עקרת בית

מצב
הנושא נעול.
עקרת בית

עקרת בית
גילי 55 .עקרת בית כל חיי לא מרצון.סובלת מכאבי ראש וצואר כרונים (עקב חבלה לפני שנים רבות) אשר מגבילים מאד את תיפוקדי..למשל אינני יכולה לסבול אפילו לדקה מזגן או קור או רוח..בביתי החלונות תמיד סגורים..אני סובלת מאד כיוון שגל לי חם אך מעדיפה את החום מאשר הכאב הפיזי בראש ובחוליות הצואר.
ברצוני לציין שמעולם לא הגשתי תביעה בביטוח לאומי או דמי אבטלה. אישי הוא מפרנס יחיד ולו תהיה פנסיה.(לא הפריש עבורי)
שאלתי היא מה לגבי העתיד? ביטוח לאומי יכיר בי בזכויות כלשהן?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
אי דיווח עבר לביטוח הלאומי על חבלת כתף

עקרת בית
גילי 55 .עקרת בית כל חיי לא מרצון.סובלת מכאבי ראש וצואר כרונים (עקב חבלה לפני שנים רבות) אשר מגבילים מאד את תיפוקדי..למשל אינני יכולה לסבול אפילו לדקה מזגן או קור או רוח..בביתי החלונות תמיד סגורים..אני סובלת מאד כיוון שגל לי חם אך מעדיפה את החום מאשר הכאב הפיזי בראש ובחוליות הצואר.
ברצוני לציין שמעולם לא הגשתי תביעה בביטוח לאומי או דמי אבטלה. אישי הוא מפרנס יחיד ולו תהיה פנסיה.(לא הפריש עבורי)
שאלתי היא מה לגבי העתיד? ביטוח לאומי יכיר בי בזכויות כלשהן?
אי דיווח עבר לביטוח הלאומי על חבלת כתף
1. למרבה הצער עולה השאלה מדוע לא פנית בעבר לדיווח ו/או קבלת זכויות בגין חבלת הצוואר המתוארת.
2. לפיכך, אין אפשרות לדווח זאת כיום לראשונה כ"תאונה" ו/או לדרוש החמרה בנושא.
3. פני לייעוץ פרטני בביטוח הלאומי בשים לב לפרטי המקרה, תאריכיו, השלכותיו הרפואיות ועוד. אין מנוס מבדיקת כל תיקך הרפואי לשם הכרעה בשאלה האם תהיי זכאית לגימלה (ומאיזה סוג - נכות כללית? תאונת עבודה?); באיזה שיעור (לא ברור מדברייך מצבך הרפואי בראייה רפואית); באילו נסיבות ובאיזה שיעור כספי, ואף במענה לשאלה האם ועד כמה העדר הדיווח פוגע בזכויותייך (לרבות השאלה הרפואית עד כמה, אם בכלל, מצבך הנוכחי נגזר מתאונת העבר, אם לאו).

מצב
הנושא נעול.
למעלה