שמח שהיה ערב מוצלח! הרשמים שלי
למי שזוכר, במהלך ההכנות לערב טעימות רום שערכנו, כאשר התחלנו לארגן בקבוקים, אושר מחנות "יינות וטעמים" זרק לאוויר את האפשרות לקיים אצלו בחנות ערב טעימות גראפה. אני שמח ומאושר שהרמנו את הככפה שהושלכה לערנו ווהוצאנו את הערב הזה אל הפועל.
תודה ענקית, כאמור, לאושר מהחנות ולאבי ויואב מחברת Grappas
האירוח היה מעולה עם לחמים פרוסים, הרבה גבינות טובות, ממרחים, ירקות חתוכים ועוד. השולחן היה ערוך עם כוסות טעימה תואמות ומירקקות.
הייתה הרצאה מעניינת מאוד של יואב על תהליכי הייצור של גראפה ונושא הליגליזציה שלה באיטליה (למי מותר לזקק, תחת אילו הנחיות וכד').
ולגראפות עצמן:
ברטה וילה פראטו ביאנקה 41% - אורנים ופלפל לבן, קצת מרציפן. גראפה שמנונית במקצת. יחסית עוקצת וגסה אבל מהנה מאוד לשתייה. בשביל גראפה שהוגדרה "למתחילים" היא הייתה ממש טובה.
פו די פולי ארומטיק 40% - היה לי בקבוק שלה מאיטליה. הרבה יותר ארומטית ומודגשת מקודמתה. מעולה.
ברונו גראפה די אמרונה ביאנקה 45% - עשבונית מאוד, , הרבה זיתים וקצת ארטישוק. חמצמצה. הזכירה לי גרסה מעודנת יותר של האקווה ליברה מטעימות הרום. לא כל כך התחברתי לטעם שלה.
פולי סארפה - שמנונית מאוד ובעלת פרופיל טעמים ומרקם עדינים ממש. מזכירה במקצת את הארומטיק אבל הרבה יותר שמנונית ומעודנת.
פולי וספאיולו - מעבר לבקבוק היפהפה, היא עוד יותר שמנונית ומעודנת. ריחות וטעמי מי ורדים. אין דברים כאלה...
ברטה וילה פראטו באריק 41% מיושנת שנתיים - אורן מעושן, פלפל שחור. עוקצת מאוד.
ברונה גראפה די אמרונה אורו 45% יושנה שש שנים - אפרסק בולט. חלקה מאוד. סיומת מעט מרירה ומרציפן.
ברטה אזורית סנט אנטון 40% - קינוח של ממש. טעמי מוסקטו חזקים. מבושמת מאוד. דבש. יסמין. מרקם שומני וסירופי. מזכירה קצת בפרופיל הטעם והמרקם את הבקרדי אוקהארט. מעולה.
ברטה טרה סוליטרה 45% יושנה 8 שנים - צבע ענברי וריחות וטעמי שרף עצים. סירופית ושמנונית. קצת מלון. האהובה עליי בטעימה כולה. חבל שעולה בארץ קצת מעל אלפיים ש"ח....
ברטה ריצ'וטו די אמרונה 45% - עץ עץ ועוד קצת עץ. נמזגה מסקבוק כדורי מאוד מרשים בנפח שני ליטרים. היא מנסה להיראות כמו קוניאק. טובה מאוד, אבל זה משקה עץ בעיקר ופחות דגש על הענבים.
חוויה מדהימה, לימודית וקולינרית. לקחתי איתי גראפה פולי סארפה באריק שלצערי לא הייתה בטעימה בסוף כפי שתוכנן (אבל לפחות הביאו את האזורית של ברטה לבקשתנו..)
אצטרך לעשות חצי חצי עם הסארפה ביאנקה שלקח דפורטיבו
אי אפשר בלי מילה על מיסוי ותמחור: זה דבר ידוע שמוצר בד"כ יהיה יקר יותר במדינות אחרות מאשר במדינה בה הוא מיוצר. ועדיין זה לא הגיוני שגראפה כמו פולי ארומטיק המתומחרת בכ-18-20 יורו באיטליה (אני יודע כי כאמור גם קניתי) תעלה בארץ 370 ש"ח אחרי הנחה. בשום קנה מידה לא הגיוני שהיא תעלה פי 4 בארץ.
שוב תודה ליואב ואבי מגראפס על ההרצאה והטעימות הנדיבות מבקבוקים בהחלט איכותיים ולחנות יינות וטעמים על האירוח.
כמובן גם תמיד כיף לפגוש את חברי הפורום. עכשיו צריך לחשוב על הערב הבא...
קוניאק, רום וגראפה מאחורינו, גם ויסקי. טקילה?..