עקרבים

• פותח הנושא gao1
  • פורסם בתאריך

gao1

New member
עקרבים

שלום גילינו היום עקרב בביתנו. אנו גרים בבית משותף בקומה 3 מעל ואדי האם זה סביר שהעקרב הגיע "באופן עצמאי" מבחוץ או שאנו "הבאנו" אותו באיזו שהיא דרך? אני שואלת כיוון שאני הופתעתי מאוד שעקרב מגיע לקומה כ"כ גבוהה!! העקרב היה שחור בגודל אגרוף תודה

gao1

New member
עקרב-תיקון

אולי הגזמתי- אגרוף קטן יש לך תשובות? תודה

weinman

New member
צילום תמיד יכול לעזור.

יש כמה מינים בצבע כהה במופעים של חום עד שחור. תמונה יכולה לעזור. תסתכל גם בקישור המצורף. מזהה? ואיך הוא הגיע. לא יפתיע אם הוא טיפס באמצעות גורם עזר כמו מרזב, צינור מים או עץ גבוה. אבל יותר סביר שהוא הגיע כטרמפיסט עם משהו שהיה מונח בחוץ או הגיע מבחוץ לאחר שחיפש מחסה בתיק או ארגז שהונח לרגע איפה שהוא בסמיכות לבנין. בכל מקרה, עדיף לשחרר. הוא יותר מסוכן לג'וקים מאשר לך וג'וקים יש יותר מידי. לא?

alsid

New member
למה אתה כל כך מופתע??

עקרב גדוליית יכול להגיע לגודל של צלחת קטנה אבל זה המזל כמה שהוא גדול ככה הוא פחות מסוכן לבני אדם

uncle litchi

New member
נבו יריחו

נבו יריחו מגיע לגודל של אגרוף! והוא גם כהה. סימן הזיהוי: בליטה קטנה מעל לעוקץ...

orisegal

New member
אכן

הסבירות הגבוהה היא שהאורח/ת הוא/היא נבו יריחו. עקרב גדול (הגדול בישראל למעשה) הנפוץ בצפון הארץ ומרכזה, בקעת הירדן וצפון צפונו של הנגב. מעדיף סביבת חיות סלעית. צבעם חום כהה עד כמעט שחור, מבהיק. צבתות עבות ומסותתות (בניגוד לעביד הכושי שצבתותיו מעוגלות). מידות אורך גוף הנקבה, שכמו אצל כל העכבישנים (כן כן.. מי שלא ידע עד עתה, נא לספור את רגלי העקרבים ללא הצבתות = 8 רגלים) גדולה ממידות הזכר, יכולות לחצות את ה13-14 ס"מ לעיתים. ארסם שנוי במחלוקת לגבי סכנה לאדם, אך לאחר לא מעט נסיונות על עצמי, שרדתי ללא פגמים (כך נדמה לי עד היום לפחות.. ) , אך יש הטוענים כי מסוגל לגרום לנמק קטן מימדים. לזיהוי סופי, כדברי הדוד ליצ'י מעלי, מבט זהיר מקרוב על פרק הזנב נושא העוקץ יגלה לנו גבשושית בולטת בגובה כחצי מילימטר עד מילימטר בקירוב. בכל מקרה אני רק מקוה שהאורח/ת שרד/ה.. :) יומנעים לכולם/ן אורי סגל

למעלה