עקשנות וסירוב

עקשנות וסירוב

שלום לכולם, אני אם לילד בן 3.5 המאובחן כ p d d הוא נמצא בגן תקשורת. מהשעה 07:30 עד 16:30

בגן מאד קשה לו הוא לא עומד במקום אחד הוא כל הזמן רץ במרחבי הגן. הוא מדבר במשפטים בודדים.

בבית אותו דבר, הוא הורס הכל שובר כל מה שבידו., הוא לא יושב דקה, הוא לא אוכל אם לא מכריחים אותו , ועם לא מאכילים אותו או יושבים ליידו.

הוא משחק במשחקים לזמן מאד קצוב .

קשה לקלח אותו כי הוא לא רוצה, הוא לא יושב הוא שמתולל ומשפריץ מים.

בחוץ הוא רץ הוא לא יושב דקה , אני ובעלי כל הזמן במרוץ אחריו.

לישון קשה לו, הוא נרדם רק לאחר כשעה שעה וחצי וביינתים הוא יוצא מהמיטה ונוגע בכל דבר.

בקיצור קשה לנו.

מה עושים איך מתמודדים, רעיונות תובנות

1אילת2

New member
אתם מקבלים הדרכת הורים?

בקשר עם המאבחן שלו? פסיכולוג, פסיכיאטר, נוירולוג?
מה אומרים בגן?
אתם לא יכולים ולא אמורים להתמודד לבד. מצאו איש מקצוע שאתם סומכים עליו?
וככה, בשלוף? טיפול תרופתי או ABA.

בגן גם קשה לו איתם

האם לדעתך כדאי ללכת לפסיכאטר או לשלב לו טיפול תרופתי? האם ניסתם טיפול תרופתי

1אילת2

New member
קשה לו איתם או להם איתו?

אני בספק אם פסיכיאטר ימהר להמליץ על תרופות בגיל כה צעיר. אבל אני משוכנעת שאתם צריכים לקבל חוות דעת של פסיכיאטר או נוירולוג וללא ספק פסיכולוג.בגן לא יכולים להפנות אתכם למישהו?
אנחנו התחלנו תרופות בגיל הרבה יותר מאוחר. (שש וחצי) אבל לא התמודדנו עם מה שאת מספרת.

בגן קשה לצוות איתו

כיוון שהוא רץ ולא יושב במקום אחד, וקשה לצוות לרדוף אחריו ,.
בעניין תרופות, כרגע אני לא מעוניינת שבני יתחיל בטיפול תרופתי בגיל כה צעיר.
לפסיכאטר אני יקח אותו.

שוב תודה על התשובות

dina199

New member
אולי אתם צריכים בדיקה של נוירולוג.

כי ייתכן שזה משהו עם ויסות חושי.

TikvaBonneh

New member
פסיכיאטר יתן תרופות אין לו פיתרון אחר

כמו שכתבו לך, ב-ABA יש כלים לטפל בבעיות כאלו בצורה אפקטיבית תוך זמן קצר.

nirity1

New member
שלום

קודם כל לנשום עמוק
אחר כך לתעדף מטרות. להתחיל ממה שהכי מציק לכם ולעבוד על זה.
להעלות למעלה את כל הדברים השבירים שאתם לא רוצים שיהרוס
לגבי שינה - ידוע שלילדים על הספקטרום יש בעיות שינה. ישנו הורמון שאפשר לקחת -מלטונין. רק חשוב לציין שהוא עוזר להרדם אבל לא ימנע התעורוריות באמצע הלילה

dina199

New member
האם ניסיתם שישב באמבטיה

בלי להתקלח, רק בשביל להשפריץ מים ?

galitkm

New member
עקשנות - כמה רעיונות ותובנות

עקשנות - מכירה את זה גם אצלינו, אנחנו עקשנים בני עקשנים...נכון שזה קשה כשאת האמא וזה הילד שלך אבל לפעמים אני חושבת שיש גם משהו טוב בעקשנות, לפעמים זה נובע מאישיות חזקה, מישהו שיודע מה הוא רוצה וצריך ולא קל לשלוט בו.
אם לילד יש צורך לרוץ ולהתרוצץ, אני הייתי הולכת בכיוון של לתת לו יותר הזדמנויות לזה כלומר לצאת איתו הרבה למקומות שהוא יכול להתרוצץ, לטפס ולרוץ בלי חשש, גם לנו היתה תקופה כזאת ואם מסתכלים על הצד החיובי אז אני ובעלי היינו באותה תקופה רזים ובכושר גופני מצוין בזכות הריצות שלנו אחרי הילד.
בקשר למקלחת - גם הבן שלי היה סרבן מקלחות, הצלחנו לחבב עליו את זה כשקנינו כל מיני צעצועים מעניינים לאמבטיה, יש כל מיני צעצועים כאלה שמשפריצים מים, בובות עם פארק שעשועים במים וסירות, אם עדיין לא ניסיתם אולי זה יכול לעזור, אפשר להעזר גם בספרים, שירים או סרטים לילדים בנושא אמבטיה וניקיון אם זה מעניין אותו. אם הוא אוהב להשפריץ אז אם יש לכם חצר, הימים מתחממים ואולי אפשר לסדר לו בריכה קטנה שישפריץ שם ויוכל למצות את העניין בכיף בלי שזה יפריע לאף אחד. אפשר גם לנסות להשפריץ ביחד איתו אולי זה יעניין אותו.
זה שהוא משחק במשחקים לזמן קצוב - אני לא הייתי מתערבת לו בזה, הדבר היחיד שאולי הייתי בודקת זה האם קשה לו להתרכז מפני שיש יותר מידי גירויים בסביבה, ואז אפשר להזיז מהחדר שלו משחקים שהוא לא מתעניין בהם.
באופן כללי אני בגישה של ללכת עם הצרכים הגופניים של הילד כל עוד הוא לא עושה נזק למישהו, כלומר אם הוא מרגיש צורך לנוע ולהתרוצץ ולעבור מהר ממשחק למשחק אז הייתי מנסה לאפשר לו את זה וכמה שפחות להגביל את התנועה שלו

למעלה