ערבטוב

• פותח הנושא lee E
  • פורסם בתאריך

lee E

New member
ערבטוב

רציתי לדעת מה ההשפעות, אצל אישה, בגילאי ה-30, של רמה נמוכה (50)של ההורמון Somatomedin C. בברכה

באיזה יחידות?

בגיל הזה, רמה נמוכה מצביעה ללא ספק על חסר הורמון גדילה. אני לא יודעת למה זה נבדק, אבל זה לא תקין.

lee E

New member
איך מברים? ומאיזה סיבות זה יכול

להיגרם? האם יש קשר לסכרת?

יכול להיות קשור לסוכרת

מתב של הורמון גדילה כגבוה עם IGF1 נמוך, אופייני לסוכרת מאד לא מאוזנת. אם זה מצבך ,אזי אין מה לברר מעבר לכך, יש לשפר את המצב. אחרת, זה כנראה משקף חסר הורמון גדילה. את זה מבררים באנדוקרינולוגיה, ע"י בדיקות דם מיוחדות. באותה הזדמנות יבררו תקפקודים אחרים של בלוטת יותרת המח, ובמקרה הצורך יפנו אותך להדמיה. אבל זה ממש רחוק, תראי מה יכול להיות מתאים לך בתיאור הכללי הזה.

lee E

New member
זה נבדק בגלל השמנת יתר לא

מוסברת כלומר ללא שינוי תזונתי. הסכרת מאוד מאוזנת=המוגלובין AC של 6. כרגע מחפשים סיבה לבצקות והשמנת יתר. מוסיפה גם, אם זה קשור שכל רמות הקולסטרול בגבול הנורמל. עלתה השארה שבגלל שהורמון זה, ברמה נמוכה, מפריע לפעילות של האינסולין בלבלב, הסכרת שלי אינה אמיתית? כלומר הסוכר גבוה בגלל ההורמון ולא סכרת? זה יתכן?

חשדו במצב ההפוך

מהסיפור שלך אני מבינה שבעצם חשדו בהפרשת יתר של הורמון גדילה ורצו לאמת זאת ע"י בדיקת IGF1. קבלו תוצאה הפוכה. אם כך צריך לברר את זה. אולי כדאי לחזור עוד פעם, רק כדי לוודא שזה באמת נכון.

למעלה