ערבים מקולקלים.

מולוקו

New member
ערבים מקולקלים.

בעבר היו הערבים אחת מאומות העולם שהורישו הון רוחני לכל העולם. אפילו הרמב"ם לא הסכים בתחילה לתרגם את ספריו שהיו במקורם כתובים בערבית, לשפה אחרת. הערבים שהורישו לנו פלאי עולם, שהטיבו להתפלסף בימי הביניים, נתנו את הכתב המסולסל, את ריחות המטבח ,את הבלאדי, את סיפורי המדבר והחיות. את השירה ,את האהבה והגעגוע. הפכו לחיות אדם , אנשים צמאי דם. פראי אדם שמוות נחשב אצלם לערך ואילו החיים חסרי ערך. ניטשה היה אומר שהם איבדו את מנגנון הסובלימציה, את תהליך העידון. מה תרומתם של היהודים לתהליך הקילקול ? והאם המדינה הציונית הוציאה אותם מן הכלים ?

EdisonGirl

New member
צריך להיות זהירים...

תראה, חשוב להזכיר שלא כל הערבים הם צמאי דם, וחשוב יותר להזכיר, כי אע"פ שהעבר נראה לנו מאוד ורוד, גם אז מן הסתם היו ערבים שדווקא כן היו "חיות פרא". אני חושבת שזה די ברור שהסיטואציה קובעת במקרה הזה את הכמות. בימי הביניים ליהודים לא הייתה מדינה והם היו מפוזרים במדינות שונות כקבוצות או יחידים. לא נתכחש לעובדה שאיכשהו תמיד היהודים מעוררים את קנאתם ו\או שנאתם של שכניהם, גם מבלי לרצות או להתכוון לכך. בהתחשב בעובדה זו, נראה לי טבעי למדיי שחלה הסלמה ברמת האלימות שהופעלה על היהודים מצד ערבים, ברגע שהתחילו לחשוב ולהקים מדינה יהודית בארץ-ישראל. הערבים הכריזו עוד אז שהם מעוניינים במדינה כולה, ולא יסתפקו בחלקים ממנה. בהתאם לכך, השקט היחסי שהיה עד לפני 5 שנים בערך היה בסה"כ מעין "הפסקת אש" ולערבים לא היה די כוח לצאת נגדנו, אבל אחרי שקיבלו מספיק נשק וביטחון- המשימה הפכה קלה יותר, והם חזרו לקרב (הישן..) ביתר עוז ושנאה (שהספיקה לצבור כוח במשך הזמן [ממש כמו שני ילדים קטנים המתקוטטים בגלל סוכריה טעימה]). ובאשר ליתרונותיהם? לדעתי גם עכשיו החיים איתם בלי אלימות יכולים להיות פוריים ומלאי שמחה, אלא שבסוגריים אומר, שחלקם כבר "שרופים", כי הם רוצים את כל המדינה (ולא יסתפקו בחלקים ממנה), ואני רוצה את המדינה שלי ולא אחרת, אז נוכל לחיות חיים שלווים רק עם מי שמוכן לחיות איתנו בארץ ששייכת לנו (עם זכויות וחובות זהות לאלה של כל אזרח ישראלי אחר).

מולוקו

New member
יפים דבריך,

בכל זאת אשאל : מדוע היהודים מעוררים יצרים אצל הערבים ? ואיך אפשר לגבש אופציה לחיים סבירים יותר ? אגב , לא דיברתי על כל הערבים. יש לי היכרות עם משפחת אבולהווא , עבדאל רחמן , אבו גוש. וידידה מתוקה בשם וופא {יפה}.

יש אנשים שכאשר הם נפגשים

הם מוציאים זה מזה את הטוב שבהם. קוראים לזה, כמדומני, סינרגיה. ויש שקורה ההיפך: נפגשים שניים ומוציאים זה מזה את הרע שבהם. אנחנו מעוררים בהם יצרים רעים כי סילקנו אותם מכמה וכמה כפרים וערים בארץ ישראל, והם מעוררים בנו יצרים רעים כי אנו פוחדים מנקמתם. וככל ששפיכות הדמים תימשך, כך ילך ויורע המצב. אני מתקשה להאמין שייתאפשר איזשהו הסדר. בסופו של דבר יאמר כל צד לעצמו לנוכח ההסדר: בשביל זה נהרגנו? הרי יכולנו להשיג את זה לפני עשרים שנה ולחסוך לא מעט סבל! הערבים והיהודים מוציאים זה מזה בעיקר טיפשות.

יש מלחמה שעוד לא ניסו:

לפעמים קורה שאדם נלחם על זכויותיו, בנשק מאד מיוחד: הוא שובת רעב. לדעתי זה נשק הרבה יותר חזק מפצצות. בדמיוני אני רואה מיליוני אנשים שובתים רעב. איך בכלל אפשר שלא להיכנע לנשק כזה? ובלי שפיכות דמים. מלחמת מצפון במצפון. יש פה מישהו מהוליבוד שמעוניין ברעיון? ("שׂיאנרגיה" זה יותר יפה.)

EdisonGirl

New member
הבנתי שלא דיברת על כולם...

לכן כתבתי "חשוב להזכיר", ולא "חשוב לזכור" או "חשוב לדעת"... בעניין היצרים- אני תומכת בגירסה של בוהה ניכחו, אבל חושבת שזו כלל לא הסיבה היחידה. היהודים מאז ומתמיד עוררו את שנאתם של עמים ומדינות שחיו בתוכם. אני חושבת שאחד המניעים היה תחושה של הגויים, שהעם היהודי יהיר וחושב שהוא מעל האחרים. הם ראו זאת בכך שהיהודים היו(בהכללה גסה, אבל זה בכל זאת כך) שומרים על יהדותם ולא שוכחים את דתם ומוצאם, גם אם באים במגע מתמיד עם העמים האחרים (ואני לא נכנסת אפילו למיעוטים שהיו יוצרים לעצמם כביכול מדינה עצמאית בתוך המדינה שחיו בה). מניע אחר מאוד חזק הוא קנאתם. היהודים הם עם חכם, שבולט ומחזיק בעמדות מפתח גם במדינות בהם מהווה מיעוט קטן, ואין ספק שדבר כזה יכול להוציא מדעתם לא מעט אנשים (בטח ובטח את אלו שחפצים במשרה, וחבריהם וחברי חבריהם, וכו'). הרצל בזמנו מצא מענה לבעיה בכך שתהיה ליהודים מדינה משלהם, בית משלהם, וכך לא יאלצו "להתעלק" על מדינות אחרות. זה נשמע פתרון טוב, אלא שהערבים (שאיכלסו אז רק חלקים קטנים מהמדינה ואף לא הם שלטו בה) לא התלהבו מהסידור. כולנו מכירים את ההיסטוריה- הספרים הלבנים, הצהרת בלפור, החלטת האו"ם, הקמת המדינה והמלחמות הראשונות. הערבים לא ויתרו- עד הסוף- ורצו את כל המדינה (ולא חלקים ממנה. אפילו לא את רובה), אבל המעצמות אישרו לנו אותה, והיא מוכרת לכל כמדינת היהודים. תראה, כדי לפתור את המצב עלינו להתבונן בהיסטוריה ולהפיק לקחים. הערבים לרגע לא התפשרו בחלוקת המדינה, וגם היום הם אומרים: "המדינה שייכת לנו. אנחנו רוצים את המדינה", אלא שכנראה לא נעים לשמוע את זה, כי זה גוזל מאיתנו את הפיתרון הטוב ביותר שמצאנו עד עתה... אני חושבת שצריכים לחשוב על הפיתרון, כהנחות העבודה שלנו הן: 1. הערבים רוצים את כל המדינה (חלקם- לא כולם, אבל לבטח המחבלים והמפגעים). 2. היהודים רוצים לחיות בנחת במדינה שזכו בה ביושר ע"י משאל בין הרבה מדינות בעולם. לפני כן, עלינו להתחשב בעובדה שגם אנחנו וגם הערבים רוצים שלום ושלווה. לכולנו כבנ"א ישנו יצר החיים, וזה נורמלי שנרצה לחיות. וגם הערבים. המצב שלנו כיום מבוסס על העובדה, שישנם יהודים שבאמת חושבים שהמדינה שייכת ומגיעה לערבים, אך מאידך- לא מעוניינים לוותר על הבית. כלומר- כמעט ואין אנשים שמוכנים לקום ולעזוב למדינה אחרת. והרי לפי רצון הערבים- כולנו אמורים לעשות כך, וזה פשוט לא סביר. אני חושבת, בהתבסס על העובדות הנ"ל, שהפיתרון הטוב ביותר הוא לחזור לתקופה קצרה שהייתה לנו בהיסטוריה הישראלית, שבה הערבים יכולים לשבת בארצנו, אך המדינה כולה שייכת לנו. תקופה זו הייתה לאחר מלחמה, שבה הכוח היהודי הפתיע רבים, והערבים פשוט חששו לקום נגדנו. עכשיו אנחנו חלשים. אנחנו מוותרים, והתקשורת דואגת מפעם לפעם להזכיר לנו עד כמה הערבים מסכנים, ואיך הצבא שלנו "עושה להם ת'מוות" על לא עוול בכפם. כל זה מטפטף לתודעה- והוא מסר מוטעה, כמובן! גם לי יש חברים ערבים, ואני אוהבת אותם, ולכולנו המצב נמאס, וכולנו רוצים לחיות בלי שסכנה תרחף מעל ראשינו תדיר. אני יודעת שתיווצר בעיה בפיתרון שלי, כי הרי לא כל הערבים רוצים לחיות תחת שליטתנו (גם לא בשלום ובשלווה). נאלץ להילחם נגד מי שרוצה שנמות, אבל זה לא "ביג דיל", כי הרי גם כרגע אנחנו נמצאים במלחמה, והפיתרון הזה הוא פשוט הפיתרון הכי טוב שיש, לדעתי, וההיסטוריה מצדדת... אני יודעת שערבים רבים יעדיפו לחיות תחת שליטתנו (ולקבל זכויות וחובות כמו של כל אזרח ישראלי אחר), על פני מדינות ערביות כמו ירדן או עיראק. שם הם לא יקבלו תנאים טובים כ"כ- זה בטוח...

מולוקו

New member
וולטר היה אנטישמי.

שאלו אותו פעם האם זה בגלל שיהודים סידרו אותו שלושה רגלים. שמי לב לתשובתו : לא, ענה. זה לא בגלל שסידרו אותי. הוא אמנם מסלק את היהודים לארצם, אבל מבקש להשאיר דוקא את אנשי המסחר בגולה כדי שיעשו עסקים. אבל הוא מעולם לא בקש לרצוח יהודי או להטיף להורגם. כך שיש עוד לעיין ביחסים בין ערבים ליהודים.

EdisonGirl

New member
כמובן שיש עוד לעיין...../images/Emo13.gif

הניתוח שלי לוקה בחסר, בגלל שאינני מומחית להיסטוריה, אנתרופולוגיה או יחסי ערבים-יהודים (ועוד)... רק נתתי את דעתי. משהו מעשי בכל זאת שאני יכולה להגיד בעניין הפתרון זה שהתקשורת צריכה להיות יותר אובייקטיבית (לכאן ולכאן), ושמקבלי ההחלטות (שאני מאמינה שכוללים צוות מגוון ובעל מומחיות מתאימה) צריכים לתת להיסטוריה משקל חשוב, ולהתחשב פחות במה שהעם מרגיש.

מולוקו

New member
ראשית ,דעתך חשובה.

דבר נוסף, האם את רואה את הסיכסוך כבעל מבנה פסיכולוגי ? התבונני בעוצמה בשני הצדדים המסוכסכים, בואי נבדוק האם העוצמה הייתה קיימת במינון זה או אחר, או שהעוצמה עשתה יש מאין ?

sheketz

New member
היה פעם פילוסוף צרפתי שאינני זוכר

את שמו, הוא אמר - "אני אדם, שום דבר אנושי לא זר לי" אם אני מצטט נכון. אינני מסוגל לקבל את הטרור וההרג של אנשים חפים מפשע, אבל מצד שני אני יודע שזה (לעשות מעשים מזויעים) בדמי בדיוק כפי שזה בדמם, ואני מצר על כך מאוד מאוד. ובאמת הדחפים האלימים קיימים ופועלים אצלי בחזה, אני מודע לזה היטב. אני מרגיש אותם כמו מתכת של רובה, פלדה קרה שמתחממת מעט עם המגע, קטלנית. לכוון ולירות.... ולראות כיצד אדם נופל שם מתבוסס בדמו. טוב שאני רואה את האנשים שסביבי ומזכירים לי את הטוב שבאדם. משכיחים ממני את הפלדה הזאת.

זה היה משורר לטיני

הורציוס או משהו דומה, שאמר את זה. "אדם אנכי, על כן שום דבר אנושי אינו זר לי".

kk221

New member
זאת ועוד

הראיה כאילו כל הערבים הינם גוף אחד הינה מוטעית. בתוך המושג "ערבי" ישנם לאומים שונים, אשר יש ביניהם הבדלים רבים. הבעיה היא שאנחנו חונכנו על תפיסת הערבי כרוצה ברעתינו ולא משנה מה, ותפיסה זו מונעת מרבים מאיתנו לראות את תרומתינו למצב כמו שהוא כיום.

מולוקו

New member
לא דיברתי על כל הערבים,

כוונתי לרוצחים ולמסיתים בפועל. מה שצורם הוא שיש הסכמה של הכלל בשתיקתו.

תראה, היות ורוב הערבים

חיים במדינות בהן חופש הביטוי מוגבל - קשה לדבר על הסכמה שבשתיקה. ואני שמח ומודה לך על ההבהרה. אני חושב שהיה יותר נכון לדבר על האיסלאם וסכנותיו, מאשר על הערבים כעם. מה שמייחד את האיסלאם משאר הדתות הוא שהאיסלאם היא הדת היחידה בעולם שיש לה כוח פוליטי. כאן מונחת הסכנה - דת שיש לה כח פוליטי וכח צבאי.

lmatan1

New member
החיות הפכו לבני אדם ובני אדם הפכו

לחיות בלי קשר למינים אפשר ללכת לראיה לספארי ולראות איך חיות בכלובים מובטלים מקבלים אוכל ורובצים כל היום בחוסר מעש והופכים מרגע לרגע יותר אנושיים ולעומת זאת האנשים בחוץ אוכלים אחד את השני וכל אחד רוצה להשיג לעצמו כמה שיותר בלי להתחשב בזולת. ובפי שאנחנו רואים עדיף להפריד בין המינים ולשים אותם בכלובים או סביב חומות גבוהות וככה נחיה בשלום ממש כמו החיות בגן חיות.

למעלה