עקשנות

batyar11

New member
עקשנות

מה עושים? בעלי לא מוכן בשום פנים ואופן להתרחץ להתגלח להחליף בגדים לגזור צפרניים בידים וברגלים ולא עזרו כל הטריקים האפשריים, שניסיתי לרחוץ אותו בניגוד לרצונו הוא אפילו סטר לי בפנים. איש נפלא ומקסים שאפילו לצעוק לא ידע. האם יש איזה מסגרת שאפשר להביא אותו ליום טיפול שירחצו אותו ויגזרו לו צפרניים ויחליפו לו בגדים. המצב הוא כזה שעוד מעט אי אפשר יהיה לבא בין אנשים. אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות. בתודה

ronnyw

New member
בתיה, יש שרשור בדיוק

בענין הזה מלפני יום-יומיים. תחפשי אחורה דף או שניים. בעייתך משותפת לעוד רבים וטובים... המחלה הזו משנה אנשים, מרגיעה נלהבים ומלהיבה רגועים. אנשים משתנים לגמרי, ואנחנו צריכים להתאים עצמו אליהם. אין תשובת פלא, כל משפחה עושה את המלחמה שלה בעניין. כמו שכתבתי בשרשור ההוא, לנו היה פתרון בדיוק כמו שכתבת: אימא שלי (סרבנית רחצה קשה בבית) היתה "חברה" במועדון חולי אלצהיימר. שם רחצו אותה כמעט בלי התנגדות. כנראה בגלל שאימא שלי - מאז ומעולם - כיבדה כל רופא או דמות סמכותית בחלוק לבן. חוץ מזה היא דור של פולנים ש -- "לא עושים בושות בנוכחות זרים" אז היא קיבלה מרות והסכימה. אחרים "פיתו" בעזרת מוזיקה, סבון ריחני וכו' (עובד יותר על נשים, אני חושבת). ועוד - תקראי את השרשור ההוא. את כותבת ש"עוד מעט אי אפשר יהי לבוא בין אנשים", ככה שאני מבינה שמצבו היחסי של בעלך די טוב. צר לי שאין לי משהו יותר מוחלט לאמר לך...

batyar11

New member
עקשנות

תודה על התייחסותכם, הבעיה שבעלי לא מוכן בשום פנים ואופן להיות במעון יום - ניסיתי להיות אתו כמה ימים וגם בתי נסתה אבל ללא הועיל. ניסינו הן ביפו והן בויצמן אולם לא עזר. האם במוסדות לטפול בחולי אלצהיימר ניתן להביא את החולה ליום טיפול, שירחצו אותו יספרו אותו ויגלחו אותו ובהזדמנות גם יחליף בגדים? את כל שאר האפשרויות ניסיתי אולם ללא הועיל. המון תודה לכולם על ההתיחסות, בתיה

ענתי44

New member
שלום בתיה../images/Emo24.gif

אכן בעיה קשה. וכאובה. ואצלך קשה שבעתיים. רק שתדעי שבתחילת המחלה של אמא שלי קראתי שהמים מפחידים מאוד חולי אלצהיימר. והישוו שם את מה שהם חשים לזרם מים למה שאדם בריא חש כשלפתע הוא מול אש גדולה שעלולה לפגוע בו. ועכשיו את צריכה לנסות כל מיני דברים עד שתמצאי מה מתאים לכם. האם ניתן "לשחד" אותו שאם יתן לך לקלח אותו הוא יקבל משהו שהוא אוהב.( אצלנו קפה ועוגה ) האם ניתן לפתות אותו שכדאי לו שאת תקלחי אותו, בטון של משהו נעים.( אצלנו כדי שהנכדים יהנו לתת לסבתא נשיקה ולהריח ריח טוב) האם יש מישהו סמכותי שהוא שומע לו ( אצלנו זו רופאת המשפחה והנכד הבכור של אמא.... משחקים באיתמר אמר ) יש את שיטת האיום ( שאצלי היא מצב חירום בלבד ) אם כל זה לא עוזר אז לדאוג שיהיה עוד מישהו כמו אדם שכיר למטרה זו, הבן שלכם, אח של בעלך שביחד תתגברו על ההתנגדות שלו. וכמובן שבמצב של כפייה לא לקלח יום יום. אולי גם לשתף את הרופא שלו בנושא ואם יחליט הרופא לתת לו כדור הרגעה או כל יום או לפני המקלחת. מחזיקה לך אצבעות בתיה יקרה.

zs1957

New member
בתיה ברוכה הבאה לפורום

סירובי רחצה הינן תופעות אופיניות לחולי אלצהיימר. הטוב ביותר שירחצו אותו במרכז יום לקשיש. כאשר אדם זר עומד מולו בחלוק לבן הוא יאות להתרחץ. גם דרורה כתבה לך וגם אני מספרת לך כי ראיתי מקרים כגון אלה במרכז יום שבו בקרה אמי. גם אמא של ענתי מתקלחת במרכז יום וגם לה היו בעיות של סרוב רחצה. זהבה

למעלה