ערבי עם מוסטאש

0Pandemonium0

New member
אף-אחד, אבל האמת שמשחקים כאלה דווקא

נשמעים מעניינים, כנראה כי אף-פעם לא ניסיתי.

לאיזה סגנון אתה מתכוון?

סגנון אלף-לילה-ולילה? סגנון האגדות של האוף (בסגנון אלף לילה ולילה אבל נכתב ע"י אדם מערבי דווקא)? סגנון היסטורי? אם היסטורי - אז איזו תקופה? יש הבדל בין עלילותיו של שעב מבגדד (בטלן שמן ותחמן שמזמין את עצמו לסעודות בעיראק של ימי הביניים וגיבורו של ספר בשם זה) ובין עלילותיו של יאסר ערפאת (כבר הזכרתי את ההקלטה של שירותי הביטחון הרומנים, לא?)

0Pandemonium0

New member
לא, לא הזכרת את ההקלטה.

והאמת שלא התכוונתי לסגנון ספציפי יותר מאשר מדבר, גמלים וערבים. אף-פעם לא יצא לי לשחק במשחק כזה. רוב המשחקים מתרחשים בימי-הביניים האירופאיים או בארצות-הברית האורבנית, או בעולמות דמיוניים לגמרי עתירי יערות והרים.

"מדבר, גמלים וערבים"

זה הדימוי הרומנטי (והדי שטחי) א-לה-לורנס איש ערב - אבל יש כל כך הרבה יותר פוטנציאל. וההקלטה: יאן מיחאי פצ'אפה, ראש שירותי הביון הרומניים שערק למערב, סיפר כי בזמן שערפאת שהה ברומניה השירות החשאי נהג לעקוב אחריו ואף הושתלו מכשירי האזנה בדירתו. ההאזנות וההקלטות שלהן חשפו כי ערפאת נוהג לקיים יחסי מין עם שומרי ראשו, אקט אותו פצ'אפה תיאר כמלווה בשאגות של נמר (מצד ערפאת) ויללות של צבוע (מצד שומר הראש). פצ'אפה ציין גם כי לאחר ששמע הקלטה כזו הוא חש מאוד שלא בנוח כשערפאת ניסה לנשק אותו כהרגלו...

0Pandemonium0

New member
זה אמיתי או שזו שוב אחת מהבדיחות

שלך? וכמו שאמרתי, אני לא מכיר משחקים כאלה חוץ מהדימוי הרומנטי הזה. ואולי זה מה שגורם למשחקים האלה להישמע מעניינים.

אמיתי כנראה

יכול להיות שפצ'אפה המציא את זה, כמובן, אבל שמועות על שעשועיו של ערפאת עם חבריו למאבק הלאומי מסתובבות כבר שנים - כמו השמועות על פועלו של אנסי קצב ותעלוליו של איציק מרדכי שנלחשו מפה לאוזן הרבה לפני שהללו התגלו בקלון חרמנותם.

ogmios

New member
עוד שניים

ל-GURPPS יש הרחבה שנקראת GURPS Arabian NIghts (דומני שלמהדורה השלישית, אבל לא סגור על זה) ול-Avalance Press יש ספר ק20 שנקרא Endless Sands: Arabian Adventures שמספיק מבט על חטוף על הכריכה שלו כדי להסיק שהוא מכוון למתבגרים הורמונליים.

"חולות אינסופיים"

אכן, תמונת הכריכה לא נראית כמו משהו אופייני למגזר הערבי שכולנו למדנו להכיר ולאהוב: http://www.pen-paper.net/images/rpgdb/apl915.jpg זה נראה יותר כמו פורנו אוריינטליסטי מהסוג הישן, בסגנון של האיור הבא מהמאה ה19 המתאר כביכול בית מרחץ טורקי (אזהרה: מכיל נשים ערומות, אבל זה לא צילום אלא ציור): http://en.wikipedia.org/wiki/Image:IngresBainTurc.jpg

ogmios

New member
ועוד אחד קטן

גם ל-Rolemaster יש ספר הרחבה בשם Arabian Nights. לא קראתי אותו מעולם, אבל אני יכול לנחש שיש שם בעיקר טבלאות. המון טבלאות.

ogmios

New member
ועוד אחד בפוטנציה

בפורומים של Vajra Enterprises נרמז בצורה עדינה שקינג, הכותב העיקרי של ההוצאה לאור שוקל לכתוב משחק תפקידים שיעסוק בג'ינים ובשאר יצורי האגדה של סיפורי אלף לילה ולילה בעולם המודרני.

נשמע קצת כמו "נפילים", לא?

נפילים - משחק ישן של כאוסיום בו שיחקת ישות יסודנית (הוזכרו שם ג'ינים בין היתר) שמתגלגת בגופי אדם שונים לאורך הדורות (לא מכיר יותר מידי פרטים - לא יצא לי לשחק בו).

ogmios

New member
מרחוק, הרבה דברים נשמעים דומה

אם תסכם את Vampire, Kult, Unknown Armies, IDA וקש"ק במשפט, תקבל סיכומים שלא נשמעים שונםי בהרבה אחד מהשני. ספציפית, למקרה הזה - את "נפילים" אני לא ממש מכיר (ראיתי את הכריכה שלו מרחוק, זהו), וה-Modern Djin של Vajra הוא כרגע לא יותר מפסקה וחצי בפורום שלהם, ככה שדי קשה לי לחוות דיעה.

למעלה