ערבית..........למה לא?

דזירה

New member
ערבית..........למה לא?

כמורה לשפה הערבית המדוברת בבתי הספר היסודיים, רוצה לחזק את ידיהם של כל מי שקורא ללימוד השפה!!!!!!!! לידיעת כל המתעניינים - הערבית היא השפה הרשמית השניה במדינת ישראל! לא אנגלית, לא צרפתית לא רוסית ולא ספרדית - ערבית!!!! ומן הראוי שכך יהיה במדינה שכמעט חצי מתושביה מדברים את השפה הערבית (יהודים וערבים גם יחד) אלא, שמה עושה מדינה כמו מדינתו "הפלורליסטית"? מקצה שעה עד שעתיים שבועיות להוראת הערבית המדוברת בבתי ספר יסודיים, ורק באזורים מסויימים בארץ (כמו ת"א).שלא לדבר על לימוד התרבות המוסלמית (ואולי להכיר קצת את היסודות עליהם מושתת האיסלאם) - אלי אף הגיעו תלונות שאני מאסלמת את התלמידים שלי! מה כבר אפשר ללמד בכל כך מעט זמן? (החדשות שלי לכם הן שהשעות המוקצות לכל המקצועות מועטות אף הן!!!!!!!!) מאחר ויש ויכוח נוקב בין התומכים בלימוד השפה הספרותית לבין אלה התומכים בלימוד השפה הדבורה - הרי שיעבור זמן רב עד אשר יגיעו להחלטה כל שהיא בנושא לימוד הערבית (לא משנה שניתן לפתור את זה בשניות, שהרי אין לעשות כלל הפרדה בין שתי דרכי השפה, וניתן גם ניתן לשלבן יחד). אז - את השאלות יש להפנות למערכת החינוך שכהרגלה בקודש עושה סחבת מכל עניין. ואנחנו מבקשים להקים בארץ דור שלום חחחחחחחחחחחחחח דור שלא יודע את שפתם של שכניו.

eliasys

New member
ישר כח

אני מחזק את ידייך. חבל שהערבים ילמדו עברית והיהודים לא ילמדו ערבית.

גם אני תומכת בדברייך.

למרות שלפי דעתי צריך ללמוד את השפה המדוברת, אני למדתי ערבית ספרותית וזה לא עוזר לי לתקשר ובוודאי שלא להבין. אני למדתי על האיסלם בשיעורי היסטוריה ולא בשיעורי ערבית וגם זה חבל..
עדיף לקשור את זה דרך שיעורי ערבית.. ללמוד ערבית זה חשוב מאוד אבל אם רוצים לעשות את זה טוב עד הסוף, א. ללמוד ערבית מדוברת (ואפילו גם ספרותית) ב. להוסיף שעות מערכת אם כבר אז כבר

גם אני איתך

דזירה נדמה לי שאני מכירה אותך.האם את מחיפה.והאם עבדת בממרכז חורב לפני הרבה שנים אני לא הילדונת אלא האמא.

eliasys

New member
לדעתי זה

צריכים לבטא זאת דה-זה-רה. ולדעתי זה שם צרפתי שדזירה תתקן אותי אם אני טועה.

B.Shokor

New member
כל הכבוד / אין לי כוח

שלום לך דזירה יקרה, שמחתי מאוד שהעלית את הנושא של "לימוד השפה הערבית בבתי ספר יהודיים" בפורום הזה, והאמת שהייתי מאוד מעוניין להשתתף בדיון זה אבל אינני יכול, בגלל דבר והוא שהנושא הזה קשור למערכת החינוך הבושה והחוצפה על כל ישראלי.

eldarinn

New member
דור שלא יודע את שפת שכניו? ../images/Emo5.gif

לא שמעתי שפתחו בסוריה ובמצרים חוגים לעברית!... השפה היא לא מחסום אלא המנטליות הערבית והקצנת הציבור הערבי בצורה דרסטית - הם אלו שהציבור הישראלי היהודי סולד מהם. בתור מי שגר שנים באיטליה אני יכול לומר לך שגם איטלקים לא לומדים צרפתית וצרפתים לא לומדים ספרדית ועדיין מסתדרים מעולה.

למעלה