עראק

CaptainKOOK

New member
עראק

שלום קודם כל - אני מתנצל אם כבר דנתם בנושא, החיפוש בפורום לא עובד לי. ולענייננו: יש לכם הצעות למתכונים קיציים לעראק? עם איזה מיצים הוא מתערבב יפה? אני מחפש משהו שקצת יקהה את הטעם של האניס. חשבתי על לימונדה/אשכוליות וכו', אבל אולי יש לכם רעיונות יותר אקזוטיים (קיווי, מנגו, אנא עארף
) תודה!

סניפטר

New member
במיקרה והכינותי מראש

אז קח לך מנה וחצי ערק על כל כוס גבוהה (הייבול) והוסף לה מכל הבא לראשך והינה כמה מראשי * ערק עם מיץ אננס ואוכמניות * ערק עם מיץ אשכוליות וקיווי * ערק עם סיידר תפוחים/ או מוגז ואחרון לעונה זו כתוש נענע ומנטה הוסף מנה וחצי ערק וסגור בלימונדה קרה קקרח ! תהנה

MidNight Flame

New member
בעיקרון...

הייבול, מנה וחצי של ארק (כן כן ככה רושמים!) עד הסוף אשכוליות אפשר להוסיף נענע

CaptainKOOK

New member
תודה רבה!

ושאלת מתחילים: מה זה בדיוק הייבול (סוג של כוס, אני מבין?) ואיך מודדים מנה וחצי? מתנצל על הבורות

thenewone

New member
הייבול זו

כוס גבוהה, נקראית גם כוס קולינס. זה כמו כוס אולדפאשן (הכוסות של הוויסקי עם התחתיות הכבדות, מכיר?) אבל גבוהה יותר, ומכילה כ - 9 OZ אם אני זוכר נכון. מנה וחצי זה תלוי במינוח. יש מנה שמתכוונים מנת הבית, בפאבים היא נעה בין 40 סי סי, לפאבים הקמצנים, ועד 60 סי. סי. אם אתה מתכוון למנה וחצי = OZ וחצי. זה פשוט מאוד. קח כוס שוט (כוס קטנה לשתיית טקילה, וודקה נקייה ועוד). כוס שוט מכילה 2 OZ. מלא אותה עד לגובה שש שמיניות והנה לך מנה וחצי... אתה גם יכול לקנות ג'יגר, שהוא כלי למדידה, ואז דרכו למדוד מנה וחצי. רוב הג'יג'רים יהיו בצד אחד 1.5 OZ ובצד השני 0.75 OZ. בהצלחה!

סניפטר

New member
כך כוס גבוהה שיש לך בבית כן כן

זה שאמא שומרת לאורחים לימי הקיץ החמים . ובשביל למדוד מנה וחצי כך כוס להקפצת טקילה ומלא אותה עד הסוף והרי לך מנה וחצי !

למעלה