ערב זיכרון

zzebra

New member
ערב זיכרון

לפני כמה חודשים כתבתי כאן בפעם הראשונה ושאלתי אם מישהי עשתה ערב זיכרון לאמא שלה פעם. אז לפני 12 יום ציינו שנה לעזיבתה של אמי. בשלושה חודשים האחרונים עבדתי על ערב לזיכרה וביום חמישי שעבר הערב התקיים בביתנו. רציתי לשתף אתכם. לפני שבועיים שלחתי הזמנות במייל לכל החברים, המשפחה.. ביום חמישי הגיעו הכסאות שהזמנתי. אחותי ואני ניקינו את הבית, סידרנו את הכסאות וקנינו בורקסים ושתיה. בשמונה בערב התחיל גל של אנשים. בהתחלה הייתי ממש לחוצה שלא יהיה מקום לכולם, אבל שכחתי שבמקרים כאלו, האנשים שם למעלה דואגים לכל הפרטים הקטנים והכל הולך הכי טוב שאפשר. הכנתי שירונים עם שירים שאחותי בחרה (היא זו שיודעת לשיר במשפחה) ושילבתי תמונות מילדותה של אמי (אני בצד העיצובי והגרפי במשפחה). הכנתי אלבומי תמונות בצבע של עשרות תמונות שסרקתי בחודשים האחרונים וערכתי לאלבום. אנשים הביאו המון אבל באמת המון עוגות ומתוקים, הפריזר עוד מלא! והתיישבו, דיברו, אבא עבר בין כולם ודיבר ודיבר... והתחילנו לשיר. עם כל שיר ששרנו עברה בי צמרמורת בגוף. לכל שיר היתה משמעות: "אינך יכולה ככה סתם ללכת" "הילדה הכי יפה בגן" "דמעות של מלאכים" "אהבתיה" "פתאום כשלא באת" "היא כל כך יפה" הייתי בטוחה שישירו 10 שירים, אבל אף אחד לא הפסיק. שרנו ושרנו ושרנו. כמעט 30 שירים! זה היה פשוט מדהים. אין לי מילים. פשוט מדהים. הרגשתי את אמא שלי מחייכת... עכשיו אני מתחילה לחשוב על השנה הבאה... אפילו אם אני אעשה מעט מאוד כל יום במשך השנה הזו, עצם הידיעה שאני עושה משהו בשבילה, זה מחזיק אותי. קרן.

עידן64

New member
כל כך מרגשששש...

כדי להרים ערב שכזה נראה שצריך כל כך הרבה כוחות אומץ ומשהו שמעבר... כל הכבוד!!! שיהיה לך רק טוב... מחבקת אותך

מיקימק

New member
איזה יופי

זה בטח חיזק אותך לדעת שאנשים רוצים לזכור. כל הכבוד על הארגון, צריך בשביל זה לא מעט כוחות (נפשיים בעיקר).

יישר כוח

קרן יקרה, מאוד מרגש לקרוא על הערב המיוחד שערכת לזכר אמך. אני מתארת לעצמי שזה לא קל להכין ערב שכזה אבל נשמע שהיה מאוד נעים והעלה את זכר אמך דרך השירים והאנשים שבאו להשתתף אתכם. כל הכבוד על הכוחות שיש בך ליזום זאת. אני בטוחה שאת גאה בעצמך וחשה סיפוק, לצד הכאב. אמך בוודאי חייכה את החיוך המקסים שלה הניבט מתמונתה. אמך יפה ומלאת אור.

vered51

New member
מאד מרגש...

אני חייבת להגיד לך כל הכבוד על הארגון...כל הכבוד מהבחינה שאני הייתי רוצה לעשות משהו דומה ואין לי את הכוחות לזה...מספיק שאני רואה תמונה שלה ואני בוכה. עוד לא שמתי תמונה שלה בחדר שלי מרוב שקשה לי לעכל את הידיעה שהיא לא תהיה פה יותר. בת כמה אמך היתה שהיא נפטרה? התמונה שלה מדהימה...

zzebra

New member
תודה

אני בת 24 ואימי היתה בת 51.5 כשנפטרה. תודה על הדברים שכתבת. אני חושבת שהאופי שלי לא מאפשר לי לא להתעסק בה או במשהו הקשור אליה. יותר קשה לי לא לראות תמונה מאשר לראות ולבכות. ואין לך מושג כמה בכיתי עם כל תמונה שסרקתי אבל זה חלק מהעיניין. חוץ מהפורום הזה אני לא מדברת ולא מספרת ובעיקר לא בוכה לאנשים. אז ההתעסקות בערב היתה בשבילי דרך לפרוק הכל, להוציא... כל אחד ומה שטוב לו אבל אני רוצה להמליץ לך לנסות ולארגן משהו אפילו קטן אם זה מה שאת מרגישה. אי אפשר להבין כמה זה מדהים לעשות משהו כזה. קרן. ותמונה נוספת האהובה עליי ביותר. היא היתה כל כך יפה. שתי התמונות צולמו כשהיתה בערך בגילי...

עודליל

New member
קרן כל הכבוד לך על ההפקה

המושקעת והיפה, אני בטוחה שאמא שלך חייכה והתמוגגה מנחת. אכן ערב כזה דורש המון כוחות נפש כל הכבוד לך מאחלת שיהיה לך את הכוחות ומרץ לעשות גם בשנים הבאות.

../images/Emo201.gif

נשמע מאוד מרגש, צריך הרבה כוחות בשביל זה.. כל הכבוד על העשיה, אני גאה בך!

Ofra m

New member
היי קרן

מאוד התרגשתי מהאופן שבו ערכת את ערב הזיכרון לכבוד אימך, מצאת דרך מאוד מקורית לעשות זאת וזה יפה מאוד לדעתי, אני חושבת שאפשר לקחת מכך דוגמא לכך שאפשר לשמוח בלהזכר באמא, נכון שזה מאוד עצוב שהיא כבר לא איתנו אבל יחד עם זאת לא להפוך את היום הזה ליום מדכא אלא לנסות בהלהתרפק על הזכרונות ובאמת להתגאות איזו אמא היתה לכם, אימך באמת היתה אשה יפה ויחד עם זאת יופייה הפנימי קורן מבעד לתמונות - אני בטוחה שהיתה מאוד גאה בכם, וכמו שאת מאמינה "באנשים שם למעלה שדואגים לפרטים הקטנים" גם אני מאמינה שאימך מאושרת ומחייכת כמו שאמרת..... תודה ששיתפת אותנו, עופרה.

zzebra

New member
תודה רבה על המילים הכל כך יפות

הדברים שלך הוציאו ממני איזה דמעה קטנה אבל עם חיוך... תודה.

זברה!

איזה יופי! אני חושבת שמה שעשית היה צעד חשוב בעיבוד האבל שלך על לכתה של אימך. ואני חושבת שמה שעשית היה בו הרבה משמעות, והמשמעות הזו גם כיבדה את זכר אימך, וגם נתנה לך משמעות נוספת ונדבך נוסף בבנית הייצוג הפנימי של אימך בתוכך. מכניסה את ההודעה לטגליינס ...

למעלה