עקרונות ה COACHING

shachafz

New member
עקרונות ה COACHING

שלום לכם, אני עוסק קצת בCOACHING ורציתי לשתף אתכם בכמה מהעקרונות הבסיסיים שאולי נוכל ליישם אותם בפינת האימון היומית. אז ככה: 1) דווח - פגישת אימון מתחילה בדווח על מה שהיה ביום/שבוע/זמן שחלף מהפגישה האחרונה. כאן תפקיד המאמן לתמוך ולתת פידבק למאומן. לאנשים עם ADD קשה לראות דברים באור חיובי, והם מתמקדים בשלילי ומאבדים מוטיבציה. המאמן עוזר למאומן להתמקד בצד החיובי של הדברים, ולאט לאט לבנות הרגלים חדשים 2)מטרות - כאן על המאומן להגדיר בצורה מדוייקת מה המטרות שלו עד לפגישה הבאה. הרבה פעמים אנשים עם ADD לא יודעים להגדיר בדיוק מה הם רוצים להשיג, למשל: " אני הולך לעבוד כל היום היום ולקרוע את התחת" זה לא מטרה. צריך להגדיר למשל: " אני הולך לעבוד לפחות 8 שעות" או "אני הולך להספיק לקרוא 5 עמודים בספר" וכו'. חשוב שהמטרות לא יהיו קשות מדי בהתחלה, ואחר כך לאט לאט להעלות את רמת הקושי 3) סדרי עדיפויות - זה אחד החלקים הקשים לADD. הרבה אנשים אומרים לי "אבל הכל חשוב", וזה בבחינת תפסת מרובה לא תפסת. זמננו ביום מוגבל ואנחנו רק בני אדם, צריכים גם לישון ולנוח קצת, אז חייבים להגדיר סדרי עדיפויות - מה חייב להיעשות בכל מחיר, מה רצוי מאוד שייעשה, ומה נחמד אם נעשה, אבל לא נורא אם לא. 4)תאריכי יעד וחיזוקים - כדי להשיג מטרות רצוי שהן תהיינה מוגדרות היטב ועם דד-ליין. חיזוקים הם חלק חשוב מאוד כדי שנרגיש את התחושה הנפלאה של הישג. שימו לב, שבוחרים את החיזוק עוד בזמן הגדרת המטרות, לדוגמא: "אם אגמור לקרוא את הספר עד סוף השבוע, אקנה לעצמי בגד חדש". לא חייבים משהו שעולה כסף בתור חיזוק, כל דבר שאוהבים - ללכת לים, אוכל טעים וכו'. לסיכום - כדי להפוך את פינת הCOACHING היומית למסגרת תומכת, אני חושב שחייבים מחויבות. זאת הסיבה שאנשים משלמים למאמן, הוא מחויב אליהם, והם מחוייבים אליו כי הם שלמו לו. אם יש לחברים כאן מספיק מוטיבציה, אפשר להחליט, שמי שמצטרף לפינת הCOACHING מתחייב להשתתף בה באופן קבוע, ואם החברים רואים שיש חבר ש"מבריז" צריך ליצור איתו קשר ולראות מה קרה.

אני מסכימה אתך לחלוטין.... ../images/Emo140.gif

אפרט טיפה יותר מאוחר.. באמצע ים של עבודה עכשיו... ליאת

28איילת

New member
וואלה

זה בדיוק מה שעשיתי היום בפגישה עם המאמנת שלי, וזה כ"כ מרגיע. והיא גם אמרה שאני תופסת מהר ושרואים שעבדתי על עצמי בקטע של לא לשקוע בשלילי ובחרטות
ממש הייתי גאה בעצמי.... אני שמה פה לינק שקצת מסביר יותר על COACHING: www.lisagrossman.com

shachafz

New member
על שליליות וחרטות

אם את סובלת מאוד משליליות וחרטות, ולפעמים את נתקעת בזה כמה ימים, בשליליות משתקת כזו וכעס עצמי, הדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות לדעתי הוא טיפול תרופתי. ריטלין לא עוזר בזה. תרופות נוגדות דכאון כמו סרוקסט וציפרמיל יכולות מאוד לעזור. כמובן שפסיכיאטר צריך להתאים את זה אישית למטופל

למעלה