עקשנות

shloolit

New member
עקשנות

הבן שלי הוגדר PDD NOS לפני כחודשיים. עוד לפני כן התחלנו טיפול אצל קלינאית תקשורת, ומאז הוספנו מטפלים, כשאנחנו עובדים לפי הקווים של שיטת גרינשפן. גם הקלינאית שלו וגם המרפאה בעיסוק עובדות כבר 10 שנים עם ילדי PDD ושתיהן אמרו אחרי המפגשים הראשונים שלהן איתו שהן אף פעם לא ניתקלו במקרה כזה, והכוונה היא לתנגודת שלו אליהן. והוא באמת ילד עקשן (עד כמה שזה לא חינוכי אולי להגיד, אבל הוא כזה) ולדעתנו זה חלק גדול מהבעיה וגורם שמאוד מעקב אותו, אבל מצד שני זה אמור להיות גם דבר טוב, כי הילד יודע מה הוא רוצה, כלומר, יש לו DRIVE לעשות דברים והוא לא תלוש. אנחנו כבר לא יודעים איך להתמודד עם העקשנות הזאת, כי זה פשוט תוקע את ההתקדמות שלו כל פעם מחדש. כשהוא מחליט משהו אז אי אפשר להזיז אותו מילימטר, ואם מטפלים מנוסים אומרים שזה חריג, אז מה עושים? מישהו ניתקל בכזאת תופעה?

עקשנות יכולה להיות מניע חזק

השאלה איך עובדים מולו, שיטה שזורמת איתו יכולה ממש לקדם אותו. הפשוש שלי הוא גם עקשן גדול וכמו הרבה ילדים בספקטרום חכם מידי, קשה לתחמן אותו. אנחנו בוחרים את המלחמות שלנו בקפידה ורק שאנחנו בטוחים אנחנו מתעקשים מולו. לדעתי הוא מרגיש מתי זה לא קריטי ולכן לוחץ אז. בהתחלה אם היינו מתכקשים מולו זה היה מגיע לסצנות. ואז היינו בעיקר עוזרים לא לצאת מזה - מציאים חלופות, מחבקים מזדהים (זה ממש מכעיס אבל...). הוא למד עם הזמן להציע חלופות בעצמו - רק השבוע הוא רצה ללכת לגן עם כדור ענקי. אמרנו לא. הוא התעקש אמרנו לא והחזרנו את הכדור הביתה הוא חזר פנימה והגיע חזרה עם כדור קטן יותר והסכמנו. אבל אם זה משהו שאין לנו בעיה לתת לו אנחנו עולי ננסה למשוך זמן ולגרום לו להסביר (נשחק על הגבול של התסכול שלו) אבל נעשה מאמץ לא לעבור אותו. אם זה חשוב לו הוא יסביר - אם הוא הסביר אז פתחתם וסגרתם מעגלים. ענת

אולי שיטת גרינשפן לא מתאימה לו

שווה לנסות גישה אחרת (וכמובן לתת לזה זמן) כי ייתכן שמה שאנחנו חושבים שמתאים לילד לא ממש מתאים לו. בהצלחה!!!

shloolit

New member
תשובות לכולם

הבן שלי בן שנתיים וחצי ועדין לא מדבר, ולכן לא יכול להסביר. סביר להניח שזה מוסיף לעקשנות שלו. לשיטת ABA אני לא פונה כרגע כי אני עדין רוצה לנסות לעבוד עם הילד ודרך הרגש והאינטלקט שלו, ופחות "לתכנת" אותו. וכן- הוא באמת מגיב הרבה יותר טוב לגברים מאשר לנשים. לא רק מטפלים, אלא בכלל למבוגרים שהוא באינטרקציה איתם. הבעיה היא שרוב המטפלים הן מטפלות וקשה יותר למצוא גברים. או שאני טועה?

אני לא חושבת שאת טועה

אבל אתם יכולים לנסות לגייס סטודנט (או פסיכולוגיה או דרמה) וללמד אותו (אנחנו לימדנו תןך כדי שלמדנו). לנו אין משפחה באיזור אז סיוע כזה מגדיל את צוות ''זמן ביחד'' אבל לא כל כך את החור בארנק.

למעלה