ערב דוב לכולן

ז י ק ו

New member
הינני כאן ...

אני הולך אלייך כל ימי אני הולך אלייך מסונוור האבנים פוצעות את כפותי אבל אני איני מרגיש דבר. אני חוזר מארץ לא זרועה מושיט ידי ללטוף את שיערך הנני כאן, אך כמו יונה פצועה אני נופל תמיד מול שערך. הנני כאן, כמו ציפורים חגות הנני כאן, מביט מן הגגות הנני כאן, כמו אבן בגדר, כמו סלע, כמו באר אני האיש אשר תמיד חוזר, חוזר. אני חוזר באלף גילגולים אני נזיר, בן מלך וקבצן ובלילות בבכות השועלים אני חולם וער בך בו בזמן. אני רואה אותך הרחוק כמו נסיך שבוי במגדלים בין סורגים יושב ומחכה אלוהים, האלוהים גדולים. ואתה חיכית, כמו האבנים וכמו הבור, להלך במדבר זריחות רכות נשקו אותך פנים שקיעות כבדות נשקו אותך צוואר. כך ראיתיך יושבת ומצפה ובעינייך אור ועצב רב כך לקחתיך איתי אל החופה את היחפה עם כתר של זהב.

mocabear

New member
ואולי דווקא שיר שיותר מתאים ליום

הכיפורים עם טוויסט לפורום, "סליחות"? בָּאתָ אֵלַי אֶת עֵינַי לִפְקֹחַ, וְגוּפְךָ לִי מַבָּט וְחַלּוֹן וּרְאִי, בָּאתָ כַּלַּיְלָה הַבָּא אֶל הָאֹחַ לְהַרְאוֹת לוֹ בַּחֹשֶׁךְ אֶת כָּל הַדְּבָרִים. וְלָמַדְתִּי: שֵׁם לְכָל רִיס וְצִפֹּרֶן וּלְכָל שַׂעֲרָה בַּבָּשָׂר הֶחָשׂוּף וְרֵיחַ יַלְדוּת רֵיח דֶּבֶק וָאֹרֶן הוּא נִיחוֹחַ לֵילוֹ שֶׁל הַגּוּף. אִם הָיוּ עִנּוּיִים – הֵם הִפְלִיגוּ אֵלֶיךָ מִפְרָשִׂי הַלָּבָן אֶל הָאֹפֶל שֶׁלְּךָ תְּנֵנִי לָלֶכֶת תְּנֵנִי לָלֶכֶת לִכְרֹעַ עַל חוֹף הַסְּלִיחָה. וְלָמַדְתִּי: שֵׁם לְכָל רִיס וְצִפֹּרֶן...

itziki2

New member
אני זוכר שניתחנו את השיר בשיעור ספר

המורה לספרות טענה ש"ריח דבק ואורן" זה ריח של זרע.. וזה מה שאני זוכר...

mocabear

New member
כאילו ברור, דההההההההההההה

תקרא את כל השיר ותבין, שהוא מדבר על מעשה האהבה, על סקס, פשוט כך. גם אם לאנשים רבים הוא נשמע כשיר יום זיכרון כזה, הוא פשוט שיר חושני מטרף, זהו שיר אהבה וסקס.

itziki2

New member
למה לא לומדים שירים כמו "אני סקסית.

משהו בן זונה.." -זה שיר עם משמעות!

mocabear

New member
LOL ומה המשמעות שלו בדיוק?

אם תרצה עוד שיר ארוטי, אז הנה לך וכמו קודמו גם זה נכתב ע"י לאה גולדברג. ולא היה ביננו אלא זוהר עניו של השכמה ברחוב כפרי ולבלובו של גן בטרם פרי בלובן תפרחתו יפת התואר. ומה מאוד צחקתה באמרי כי אל השחר הענוג כורד אקרב ואקטפנו למזכרת ואשמרנו בין דפי ספרי. את זרועך נשאת, התזכור? והנידות אט ענף תפוח, ועל ראשי ירד מטר צחור. מאחורי גבך הכפר ניעור, החלונות נצטלצלו עם רוח - ולא היה בינינו אלא אור.

stefan10

New member
לגבי דבק ואורן..

ללא ספק זה דביק במיוחד אם זה ב"טעות" נופל על הריסים (יותר גרוע ממסקרה) ידועים לי טעמים שונים..אבל אף פעם לא זכור לי ריח אורן... חוץ מזה "איציקי" אנו מכירים ??

למעלה