ערב גראפה - מחר, 13/8, 20:00

Desert Seagull

New member
ערב גראפה - מחר, 13/8, 20:00

מחר בשעה טובה ובעזרתו יתברך יתקיים ערב טעימת גראפות בחנות "יינות וטעמים" ברמת גן. קפצתי מקודם לחנות להגיד שלום ולראות את הבקבוקים של הטעימה

מי שנרשם לאירוע:
אני
דפורטיבו + 2
Farlow + 1
Tom127
yezer
gabi_a
Down under
נמרוד
Padod
Foodnwine1
סה"כ 13 איש + 2 של החנות

המחיר: 150 ש"ח

כתובת החנות: ז'בוטינסקי 4 ר"ג, 03-5756696

הביאו מצלמות, מחברות ועטים לכתוב רשמים!

נתראה מחר בערב!

חברים - תגלית השנה שלי!

<תומר, הפוסט הזה לא בשבילך. חבל שלא יכלת להגיע, תרגיש טוב! אבל אחרי שתקרא את הרשמים של החברים מה פספסת, תרגיש רק גרוע יותר, אז תחסוך לעצמך...>

תודה רבה למארגנים (יינות וטעמים, היבואן גראפ׳ס, וdesert seagull כמובן) על ערב הגראפות המצויין!
אחרי טעימה של גראפה אחת מוצלחת באדיבות seagull כבר היה לי ברור שיש פוטנציאל. אבל אחרי רצף של עשר גראפות שנעו בין טעימות ל״כמה זה עולה אמרת?״, אני יכול לומר פשוט שגראפה זה טוב. מאוד.

לא אפרט את רשמי הטעימה הארוכים, מי שמתעניין שישלח הודעה. אבל באופן כללי ניתן לומר שגראפה היא ארומטית במיוחד, ונפוצים ריחות פרחים והדרים, אך כל גראפה היתה שונה מהאחרות ובעלת אופי משל עצמה.
גם הגירסאות הלא מיושנות הן חלקות ומצויינות לשתייה נקייה, ובעיני בחלק מהמקרים השפעת העץ רק פגעה בנקיון והפרחוניות של גראפה לא מיושנת.
תשכחו מהסטיגמות המוכרות, מי שלא ניסה חייב. אם רואים בתפריט של מסעדה את השמות ״פולי״, ״ברונו״ או ״ברטה״, תרשו לעצמכם.

מילה טובה גם ליינות וטעמים על האירוח המכובד, ככה צריך.

down under

New member
מצטרף, כמובן, לתודות ולברכות

היה ערב מהנה ביותר ומחכים מאוד.

foodnwine1

New member
היה ערב מעולה!

סוף סוף לגמתי כמה גראפות באמת טובות.
אכתוב על כך פוסט נפרד עם רשמי טעימה בבלוג. אבל שאפו. היה מחכים, טעים וארומתי.

היה כיף!

צירפתי תמונה של כל גיבורות הערב

Desert Seagull

New member
שמח שהיה ערב מוצלח! הרשמים שלי

למי שזוכר, במהלך ההכנות לערב טעימות רום שערכנו, כאשר התחלנו לארגן בקבוקים, אושר מחנות "יינות וטעמים" זרק לאוויר את האפשרות לקיים אצלו בחנות ערב טעימות גראפה. אני שמח ומאושר שהרמנו את הככפה שהושלכה לערנו ווהוצאנו את הערב הזה אל הפועל.

תודה ענקית, כאמור, לאושר מהחנות ולאבי ויואב מחברת Grappas

האירוח היה מעולה עם לחמים פרוסים, הרבה גבינות טובות, ממרחים, ירקות חתוכים ועוד. השולחן היה ערוך עם כוסות טעימה תואמות ומירקקות.

הייתה הרצאה מעניינת מאוד של יואב על תהליכי הייצור של גראפה ונושא הליגליזציה שלה באיטליה (למי מותר לזקק, תחת אילו הנחיות וכד').

ולגראפות עצמן:
ברטה וילה פראטו ביאנקה 41% - אורנים ופלפל לבן, קצת מרציפן. גראפה שמנונית במקצת. יחסית עוקצת וגסה אבל מהנה מאוד לשתייה. בשביל גראפה שהוגדרה "למתחילים" היא הייתה ממש טובה.

פו די פולי ארומטיק 40% - היה לי בקבוק שלה מאיטליה. הרבה יותר ארומטית ומודגשת מקודמתה. מעולה.

ברונו גראפה די אמרונה ביאנקה 45% - עשבונית מאוד, , הרבה זיתים וקצת ארטישוק. חמצמצה. הזכירה לי גרסה מעודנת יותר של האקווה ליברה מטעימות הרום. לא כל כך התחברתי לטעם שלה.

פולי סארפה - שמנונית מאוד ובעלת פרופיל טעמים ומרקם עדינים ממש. מזכירה במקצת את הארומטיק אבל הרבה יותר שמנונית ומעודנת.

פולי וספאיולו - מעבר לבקבוק היפהפה, היא עוד יותר שמנונית ומעודנת. ריחות וטעמי מי ורדים. אין דברים כאלה...

ברטה וילה פראטו באריק 41% מיושנת שנתיים - אורן מעושן, פלפל שחור. עוקצת מאוד.

ברונה גראפה די אמרונה אורו 45% יושנה שש שנים - אפרסק בולט. חלקה מאוד. סיומת מעט מרירה ומרציפן.

ברטה אזורית סנט אנטון 40% - קינוח של ממש. טעמי מוסקטו חזקים. מבושמת מאוד. דבש. יסמין. מרקם שומני וסירופי. מזכירה קצת בפרופיל הטעם והמרקם את הבקרדי אוקהארט. מעולה.

ברטה טרה סוליטרה 45% יושנה 8 שנים - צבע ענברי וריחות וטעמי שרף עצים. סירופית ושמנונית. קצת מלון. האהובה עליי בטעימה כולה. חבל שעולה בארץ קצת מעל אלפיים ש"ח....

ברטה ריצ'וטו די אמרונה 45% - עץ עץ ועוד קצת עץ. נמזגה מסקבוק כדורי מאוד מרשים בנפח שני ליטרים. היא מנסה להיראות כמו קוניאק. טובה מאוד, אבל זה משקה עץ בעיקר ופחות דגש על הענבים.

חוויה מדהימה, לימודית וקולינרית. לקחתי איתי גראפה פולי סארפה באריק שלצערי לא הייתה בטעימה בסוף כפי שתוכנן (אבל לפחות הביאו את האזורית של ברטה לבקשתנו..)
אצטרך לעשות חצי חצי עם הסארפה ביאנקה שלקח דפורטיבו

אי אפשר בלי מילה על מיסוי ותמחור: זה דבר ידוע שמוצר בד"כ יהיה יקר יותר במדינות אחרות מאשר במדינה בה הוא מיוצר. ועדיין זה לא הגיוני שגראפה כמו פולי ארומטיק המתומחרת בכ-18-20 יורו באיטליה (אני יודע כי כאמור גם קניתי) תעלה בארץ 370 ש"ח אחרי הנחה. בשום קנה מידה לא הגיוני שהיא תעלה פי 4 בארץ.

שוב תודה ליואב ואבי מגראפס על ההרצאה והטעימות הנדיבות מבקבוקים בהחלט איכותיים ולחנות יינות וטעמים על האירוח.

כמובן גם תמיד כיף לפגוש את חברי הפורום. עכשיו צריך לחשוב על הערב הבא...
קוניאק, רום וגראפה מאחורינו, גם ויסקי. טקילה?..

foodnwine1

New member
מצטרף

אכן כן.
רציתי לקנות את הברטה סנט אנטון, אבל היא עולה כ 550 ש"ח לעומת מחיר של כ 30 יורו בחו"ל. אכן לא הגיוני. ולכן וויתרתי ואקנה שם.

מיסוי דרקוני עד מתי.?

אני בעד ערב טקילה. כמובן

רשמים (קצת ארוך)

הוספתי בסוף כל רשמי טעימה ציון קצת שרירותי, צריך להתייחס אליו בעיקר כדירוג שלי לגראפות בטעימה אחת יחסית לשניה.

ברטה וילה פראטו ביאנקה
ריח נקי מאוד, לא כוהלי. פרחים, ואשכולית אדומה.
טעם מתוק, פרחוני, צריבה עדינה ביותר. הדרי.
פיניש קצר, שוב אשכולית אדומה. ציון 7.

פולי ארומטיקה (ענבי טרמינר)
ריח פרחוני, פרחים לבנים, לימון, תותים.
טעם מעט יותר עוקצני, עדיין עדין. מתוק, תפוז (סיני?),
פיניש באותו קו. 6

ברונו אמרונה ביאנקו
ריח עשבוני, מעט זיתים. מתפתח לסבוני.
טעם מתוק, עוקץ יותר, חם בגרון. שוקולד מריר.
פיניש ארוך, עוקץ. פחות אהבתי. 4

פולי סארפה
ריח פרחוני שוב, מעט סגור ועדין. לימון. פרחים צהובים.
טעם שומני וגוף מלא מאוד, מתוק מאוד. נענע.
פיניש חלק ביותר, מתוק, ועדיין קצת נענע. מצויין! 8

פולי יאקופו ווספאיולו (בקבוק טיפה)
ריח מתוק מאוד, אניסי, ורדים, תפוז.אחרי כמה דקות מתפתח מלבי!
טעם מתוק, שומני, קצת שקדים ומי ורדים.
פיניש ארוך ואחיד, דומה לטעם. מצויין 8

ברטה וילה פראטו מיושנת 2 שנים
ריח לימון, תפוז, קצת טקילה? קצת עץ. יותר אלכוהול.
טעם מתוק, חלק, הדרי ומתובל. פלפל.
פיניש בינוני, פלפל לבן אך נשארת מתיקות.7

ברונו אמרונה אורו 6 שנים
ריח קינמון, שוקולד! ענבים לבנים.
טעם מלא ועגול, שוקולד, עוקץ קל.
פיניש עם עץ, יותר יבש. טוב מאוד 8

ברטה סן אנטון
ריח אפרסקים, מנגו (שימורים), וניל
טעם מלא, שומני ובאותו קו. מתוק וסירופי. מעט עץ - וניל בעיקר.
פיניש בינוני, מתוק, אפרסקים. מעולה! 9

ברטה טרה סולי טרה
ריח מתוק, ונילי, סירופי. תפוחים.
טעם מתוק, סירופי, פירות בשלים, אגסים.
פיניש ארוך, צימוקים לבנים. אננס. 10!

ברונו ריצ׳וטו די אמרונה 10 שנים
ריח מתוק, קוניאק- רום
טעם חלק, מעט מרירות מהעץ. מתוק גם, מרשמלו
פיניש עור, והמשך ארוך של הטעם. 8, אבל כבר פחות ׳גראפה׳ ויותר דומה למשקאות מיושנים אחרים.

nimrodrosen

New member
משהו זוכר מה היו מחירי הגראפות בטעימה?

אני מנסה לכתוב פוסט ולעשות השוואה בין המחירים בארץ למחירים בחו"ל.

Desert Seagull

New member
ממה שזכור לי

ברטה וילה פראטו ביאנקה ליטר אזור ה-550-570 ש'ח לפני הנחה.
פולי ארומטיק 700 מל 420 לפני הנחה
ברונו ביאנקה לא זוכר
פולי סארפה 700 מל 340 לפני הנחה
פולי וספאיולו 500 מל אזוא ה-750 לפני הנחה

ברטה וילה פראטו באריק לא זוכר
ברונו אורו 700 מ'ל אזור ה-330 לפני הנחה
ברטה אזורית 550 לפני הנחה לפי גל. לא יודע נפח
ברטה טרה סוליטרה 2090 לפני הנחה. לא יודע נפח, מניח 700 מל.
ברטה ריצ'וטו אזור ה-650 לפני הנחה לבקבוק 500 מל אני חושב (אפשר לבדוק עם farlow שהתעניין בה)

כל המחירים קיבלו 12% הנחה בערב.

למעלה