תיארתי לי שתשאל
1. הערבים אינם משלימים עם קיומי. דיברתי עם ערבים ישראלים - באופן אישי, דרך פורומים, באינטרנט, צפיתי, הקשבתי, שמעתי... אני חי כאן במדינה ורואה מה קורה... יום הנאכבה, דגלים שחורים, ועוד דברים שקשה לי לתאר בפורום. לאחר כל זאת, מסקנתי היא כי ערביי ישראל אינם מכירים בזכותו של העם היהודי לחיות כאן, ואינם מכירים במדינה. קל וחומר ערבים בכלל. 2. היהודים באירן חיים בפחד מתמיד תחת המציאות שתיארתי בהודעה קודמת. לא אני ולא אתה יודעים מה באמת קורה שם, אך זוהי האפשרות הסבירה ביותר, לטעמי. רצח גלוי והתעמרות גלויה יגררו תגובות קשות מהעולם וישראל. עוד דבר חשוב - היהודים באירן אכן אינם מרימים את ראשיהם ונזהרים מאוד מאוד שלא לעשות רעשים מיותרים. הם דואגים להישאר מאוד מאוד בשקט, ובטח ובטח שאינם מאיימים על השלטון ואינם יוצאים בהצהרות כנגדו. כנ"ל לגבי שאר המדינות שהזכרת. 3. היהודים שחיו בארץ ישראל לפני קום המדינה סבלו מפרעות ופוגרומים. הם הרגישו את נחת זרועם של הערבים, כידוע לך. הם הצליחו לקנות קרקעות משום ששילמו עבורן כסף ועשו עסקים בעקשנות. דבר נוסף - מדינת ישראל לא היתה קיימת, ובכך המציאות אז היתה שונה בהרבה, מבחינתם של הערבים. לא הכניסו את היהודים בארץ ישראל לתאי גזים משום שתאי הגזים היו בגרמניה ופולין. 4. יהודים וערבים חיים בשכנות גם ביפו, חיפה ותל אביב, ולא שוחטים אחד את השני דרך קבע, אך האיבה קיימת. כפי שאמרתי, ערביי ישראל אינם מכירים בזכותם של היהודים להתקיים בארץ ישראל במדינה ריבונית - יהודית משלהם. 5. הערבים הישראלים מזדהים בגלוי עם ארגוני טרור ומסייעים להם. הם אינם צריכים ליצור אירגוני טרור נוספים. יש מהם כבר בשפע. 6. אין לדעתי סיכוי לדו קיום עם ערביי ארץ ישראל, ועם ערביי העולם. עם מוסלמים פנאטים - כפרטים או כמדינות. זקן זה דבר לא אסתטי לטעמי, אך כמו שאומרים : חברי הטובים ביותר הם בעלי זקנים....