ארוע שקרה לפני כ-2000 שנה?" ועניתי :"בונבון". עניין של שייכות ומסורת, שבזכותם אתה חי כאן!

טרה10

New member
גם החורבן הראשון לפי המסורת היה

באותו היום. ומתי היה יום הכיפורים כבר כולם יודעים..כולל האויבים.! מה שמעניין זה שצומות ויסורים זה פטנט שאימץ נוצרי מאסיזי שבאיטליה.. אבל משנכנס אדר מרבין בשמחה..ומשיוצא דרעי..מרבים בדאגה..ביחוד אלי ישי..

טרה10

New member
היה היה פנס בודד..בקצה שכונה..

"ושם אמרתי לה את שאומרים כולם, על מפתני כל הבנות שבעולם" [איזה משפט..איזה משפט..!] ...כשכף ידי אשר מליון עלים תלשה...[כנ"ל] וחבל שלא משמיעים יותר.. מהיום בגל"צ בארבע אחה"צ.. כל יום חובה.! ...ואור חדש עכשיו מאיר בשיכונים..[-"--] ו...את תמיד הורסת כשכבר כמעט... אגב יש לי את כל השיר, ודוקא של חיים גורי..תתפלאו..!

טרה10

New member
גימל משש בערב..צ.ה.ל מארבע..

ומראשית אוקטובר..המחירים לארה"ב יורדים..וכבר התחלתי בסידורי קרקע-ויזה..תחקירים..ואורניהו צריך להסביר איפה ישנים..נגיד באיזור האמיש..בניו-יורק, ולא יקר..מדי..! יש פה אחד שנסע חצי שנה לבד..לפני חמש שש שנים..כך שיש לי מקורות מידע..ואחד מתכנן לנסוע באותו זמן למילווקי..! הבעיה היא שארה"ב מרחוק קצת מפחידה..בגודל..אבל לא לדאוג..!

טרה10

New member
היום שודר בצה"ל..גברי-שייקה-פולי

וכולם עדיים איתנו. ואני זוכר ששייקה התחתן עם בת מושב בית שערים..פעם פעם.! ואמרו שהם מופיעים..חושב שבסוף לא היתה הופעה אחרת הייתי זוכר..רק זוכר שנסענו לשם..! נ.ב. אני כמעט שקניתי שם משק..רק שהבית היה הרוס..קטן, וגם דאגו להפחיד אותי שהמשק לא שווה..וכולו עשרים אלף לירות..חוב רשום וזהו. היה צריך הרבה כסף לשפץ ולבנות..ואני כפלח ותיק שעיבד אלפי דונם, לא ראיתי את עצמי מתעסק בשלושים-ארבעים דונם..! אגב לו הייתי גר שם- הייתי מגיע לאכול את הקלמרי....פוי זה לא כשר, וערב תשעה באב..תתביישו..לכם.!

למעלה