עקרונות בשידוכים.

עקרונות בשידוכים.

ובכן, אחרי ששמעתי עקרונות מוזרים יותר ופחות בשידוכים מפי חברים כגון `אני לעולם לא אגור ב... או `לא אקח מסמינר.. ` או `רק בחורה שחושבת לעבוד ` ויש גם: לא אתפשר בשום אופן לקחת בחורה יותר מבוגרת ממני אפי` לא ביום..` ויש שהגדיל לטעון באזני : `לעולם לא אקח בת של מורה בבית יעקב ` (??) או לחילופין ישנן בנות: רק בחור שילמד כל חייו או שאינו מעשן וכדו` שאלתי לכם : מה העקרונות שלכם בשידוכים שלעולם לא תתפשרו עליהם ?

יוס 1986

New member
ממש לא!!!

בחורה יקרה, אל תבני על זה יותר מידי! מידיעה ומנסיון בדרך כלל על מה שמצהירים בשידוכים שזה עיקרון שלא נזוז ממנו בסוף מתפשרים בזה עד הסוף!

זמניט

New member
א. לא השלכתי מזה על עצמי

ו-ב. מידיעה שלי זה מאד נכון להלן מס` דוגמאות: אני מכירה מישהי ספרדיה שהתעקשה על אשכנזי ולא הסכימה אפילו משתכנז וכולם אמרו שאין סיכוי שזה יקרה אבל הפלא ופלא זה קרה. מישהי אחרת ממשפחה די דלת אמצעים החליטה שהיא מתחתנת רק עם עשיר והיא באמת קיבלה עשיר ואף יותר מכך. דוגמא שלישית זה בחור די מכוער שהחליט שהוא לוקח רק אשה יפה ומה אתה חושב? לא קיבל? קיבל ועוד איך. אז כמו שאמרתי מי שמתעקש מקבל, מי שמסכים להתפשר באמת מתפשר בסוף.

n i n i 5

New member
זמניט החלטות כאלה קיצוניות נעשות כי הבחורה

יודעת מה היא רוצה. לא כל דלת אמצעים יודעת לחיות עם גבר עשיר. ולא כל ספרדיה יודעת לחיות עם אשכנזי. והרבה גברים מכוערים פוחדים מנשים יפות. גם גברים רגילים פוחדים מנשים יפות שמושכות תשומת לב. הדוגמאות שנתת שייכים למעט אנשים שבטוחים בעצמם ויודעים מגיל צעיר מה שהם רוצים, וגם יודעים איך להשיג את זה. רוב בני האדם נשים וגברים לומדים להתפשר.

זמניט צודקת ביחס לרוב המקרים

אם כי ההסתייגות שלי היא במקרים שבהם יש דרישות מוגזמות או/ו מופרוכות, או אז הבררן/ית נשארים רווקים עד גיל מאוחר ונאלצים להתפשר על דברים שהם לא חלמו לעולם שיתפשרו עליהם. ודוגמאות לא חסרות.

זמניט

New member
זאת אומרת

שמי שיודע מה שהוא רוצה ומתעקש על זה גם מקבל וזה מה שבאתי להגיד

בטח מקבל, אבל...

מתברר לו שדברים אחרים שהוא ממש לא אוהב - הוא קיבל עם כל החבילה. כלומר, אם אנחנו מתעקשים על משהו מסוים, אחרי החתונה מתברר לנו שבנושא אחר היינו צריכים להתעקש. בקיצור, שטויות במיץ.

יוס 1986

New member
אצלי

זה ממש לא כך. כל חבריי הנשואים פשוט היו חייבים להתפשר במשהו אם לא בכמה דברים מאד עקרוניים! כנראה שאנחנו משני מגזרים שונים... ‎;-)‎

טעות. המציאות מוכיחה,

שמי שמוכן להתפשר על הרבה דברים, בשביל דבר אחד, עושה זאת. בחור שהעיקר בשבילו זה שאשתו תהיה יפה, יקבל אשה יפה. אבל בהחלט יתכן שגם טפשה ורעה. וכן על זה הדרך. כשאדם לוקח נושא והופך אותו ל`דגל`, זה אומר שהוא יתפשר על שאר הדברים, ולא להפך. תבדקי את המקרים שאת מכירה, ומן הסתם תווכחי בכך.

יש בזה משהו

היה לי חבר שעוד בטרם התחיל שידוכים הצהיר לא פעם שהוא - עם ג`ינגית לא מתחתן! בסוף כמה צפוי, הברנש התחתן עם אחת שהגידרה מחדש את המושג ג`ינג`י..

זה נכון אבל.....

יש דברים שאדם אומר לא אקח בחורה אם היא גדולה ממני ביום ולבסוף הוא ניפגש ואחרי כמה פגישות הוא שומע שהיא גדולה ממנו בשבוע אז אני בטוח שאם הכל סבבי אז הוא לא יוריד. אבל אם היא גדולה ממנו בחצי שנה אז הוא יעשה חושבים כי זה נישמע לו מפחיד.

לדעתי לא כדאי לקבע את הראש בהחלטה

שאני רוצה רק כזה אלא להחליט שאני לא רוצה כזאת ויש הבדל ענק כמו אני לדוגמא כל הצעה שמגיעה אני ישר בודק אם היא עקשנית ואם יש לה אף למעלה כשאני מחליט מה לא אני מקבע דבר מסוים זה לא וכל השאר כן ואם זה באמצע אז גם בסדר משא``כ מי שמחליט מה כן וכל השאר לא. ולכל מי שחולם שימצא בדיוק מה שהוא מחפש שימשיך לחלום אין בן-אדם מושלם.

ההבדל בניסוח:

לעולם לא אקח עקשנית עם אף למעלה וכו. או אקח רק אחת בלי אף למעלה וכו..

דולר2

New member
אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה

לכן לא כדאי לומר לעולם לא. בעלי אמר תמיד לעולם לא אגור במקום מסוים והיום הוא גר שם..

נתי300

New member
העיקרון שלי הוא שבע``ה אשתדל לבדוק

בל``נ כל דבר לגופו של ענין ואם זה יתאים לי לא אתחשב בשום סטיגמות למנהם.

גלית99

New member
שבוע טוב.

רק עכשו הספקתי להתוודע לפורום החדש, בהצלחה. ולשאלתך, לא אתפשר על קפדן, חסר סבלנות ושחצן. (ושמן.)

למעלה