ערבות למשכנתא לדירה

dekel55

New member
ערבות למשכנתא לדירה

בשנת 1987 חתמתי ערבות עם עוד 4 ערבים על משכנתא לדירה לידידה. הלווים מכרו את הנכס לפני כ 3 שנים ונעשתה גרירת משכנתא לנכס חדש. שעליו הוחתמו ערבים חדשים. בשנת 1990 קיבלנו אתראה מהבנק שאנו כערבים צריכם לשלם החוב. פסק דין שהוצא לפני כחודש החליט השופט למחוק נגדנו התביעה. ביקשתי מהבנק לשלוח לי מכתב שאני משוחרר כערב למשכנתא שניגררה ובגינה יש ערבים חדשים.. תשובת הבנק:" התביעה נגדי נמחקה אך אין באמור לעיל למנוע מהבנק תביעה עתידית במידה והמגעים עם החייבים להסכם פשרה לא יוצלח או במידה והחייבים לא יעמדו בו. " מה פשר הענין? ברגע שהתביעה נמחקה בפסק דין מדוע הבנק לא משחרר אותי לחלוטין מהחוב הנל-מה גם שמדובר בגרירה לנכס אחר שאני לא חתומה עליו- .. כערבה. נא תשובתכם בהקדם.. האם נהג הבנק בהגינות..... לציין שהבנק גם לא דאג לעדכן אותי כל השנים על יתרת החוב עוד לפני גרירתו. לתשובתכם אודה---רחל כהן טבריה

"גרירת משכנתא"

רחל שלום, מחיקת תביעה אינה מהווה מעשה בית דין. כלומר, אם התביעה רק "נמחקה" ולא "נדחתה" לגופו של ענין, הבנק יכול, לכאורה, לתבוע אותך בשנית. יחד עם זאת, נראה לי שבמקרה שלך קיימת טענת הגנה טובה שלפיה - עם גרירת המשכנתא והחתמת ערבים חדשים את שוחררת מערבותך - בין במפורש ובין במשתמע. נראה כי הבנק, לכאורה, לא נהג בהגינות ובוודאי שהיה מחויב לעדכן אותך על מצב החוב מעת לעת (למרות שבעבר לא נהגו לעשות זאת באופן שוטף. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

dekel55

New member
תשובה

תודה על תשובתך. אילן חידדתי מספר נושאים אנא תענה לי ..... עצתך חשובה לי תודה רחל כהן

dekel55

New member
המשך גרירת ערבות -אי יושר של הבנק

תודה על תשובתך. ברצוני לחדד מספר דברים. ראשית הבנק עשה גרירת משכנתא מהדירה שעליה חתמתי ערבות. לדירה אחרת שנרכשה ע"י הלווים. מדוע הבנק לא עידכן אותי? האם אין כאן חוסר אמינות והגינות של הבנק כלפי? מדוע איפשר ללוים למכור את הדירה הראשונה ולגרור משכנתא עליה חתמו ערבים חדשים עם רכישת הדירה השניה ע"י אותם לווים?.. האם במקרה הזה כשיש ערבים חדשים על הדירה השניה שנרכשה {ואליה נגררה המשכנתא} אין הדבר משחרר אותי אוטומטית מהערבות על הדירה הראשונה שנמכרה בינתיים ע" י הלווים. אני משוכנעת שהבנק נהג שלא ביושר.. הן בגלל שלא יידע אותי במכירת הדירה עליה הייתי ערבה........ ומדוע שלא בידיעתי גרר אותי כערבה על נכס אחר.. שנרכש ע"י הלווים. ראה גם מכתבי הקודם אליך=ושוב תודה---רחל כהן טבריה

למעלה