עקרת בית נואשת

yafit7

New member
עקרת בית נואשת

צריכה את עזרתכם. אני נשואה כ-5 שנים, ועכשיו יש לי תינוק בן 9 חודשים. עד היום שנאתי מאוד כל מה שקשור בעבודות הבית, בישולים, כביסות ושאר ירקות (גדלתי בפינוק גדול
) ועכשיו הגיע הגיל שצריך להתחיל!
אז איך עושים את זה? כאשר אני עובדת במשרה מלאה עד 16:00 ובעלולי מגיע ב-19:00 ועם כל הנכונות שלו לעזור, הוא עושה לילד מקלחת וקורס אח"כ על הספה
מאיפה מתחילים? איך נראה סדר היום שלכם?

goanin

New member
זה לא מסובך ../images/Emo13.gif

ניהול בית זה לא דבר מפרך בכלל, ותועלתו מגמדת את ההשקעה הנדרשת מאיתנו ביום יום.
סדר וארגון:
לכל חדר תפקיד שונה, וכל חדר מיוחד לדברים מסויימים.
הצעד הראשון הוא לקחת חדר, להפוך אותו, להוציא ממנו דברים, לנקות הכל ולסדר הכל בצורה הגיונית ובהתאם לצרכים של החדר. זהו פרוייקט חד שנתי.
דברים שלא נעשה בהם שימוש הרבה זמן - החוצה מהבית!
הכל מסתכם בלשמור על הסדר. אין להשאיר חפצים וכלים לאחר השימוש בהם, ויש להחזיר אותם למקומם מיד.
בגדים שלא לובשים תופסים לנו המון מקום אחסון, וניתן לתרום אותם לאנשים שבאמת צריכים.
חנכי את האיש שלך לשמור על הסדר ולסדר את הבית בעצמו.
ניקיון וכביסה:
סדר וארגון הם הבסיס לניקיון יעיל ולבית נקי.
ניקיון לא צריך להיות רק חד שבועי. יש לשאוף לנקות על בסיס יומיומי ומיידי ולשמור על הניקיון בדיוק כמו ששומרים על סדר.
אזורים רבים בבית לא מקבלים התייחסות ואנחנו לא שמים לב שהם מלוכלכים: משקופים ומזוזות הדלת, שקעים, פינות קיר, מתגים, חלונות....
מנקים מלמעלה ללמטה.
יש לדעת באילו חומרי ניקוי להשתמש וכיצד.
כביסה ניתן להעמיד מתי שרוצים, וללחוץ על כפתור שמשהה את השטיפה האחרונה. לוחצים על הכפתור ונותנים למכונה לסיים כשיש לנו זמן לתלות.
יש לעשות כלים מיד בסיום הארוחה. הכיור הוא לא מתקן אחסון לכלים מלוכלכים!
חנכי את האיש שלך לנקות ולעשות את הכביסה שלו ושלך.
בישולים:
הכנת כמויות גדולות של מזון היא יעילה ביותר בכל היבט. אחסני מזון שבשלת במקרר ואפילו במקפיא.
אורז ותבשילים רבים לא מעכבים אותך במטבח בזמן שהם מתבשלים. ורצוי להעמיד סיר על הגז לפני שמתחילים בעבודות הבית. כך חוסכים זמן.
חנכי את האיש לבשל ולהכין לעצמו ולך אוכל.
אני ממליץ לך בחום לקחת יום או יומיים של חופש כדי לסדר יסודי ולארגן הכל, כי זה הבסיס. חדר חדר, ולאט לאט - אבל זה חייב להעשות כדי שהמלאכה היומיומית לא תהא לך קשה, ובעקר כדי שתהא יעילה.
הדבר שאני הכי ממליץ: לקום שעה אחת מוקדם כדי לתקתק כמה שאפשר ולהכין את הבית ליום החדש (אם לא בבוקר, אז לייחד שעה אחה"צ). תענוג! בקיצור: שעה אחת ביום ושמירה שוטפת על הסדר והניקיון זה הסוד הגדול של כל עקרת בית מוצלחת. אה - וגם הטיפים והרעיונות, שבשבילם קיים הפורום

אורזיגל

New member
סדר היום אצלנו

אקדים ואומר שאנחנו הורים ל-3 בנים, בני 14, 12.5 ו-7. אני אתחיל דווקא משעות אחה"צ. עובדת במשרה מלאה+, בעלי עצמאי-שעות עבודה משתנות. בהנחה שאני מסיימת בשעה מתאימה לאיסוף ילדודס, אוספת ומגיעים הביתה. הפעילו משתנה בהתאם לצרכים : וידווא הכנת שיעורים ארגון ראשוני : תיקים במקום, סידור קניות אם עשיתי בדרך. מעבירה כביסה מהמכונה למייבש ו/או מעמידה מכונה. חוגים לילדים חברים בין לבין ארגונים שונים, טלפונים הכנת ארוחת ערב, לפעמים מבושלת לפעמים חלבית ולפעמים מזמינים פיצה. מקלחות ארגון הבית, טאטוא, ניקוי שירותים, כביסות, קיפולים הכנת סנדוויצ'ים לילדים למחר הכנת כלים לבוקר על השולחן, כל אחד והקערה שלו, כוס וסכום לא הולכת לישון אם הבית לא מתוקתק בערב משתדלים להעביר את הבית ל-MOOD רגוע יותר מחשב, ניהול עניינים כספיים, תיוקים של הבית, טלפונים-אם צריך. הולכים לישון בסביבות : 24:00 אני, בעלי - לפני, הילדים, משתדלת עד 22:00, הגדול נשאר מאוחר יותר. בבוקר ==== אני קמה מוקדם בין 5 ל-6, מתארגנת, מוציאה כלים מהמדיח או שמה במקום, כביסה-אם יש צורך ויוצאת לעבודה. בעלי מארגן בבוקר את הילדים, שם אוכל בתיק, דואג שיקומו, יתרעננו, יאכלו וייצאו לבית ספר. זה במצב רגיל שאין פעילויות אקסטרא. קניות בסוף שבוע. באופן אישי, חייבת שהכל יהיה מאורגן ומסודר, משתדלת לא לדחות מטלות מיום ליום, כל עושה מה שצריך, כדי שלא יצטבר. כשיש כמה ילדים, למרות הארגון, חייבים לגלות גמישות, כי כל שונה. חשוב שגם הבעל ישתתף בעבודות ומטלות הבית וגידול הילדים. לא יעזור. ישתתף, האחריות משותפת (אלא אם אחד מבני הזוג לא עובד). יש לנו עוזרת פעם בשבוע. ובמשך השבוע מקפידה מאוד כל יום על נקיון וסדר. ההורות לילד ראשון אמנם פחות מסובכת מהורות לשניים ויותר אך מהווה תקופה קשה בגלל מעבר בין להיות זוג ללא ילדים ללהיות הורים. אח"כ כאשר נולד הילד השני, אין ברירה ולומדים להיות מאורגנים יותר, לעשות כמה דברים בבית אחת.

../images/Emo13.gif איך עושים מה?

איך מתחילים? או איך אוהבים את עבודות הבית? תראי מתחילים בסידור יסודי, כמו שאדם אמר. אני פחות אוהבת את הגישה ה"בום טראח" שלו, אבל אני מסכימה איתו שכן צריך לעשות פרוייקט ושהפרוייקט הוא הבסיס של התחזוקה היומיומית של הבית. אני מתחילה עבודה כל בוקר ב09:00 וצריכה לצאת מהבית ב08:30. ואני גם לומדת
.
סדר היום שלי:
קמה ב07:00 ומכינה ארוחת בוקר. איך אני אוהבת את השמש המזרחית הרכה שנכנסת לבית בזווית חדה ומאירה אותו באור מיוחד
.
בזמן שאני מכינה את האוכל אני מנקה את המטבח ועושה את הכלים של אתמול. מדליקה את ה
על תכנית בוקר טובה. שותה ואוכלת
. משאירה אוכל לאיש שלי. מפנה את האוכל ומתחילה לסדר את המיטה, ואז האיש שלי מתעורר כי אחרת אני אעיף אותו על הרצפה
. כשהוא מתארגן, אני מנצלת את הזמן לטאטא ולסדר. לא יותר מזה. ואז אני הולכת להתארגן ויוצאת............. .......
כשאני חוזרת הביתה אני צועקת על האיש שלי למה הוא לא סידר ולמה הוא בילגן ולמה הנעליים שלו לא במקום, ואני יושבת לאכול ולנוח חצי שעה
. אחרי חצי שעה אני קמה ועושה כביסה אם צריך כדי שאני אוכל לתלות אותה בערב, ואז אני עושה אוכל, מסדרת ומנקה מה שנותר (עשר דקות!), ומתפנה לעיסוקיי. אני לא מרגישה שאני עבד של הבית בכלל. אני כן משוגעת לניקיון וסדר, אבל כמו שאת רואה - מקסימום חצי שעה בבוקר, ואיזה עשרים דקות בצהריים בשביל הכל כמעט.
אני ממליצה לך לקום מוקדם יותר בבוקר (אפילו אם זה אומר ללכת לישון חצי שעה מוקדם). בדרך כלל אנשים לא אוהבים את הבוקר כי הוא לחוץ, והם צריכים להספיק להתארגן ולצאת מהבית מיד אחרי השינה. מי שמשכיל להשכים שעה וחצי מוקדם יותר עושה לעצמו דבר מדהים: - היום נפתח טוב יותר כי יוצאים מהבית רעננים יותר, ומספיקים לאכול ארוחה קטנה ולקחת אוכל איתנו. - הבוקר עובר בשלווה והופך לחלק הכי נעים ביום כי לא ממהרים לשום מקום, ומספיקים ליהנות מהשמש ומהלֵבָד. - כשחוזרים הביתה לא צריך להתעסק עם כל מטלות הבית, כי אנחנו עוזבים את הבית נקי ומסודר ומספיקים הכל בבוקר.

../images/Emo4.gifגם אני לא אוהבת את גישת ה "בום טרח",

בעיקר מפני שהיא מייאשת
, לפעמים ה
כל כך "מתנפל" עלינו עם בלאגן בכל פינה, שרק המחשבה
שצריך לסדר ולנקות הכל כאן ועכשיו- מרפה ידיים. מאוד
. אני אוהבת יותר את הגישה שרווחה פעם בפורום- זו שאומרת שגם אם כל ה
מבולגן ומלוכלך
, אבל הצלחת לשטוף רק את הכלים, ולנקות רק את הכיור, מגיע לך
, וגם
. תהני ממה שהצלחת- זה הרי כל כך נקי ומסודר
איזה כיף להסתכל על הכיור הזה
, ואם תכתבי על ההצלחה הקטנה הזו בפורום, תקבלי הרבה חיזוקים
, ומיד תהיי גאה בעצמך, ויהיה לך ה מ ו ן חשק וכוח להמשיך הלאה, לעוד פינה קטנה ב
, תוך כדי ששומרים מעכשיו על הכיור (שהוא רק דוגמא, כי אפשר להתחיל מכל דבר
), שיהיה נקי ומבהיק, וככה מתקדמים פינה פינה, חדר חדר (אפילו מדף בארון. מחר/עוד שעה
-עוד מדף וכו'), עד שמה שנותר הוא לתחזק את הסדר הקיים
. ועוד דבר נהדר- להגדיר משימות יומיות- למשל: לסדר את ארון הבגדים של הילדודס, להפעיל מכונת כביה, לנקות אבק בסלון. ובסוף היום לבדוק מה הספקנו ומה לא, וכשבנות כתבו זאת בפורום- הן קיבלו המון חיזוקים ועידוד, וזה נתן כוח להמשיך
. ולפעמים היו תמונות
של "לפני" ו"אחרי", שעודדו מאוד. נו, רק בלאגניסט מוצהר, או בלאגניסט לשעבר- יבין ל
בלגניסט אחר

YULI9

New member
../images/Emo45.gifמסכימה לחלוטין

מצרפת קישור למה שכתבתי באחד מהדיונים האחרונים בנושא, אם תדפדפי לחודשים הראשונים בחיי הפורום תמצאי הרבה נוספים.

ה"בום טראח" צריך להיות מתון

אל לא אמרתי שהוא לא צריך להיות... אם הבית מבולגן ואנחנו מסדרים פה ושם לא כל כך שמים לב לשינוי, וא זה תוקע אותנו. למחוא כפיים על זה שהיא עשה כלים נראה לי מאד לא יעיל. המטבח הוא יחידה אחת והיא צריכה להיות מסודרת לחלוטין וכל הזמן! בשביל זה כך צריך פרוייקט קטן של סדר וניקיון ואז לתחזק אותם.. זה מה שאני חושבת

ועוד אך שמים לב אם מסודר

וכשהשולחן בפינת אוכל מסודר ואני מתבאסת שהורסים אני מקפידה שיהיה מסודר למחורת כבר מוסיפה עוד משהו

אבל העניין אצל בלאגנסטים מושבעים כמוני

וואלה באמת שלא מעניין אותי אם כל היחידה מסודרת או לא אם יש בלאגן סבבה שיהי ה אבל אם הכיור מסודר אז זה כן מבאס אותי שהשיש לו ולמחורת אני מוסיפה אותו ואחר כך אוי אם כבר השיש והכיור כל כך נקיים אז למה הכריים לא ? וכן הלאה וכן הלאה אבל אתן לך דוגמא החדר משחקים של הילדים מה זה בלאגן חשבתי בחופש וולאה אתלבש עליו יום אחד ואסיים ברגע שנכנסתי לחדר וראיתי את הבלאגן יצאתי ממנו והלכתי משם ולכן עכשוו כשהבית קצת יותר מסודר החדר יהיה הפרוייקט הבא לאט לאט אחד אחד ונצליח בסוף

../images/Emo6.gifחוששני שמעולם לא היית בלאגניסטית......

כיור נקי בתוך מטבח מבולגן, בתוך
מבולגן- הוא נקודת אור
איזה כיף להסתכל עליו ולדעת שהנה- התגברנו על ערימת הכלים והוא עכשיו מבהיק
, ונקודת האור הזו פשוט עושה חשק להמשיך הלאה
ולסדר רק עוד מדף אחד, שכל כך נעים להסתכל בו כשהוא מסודר, שמיד, או בעוד שעה
, או בערב
, או מחר
, עוברים לפרוייקט הבא, תוך כדי תחזוק ושמירה על מה שכבר השגנו (כיור נקי ומדף מסודר, לצורך הדוגמא), וככה לאט ובשיטתיות עברים פינה פינה ב
והופכים למקום נקי ומסודר
. להגיד שהמטבח הוא מקום שצריך להיות מקום נקי ומסודר תמיד הוא נכון, כמו להגיד שה
הוא מקום שצריך להיות מסודר ונקי כל הזמן.....
השאלה היא איך גורמים לו להיות כזה, ובכלל מאיפה בדיוק מתחילים, במה נאחזים מול מפלצת הבלאגן. ובכן, הכיור (כדוגמא), הוא עוגן להאחז בו
.

אני מניקה מול המחשב../images/Emo8.gif

ואני ממש זוכרת איך השרשורים שלך על מה את מתכננת לעשות היום, ומהם הספקי היום, היו עושים לי חשק עז לסדר ולנקות בעצמי
. למה הפסקת

כי נראה היה שמהות הפורום קצת השתנתה

וגם כל מי שעודד אותי לכך שכל הכבוד כבר לא פה אז זה היה נראה לי כמו מעמסה על מי שפה

goanin

New member
גם אני מבטיח לעודד!

למה לא לעשות שרשור יומי של "מה עשינו היום"? אני אתך.

goanin

New member
כשהצטרפתי לפורום...

זה לא היה
אף פעם לא נתקלתי בזה, וחבל, כי הייתי בכיף ממשיך את המסורת
זה רעיון מעולה

זה לא בדיוק מה עשינו היום זאת הייתה רשימה

מה צריך לעשות ואחר כך דיווח מה הצלחנו ליישם שניה מחפשת לך

למעלה