ערב בא - ויכוח

ערב בא - ויכוח

השאלה הפעם מופנת לוותיקי הפורום, או לרוקדים שלמדו את הריקוד אצל יואב אשריאל, מחבר הריקוד. חברה סיפרה לי שבזמנו למדה את הריקוד (ולא רק היא), כאשר בחלק השני, הכניסה למרכז המעגל, השיכולים הם לאחור ורק השיכול האחרון הוא לפנים, ואילו אני יודעת שכל השיכולים הם לפנים. היא טוענת שזו טעות שהשתרשה עם השנים. האם מישהו מוכן לעזור לנו ? מי צודק ?

לפני 42 שנה בערך

מה שהושרש אצלי ונלמד: הכניסה עם שיכולים לפנים והשיכול האחרון לאחור ויציאה החוצה עם שיכולים לפנים

משהא

New member
עתליה גד - מה אומר יואב אשריאל ??

ובכן חברים כמו שנאמר "הבה נשאל את פי היוצר". וקודם גילוי נאות. יואב אשריאל ואני,נולדנו בשנות השלושים וגדלנו באותו קיבוץ" עיינות" ב"עמק יזרעאל" ליד מושב נהלל,היום נקרא קיבוץ "רמת דוד". יואב ייצר את הריקוד בשנת - 1960 להופעה שאורגנה עם גורית קדמן. אין, לא היה, ולא נרמז לדברי יואב, שהקריא לי בעל פה בטלפון במדוייק כל צעד, - "שיקול לאחור"-. כל השיקולים גם בכניסה למעגל וגם ביציאה נעשו נעשים ויעשו בהמשך - מלפנים. אני מקוה שבזה תם הוויכוח. יואב ביקש למסור ד"ש לכל הרוקדים והמרקידים שהוא מכנה -"כולם היו בני". ריקודים שמחים אורי גבעוני

רויטל.ביום שאת נולדת,השיכולים היו

רק לפנים ולא מאחור. את כמובן צודקת. החברה כנראה חלמה בלילה חלום ,איך שיואב לימד אותה, כנראה שהחברה לא הבדילה בין מציאות לחלום.

רויטל "חלומות מתגשמים", סתםםםםם

הבה ונשאל את פי הנערה ונדע מה בפיה("הנער" בשח רחוק) או לשאול אותו בהרקדת הנוסטלגיה שלו ביום רביעי הקרוב בביכורי עיתים

משהא

New member
רויטל, עברתי בכל אוספי ומצאתי זאת.

שלושה ביצועים בוידיאו של ערב בא. 1. עמנואל צעיר ויפה-מזמן- מלמד ורוקד עם להקה ( על משטח דשא). 2. ירון מישר עם כובע ומעט שערות בראש מלמד ורוקד עם קבוצה בשמש על משטח מרצפות בטון גדולות ליד מגדל יפה עם מדרגות רחבות. 3. ירון מישר מדגים ורוקד באולפן. בכל שלושת סרטי הוידיאו הכניסה והיציאה היא בצעדים קדימה שבסופם שיכול בדיוק כמו שאנו כולנו רוקדים היום. ריקודים שמחים אורי גבעוני

כל השיכולים מלפנים....

גם בכניסה וגם ביציאה השיכולים הם מלפנים. כאשר שני השיכולים הראשונים קצרים.. והשלישי שיכול עמוק יותר (פנימה למרכז המעגל בכניסה).. וכך גם ביציאה.... לאחריהם יגיע הסיבוב ימינה (בשתי ספירות) לסיום הריקוד. יום טוב אוחיון.

kapezio

New member
בערב בא (אולי) ועוד ריקודים ../images/Emo122.gif|

מופיעים צעדי "אנטי" (לא טיבעיים, לא זורמים) וטבעי שהרוקדים "מתקנים" אותם. אני עושה זאת כבר שנים רבות בכוונה ולכן אני רוקד במעגל החיצוני ואומר מי שמנסה להעתיק ממני שאני "מזייף" את הצעדים, מוסיף ו/או משנה. אם היוצרים היו בוחנים את עצמם רבות מה"טעויות" היו נמנעות לטובת כולנו. דוגמה קצת שונה-ריקודים גרועים (ממש) ש"רוכבים" על שיר יפה ושורדים למרות הכל ולהפך.

קפזיו העם ואתה אחד מהם יודעים

יותר טוב מהיוצרים, מה טוב יותר ומה נכון. בזה מודים גם היוצרים בעצמם, כל דבר חדש בחיים,דורש עם הזמן שיפורים ושינויים, התיקונים הטובים ביותר נעשים רק לאחר נסיונות בשפנים.

אולי

תשאלו את יואב אשריאל זה נראה לי ייתן את הפתרון לשאלה השאלתית: למה התכוון המשורר?

../images/Emo60.gif הוא בעצמו לא זוכר

וחוץ מזה תמיד אפשר באמת לשאול אותו אם הוא זוכר...

../images/Emo204.gif למדתי את הריקוד כילדה....

וכבר אז היה קלאסי וותיק... אבל למיטב זכרוני, רקדנו אותו גם בזוגות, בפורמט של מעגל-זוגות-מעגל-שוגות {בדומה ל"ניגון עתיק"}... האם משהו מהמגיבים המומחים כאן זוכר פורמט כזה
יתכן ששם טמון ההסבר לגרסה שהועלתה....

פרפרונת.ניגון עתיק במקורו,בית ראשון

מעגל. בית שני זוגות. ערב בא הוא ריקוד מעגל.לא ריקוד מעגל זוגות. חלק מהרוקדים ובעיקר בהרקדות של גדי הפכו אותו בהצלחה ,גם כריקוד זוגות .

לפי הרישומים של ספי בר לב

חלק שלישי: השיכולים הם לפנים אולי לא כולם עושים פתיחה למרכז המעגל על בהונות, אבל עדיין לא נתקלתי בכאלה שלא משכלים לפנים. נ.ב- גם בוידאו שירון מישר רוקד הוא משכל לפנים

תיקון: רישום ריקוד זה כמו לפחות

עוד הרבה מאוד רישומים באולפן, אינם של ספי בר לב לבדו, אלא עבודה ארוכה ומיגעת של שניים: של ליאורה סלוצקי וספי ברלב, לפחות לתת קרדיט לכולם.

לליאורה

אני יודעת שגם את כתבת עם ספי חוברות ויש לי אותם בבית. אני פשוט הסתכלתי על חוברת הקורס של שנה שעברה. ובכל מקרה יישר כוח על המאמץ ושכולנו רק נרוויח.

למעלה