ערבי הפרשות חלה

ערבי הפרשות חלה

שמי תמרה מזוז ואני מכניסה בהתנדבות אל ביתכן את מיטב הברכות והישועות בערב הפרשת חלה בהנחייתי, ערב סוחף ומרגש , ייחודי ומבורך! סגולה לכל ישועה: שלום בית, לידה קלה, ברכות לכלה לפני כניסתה לחופה, זיווג הגון, בריאות, פרנסה, פריון (זרע של בר קיימא) ותפילה על כל בקשה ובקשה של כל אחת מהאורחות הנכבדות ! מלווה בשירים מרגשים והעברת סדנא להעצמה נשית בכל התחומים ! נחווה יחדיו את הקשר בין הפרשת חלה למהות החיים . חוויה ממני אלייך אישה יקרה שנשארת איתך לנצח!!! ... לתאום מראש :

תמרה מזוז : (לא בשבת ) - 052-5755599

לאונידס

Active member
נראה לי שווה יותר מהארי פוטר וולדמורת ביחד

נשים, לכו ותטפלו בהפרשות שלכן.

לאונידס

Active member
המתבגרת שאלה אם יש קומבינציה שמונעת פריון

ומסדרת פרנסה.
עם זיווג הגון לדעתה בינתיים היא מסודרת ואם לא יהיה פריון אז גם לידה קלה לא מטרידה אותה.

iris mom of two

New member
אני חושבת שזה התחיל

מהעניין שכשאופים חלה צריך על פי דת להפריש מעשר, מה עושים עם זה איק וויס נישט, למה אני לא מפרישה. בשנים האחרונות התפתחה תעשיה של אמונות תפלות שאנשים מפרישים חלה בשביל אחרים וטוענים שבזמן הפרשת החלה יש ברכות שיפטרו את כל בעיות החיים.

כמובן הפרוש הוא פשטני ובא מדיעה קדומה שאלוהים הוא מאד לא רלוונטי לחיי ושקיימות אמונות תפלות, ושאין נסים בעולם, אלא אנשים שעושים את המזל שלהם.

אימם

New member
אני שונאת את כל הטקסיות שנוצרה סביב הפרשת חלה

בפעם ראשונה שהוזמנתי להפרשת חלה, הלכתי. היא עשתה ערב כזה אצלה כי המסכנה איבדה ילדה בנסיבות מאוד מאוד קשות...שלא נדע!
הרבנית שהפרישה, בירכה אותה ואת כל הנשים שרצו להיכנס להריון.
אני מבינה את הצורך להיאחז באמונה במשהו שנותן תקווה.

אבל מאז, הפכתי ליותר ויותר פמיניסטית וכל דבר שמציין שיכולות לעשות רק נשים או רק גברים גורם לי לאבד בו עניין מהר.

לאונידס

Active member
מס שנותנים לכהן, אחוז מסויים מהמזון

בעבר כהנים היו עסוקים מידי בכדי לעבוד עבודה אמיתית והיו צריכים להתפרנס ממשהו, זהו אחד מהמיסים.
כיום כדי למלא את המצווה ולשלם את המס אין מה שנקרא כהן מיוחס, זאת אומרת אין כהן שיכול להוכיח שושלת יוחסין עד לכהן אמיתי מהעבר ולכן סתם שורפים את המזון.
ביהדות יש עוד מצווה מאוד חשובה של "בל תשחית" ובמיוחד על אוכל.

לטעמי ה"בל תשחית" חשוב יותר, לא מקלקלים אוכל טוב סתם כך ובמיוחד סמל כמו לחם, במדינת ישראל מושלך המון מזון מהטעם הזה (גם של חקלאים שאינם דתיים), את החשבון בסוף אנחנו משלמים.
אבל אני לא פוסק הלכות לאחרים.

ביהדות ה"עממית" יש כאלה המייחסים לכל מיני טקסים ואביזרים כל מיני סגולות ניסים ורפואות. חלק מהאמונות מוכיחות את עצמם כנכונות כמו הסגולה לפרנסה, עובדה שיש רבנים שהפכו למולטי מיליונרים מסגולות כאלה ויש המון אחרים שסתם שמתפרנסים מהעניין.
יש אחרים ביהדות כמו הרמב"ם הרואים בתופעה טיפשות ועבודת אלילים שהיהדות אוסרת אותה (את עבודת האלילים, לא את הטיפשות).

בטיפשות אני לא מאשים אותך, אין לי מושג לגבי עבודת אלילים.
מה דעתך על רן דנקנר הנשמה ואייל גולן המה-זה-חתיך? (מנסה לבחון עבודת אלילים)

בעיניני אלילים ועבודות

הייתי חלשה כבר כשהייתי בתיכון ,

אפילו לא במלחמה בין עפרה חזה לירדנה ארזי ,לא לקחתי חלק ,נראה לי כבר אז דבילי להפליא.

הייתה לי פעם שכנה שבעלה חזר בתשובה והיא הוחזרה בשלבים אח"כ.
היא האמינה בכל מיני שרוכים חוטים ומים קדושים.
בשלב מסוים של חיי רציתי להיכנס להריון, ואחרי חודשיים שלא הצליח לי-נכנסתי ללחץ שלעולם לא יהיו לי ילדים ....
אז היא הבטיחה שהיא תביא מים קדושים , והבטחתי לה שאשתה (איכס) ולא שתיתי ונכנסתי להריון בחודש שאחרי
היא הייתה בטוחה שזה המים של הצדיק שהכניסו אותי להריון- גילוי נאות...זה לא היה הצדיק הזה

אבל כשרוצים להאמין---- מאמינים.
ואני מעדיפה לא .

למעלה