עקרונות מהותיים בגו

imdark

New member
עקרונות מהותיים בגו

גיליתי לא מזמן שיש קשר גדול בין הבנת העולם שלי לבין הרמה שלי והיכולת שלי בגו לרוב השחקנים בינינו שעברו את רמות המתחילים ונמצאים על גבול או ברמות הדאן ידוע שישנם מספר מכשולים מהותיים ברמות היכולת שעל שחקן ללמוד כדי להתקדם בהרבה מקרים אנו צריכים להבין עיקרון מסוים בקשר למשחק ואצמינו כדי להתקדם הינה מספר עקרונות שיעזרו לכם להגייע לשלב הבא בתחילה אליכם ללמוד לפתור בעיות חיים ומוות ובכך אליכם להיות מסוגלים להבין שאתם לא משחקים לבד לכל מהלך שלכם האויב שלכם יגיב במטרה לנצח אותכם בשלב הבא תלמדו שלפעמים צריך להפסיד כדי להרוויח וצריך לוותר על אבנים כדי להרוויח שטח אחר כך אנחנו מתחילים ללמוד קצת על הפתיחה ולהבן קצת יותר על תאוריות של גו והגדרות של שטח אנחנו לומדים שלכל דבר יש התחלה ובניית בסיס טוב תביא למשחק טוב יותר אחר כך עוברים לקנה מידה יותר גדול הגדרות כלליות של שטח וקצת הבנה של צורות חיות ומתות ופה לחלקינו מתחילים להופיע הקרבות אנחנו מתחילים להתקיף ולוותר למצוא נקודות ששוות יותר וחורים פגיעים יותר בלי לדעת אנחנו מתקרבים כבר למהלכים עם ערך כפול וטסוגי השלב הבא הוא אולי אחד הקשים ביותר לרובינו הוא מתחיל להופיע במעבר בין הקיו 15-20 לבין 15-10 אנחנו מתקרבים להי קיו ומתחילים להבין יותר ויותר מה זה גו ורואים באופק את המורכבות האין סופית של המשחק (רבים נתקעים בשלב הזה וחושבים שהם כבר קרובים לרמות הגבוהות) שכמו המורכבות של העולם לא ניתן להתקרב ללהבין אותה מרחוק אבל היא אדיין מדהימה פה אנחנו מתחילים ללמוד גוסקי אמיתיים מתרגלים להרגשה שלהם מתחילות להופיע במשחקים שלנו צורות מורכבות ואנחנו מתחילים להרגיש דברים כמו צורות רעות טסוגי ומהלכי טסוקה בקרבות אבל אדיין לרובינו אין טעם של אג'י או הרגשה אמיתית של הערך של סנטה וגוטה חלק נסחפים בקרבות על דברים קטנים בלי לקחת בחשבון את כל הלוח מנסים להאניש ומשאירים אחריהם הרבה אג'י וחולשות בשביל היריב שלהם(אני מדבר מנסיון) ברמות האלה מאוד קשה להתקדם כיוון וחסר לנו עיקרון חשוב שאלינו להבין (אזכיר אותו בהמשך) אחר כך אנחנו מגיעים לרמות הקיו הגבוהות(10-1) שם מופיע קושי חדש אנחנו מסתקלים על משחקים של שחקנים ברמות גבוהות יותר ושואלים את אצמינו למה איך הם מסוגלים לראות כל כך קדימה ולהרגיש את המשחק כל כך טוב מה השוני? פה חלקינו מתחילים לפתח סגנון משחק חד לומדים באמת להלחם לקרוא ממש קדימה ולראות יותר ממשמשיגים בקרב הישיר אלא שאר הלוח לומדים מה זה אג'י ומה הערך של צורות מה שווה יותר ומה שווה פחות לומדים על חתכים ועל קרבות רחבים על פלישות אנחנו מתחילים להכיר עקרונות חשובים בקשר למשחק בשלב הזה מומלץ להתחיל לקרוא ספרים או ללמוד משחקנים חזקים ממכם כיוון ומאוד קשה לעבור לשלב הבא כל אלייה ברמה כואבת ודורשת הרבה מאמץ עד שמושגת מטרה מסוימת הבנה שנמצאת על הגבול שהיא שילוב של כמעט כל הדברים שלמדת עד כה אין מהלכים מושלמים לא ניתן להשיג משהו בלי לוותר על משהו אחר הסוד הוא לדעת את התוצר של מהלך ואת הערך האמיתי של צורות ובעזרת זה להפוך לשחקן אמיתי פה אנחנו מתחילים להבין שאנחנו צריכים להיות מסוגלים לקרוא יותר עמוק מאי פעם ללמוד גוסקי לדעת מתי שווה לקחת סנטה ומתי לא מומלץ ללמוד משחקים של מקצוענים ברמה גבוה ממקצוען או שחקן דאן גבוהה פה אנחנו מתחילים ללמוד על המשחק האמיתי על יעילות על ערך על כוח על מזומן ונמצעים על הגבול שבין קיו לדאן ופה אני נמצה בינתיים מנסה לשפר את הלחימה שלי ללמוד גוסקי ואני אפילו מתחיל לללמוד משחקים בעל פה(כרגע אני מסוגל לזכור את רוב הפתיחה של 5 משחקים ואת הלחימה עד הסוף של משחק מסוים אחד) מקווה שאולי עזרתי לכם להבין איזה יופי אדיר יש במשחק הפשוט הזה כמה דברים נהדרים נמצאים לפניכם ואלי גם להתחיל להבין את העיקרון שאני דוגל בו הכי הרבה אתה חייב להיות מסוגל להשיג יותר מפחות ולראות את היופי והכיעור שבכל מצב לוותר זה חשוב בתנאי שמרוויחים יותר ללמוד גוסקי זה חשוב אבל שחקן חכם יודע שלכל משחק יתאים גוסקי שונה ואין שום גוסקי מוחלט כמו שאין שום חוק מוחלט בחיים כמו שניתן להטיל ספק בכל דבר ועם אדיין לא מצאת בדבר מסוים פגם זה אומר שאתה פשוט לא יודע איפה לחפש

mythical

New member
נחמד :)

נהניתי לקרוא ^^ בכל מקרה נראה לי שאתה צריך לעזוב את גו קצת בשקט ולהתחיל לתקן טעויות כתיב \=

imdark

New member
אשאל אותך שאלה

עם נהנתה לקרוא והבנת את הכתוב אז השגתי את המטרה שלי ולכן למה לי לבזבז זמן על משהו כמו תיקון שגיעות כתיב כשאני יכול לבזבז את אותו זמן על גו או שיעורי בית חוץ מזה תודה על התגובה

mythical

New member
תשובה

נהניתי חלקית , בסופו של דבר הכתיבה היא אופן שבו אתה מציג את דבריך , לכן יש גם חשיבות באיך שאתה מציג את מה שאתה אומר . דבר שני , אני מקווה שאלה לא שיעורי בית בלשון :)

imdark

New member
חבל שלא ;)

עם שעורי הבית שלי היו כל כך קלים וכל כך מענינים אז הייתי יכול להיות ממש טוב בלשון אבל הצגתי את דברי בצורה נכונה יחסית העובדה שאתה אכן קראת והגבת אדיין נמצאת מאבר לזה יש לי דיסלקסיה עם הייתי יכול בקלות הזו לפתור את כל שגיעות הכתיב שלי הייתי עושה את זה

למעלה