ערבוב שוקולד

Involver

New member
ערבוב שוקולד

הי לכולם, חיפשתי חיפשתי (בהיסטורית הפורום) ויש כמה דברים שעדיין לא הבנתי: האם אתם משתמשים בשוקולד הגולמי בדיוק כמו שהוא או מערבבים אותו (ואם כן אז עם מה) והאם מישהו כאן עושה איזשהו שימוש בחמאת קקאו ? ועוד משהו - מישהו יודע איפה קונים שוקולד גולמי באיזור חיפה ? תודה מראש

שוקולד וגנאש...

יש הבדל בין עבודה עם שוקולד גולמי, לא מעורבב, שאותו יש לטמפרר והוא משמש לציפוי פרלינים ולעוד שימושים בסגנון או לשימוש בשוקולד בתוספת שמנת, חמאה, פירות וליקרים שאז השוקולד הופך להיות גנאש שמשמש למילוי פרלינים, לציפוי עוגות ועוד... חמאת קקאו משמש במקרה של ציפוי לדילול מסת השוקולד וליצירת עושר ומרקם במקרה של גנאש. ניתן להשתמש בה גם בזה וגם בזה. באזור חיפה יש לדעתי סניף של מר קייק, בנשר אם אני לא טועה. מקווה שעזרתי קצת. ביי יעל

Involver

New member
אם הבנתי נכון

אז לציפוי פרלינים משתמשים בשוקולד גולמי מטומפרר ולמילוי משתמשים בתערובות שונות, אבל מה אם פשוט רוצים שוקולד איכותי ומוצק ? האם ניתן להמיס, לערבב ואז לטמפרר שוקולד גולמי או שפשוט אוכלים אותו כמו שהוא - מריר ומרוכז ? כבר עזרת לי המון, תודה

Involver

New member
הסיבה שאני שואל היא בעיקר המחיר

אולי אני מפספס משהו אבל עד כמה שידוע לי ניתן להשיג שוקולד מריר מעובד (לא גולמי), 70% בסביבות ה- 4 ש"ח ל-100 גרם, שזה 40 לקילוגרם. רוב השוקולדים הגולמיים עולים יותר מזה, ודורשים עבודה רבה לעיבוד. אז למה לעבוד עם גולמי ? האם הוא עד כדי כך יותר טוב ?

המפיסטה

New member
האיכות בנאדם , האיכות!

קשה לי להאמין ששוקולד טוב עולה בסופר 4 שח ל100 גר. שוקולד "גולמי" זה שוקולד רגיל ללא מילוי , אגוזים וכו' . כל שוקולד שעומד למכירה הוא כבר "מעובד" ואין חובה "לעבד" אותו ע"מ להנות ממנו. מה שכן רק האיכות של השוקולד קובעת. בסופר יש שוקולדים נפלאים (לדוגמא לינדט ) , אבל הטובים באמת עולים הרבה מעל 4 שח . באמת שאין סיבה בשביל 200-300 גר' שוקולד ליסוע לקצה העיר. לא חייבים לרוץ לשוקולד 70 % - . 53% בהחלט יעשה את רוב העבודה. לעניות דעתי כל הריצה אחרי 70% , במיוחד למתחילים מיותרת לחלוטין. וזה בסה"כ העדפה אישית של טעם , כן וגם אופנתיות גורפת. נ.ב שוקולד פרה מריר -זה לא שקולד שיעשה את העבודה. והכי חשוב בנאדם תהנה מהשוקולד , ולא מכל "קודים" מסביב ,

למעלה