עקמת

kshoval

New member
עקמת

שלום, אני בת 22 וסובלת מעקמת בת 50 מעלות. אני מאוד רוצה לעשות את הניתוח אך לפני זה לנסות כל דבר אפשרי. חשבתי לעצמי,למה לא ניתן ליישר את הגב לבד,הרי אם מותחים כל דבר,החל מחוט עד לברזל מאסיבי משני צדדיו-הוא יתיישר. למה הדבר לא יעבוד על עמוד השדרה? חשבתי להתחיל לעשות מתיחות בצורה מאסיבית ורצינית בעזרת מכשיר כלשהו שאני אבנה בעזרת איש מקצוע. האנשים שהתייעצתי איתם (אורתופדים,כירופרקטים..) אמרו כי לא ניתן ליישר את עמוד השדרה בגיל כזה,טיפול כזה היה נכון לגילאים צעירים יותר... מה אם אשלב את הטיפול הזה בדיאטת דלת סידן כך שכל העצמות תהיינה רכות וכך יתגמשו יותר בקלות? מה אתם חושבים בכלל על הרעיון? יש סיכוי שזה יעבוד? בנוסף,הייתי במספר טיפולים אצל מטפל ברפואה סינית,הוא אמר לי כי לפי הרפואה הסינית ניתן לטפל בעקמת. האם יש מקרים אמיתיים לכך שבן אדם מבוגר יחסית טופל בעקמת בעזרת רפואה סינית? תודה רבה, שובל.

0 אור 0

New member
לנסות בזהירות

כללית הגוף שלנו גם בגיל מבוגר ניתן לשיפור, לא על ידי מכשירים , אלא על ידי תנועה ופעילות מכוונת - יוגה, פלנדקרייז, אלכסנדר (מכירה מישהו שממש ירדה באחוזי עקמת עם אלכסנדר אבל בגיל צעיר הרבה יותר), פילאטיס *אמיתי*. הפעילויות האלו כולן, ואולי בשילוב של עיסוי (עיסוי תאילנדי או עיסוי רפואי או פיזיותרפיה) מצד אחד מאפשרות לעמוד השדרה להשאר גמיש ולא להתקבע, ויותר חשוב שומרות על השרירים במצב מאוזן למרות הבעיה של היציבה והשלד. אלא מה? אני לא בטוחה מה רמת ההחמרה שאת נמצאת בה כרגע. בדרך כלל כשיש עקמת של 50% אז כבר מדברים על ניתוח. לגבי רפואה סינית ודיקור לא שמעתי - אני אשמח לקבל הסבר מה המטפל אומר שזה אמור לעשות. אני הייתי מציה לסכם עם הרופאים על המתנה באמצעים הדרסטיים - בדרך כלל גם הם לא ששים לנתח ממילא - ולנסות לעבוד בצורה רצינית על התנועתיות והגמישות. מדובר בעבודה ברמה יומיומית ובהדרכה צמודה - חוג של פעם בשבוע לא יצור שינוי. במקביל לעבודה להיות בהקשבה למה שקורה לגוף ובמעקב של רופא מטפל שיתן לך אינדיקציה עם הפעולה עוזרת בהצלחה.

kshoval

New member
תודה!

אז בכללי, את חושבת שבגיל 22 ניתן לתקן את העקמת ללא ניתוח? כלומר, ע"י כל הפעילויות שנתת ישנה אפשרות לתיקון או רק לייצב את השרירים למצב מאוזן? עד כמה עמוד השידרה שונה למשל מילדה בת 16 לילדה בת 22? הוא נהיה עד כדי כך נוקשה ברמה קיצונית שכל המכונים שמטפלים בשיטת אלכסנדר/שרוט וכו' כולם נגד הסיכוי שניתן ליישר את הגב...

0 אור 0

New member
אני לא בטוחה עד כמה השינוי מספיק

תלוי מה החומרה של מצב השלד, השרירים וכו' - יש אנשים שהצליחו לעשות פלאים בעבודה נכונה - ויש לך סיכוי גם להגיע לשיפור ולתנועתיות ויציבה טובה לכל החיים, אבל לפעמים יש מצבים שניתן רק לשפר ולמנוע החמרה. אני לא בטוחה שמישהו חכם להגיד לך מה המקרה שלך - רק את יכולה לחוש את השיפור ואת הכיוון שאת הולכת בו. לשאלתך השניה: בדרך כלל עבודה בנושא של עקמת נעשית בגילאים הרבה יותר צעירים - גם לא 16 אלא עוד לפני, ברגע שזה מתחיל. ובעקבות הערתו של שלומי: אני מחזקת מאד את דבריו - תזונה נכונה ומזינה , שמכילה די סידן, ויטמין D ושאר המרכיבים לבריאות השלד ולבריאות הכללית חשובה לך אפילו יותר מכל אדם . רק תזונה כזו תבטיח שלגוף שלך תהיה היכולת להתמודד ולהחלים.

kshoval

New member
היציבה שלי טובה,והעקמת "מאוזנת" כמו שהרופא

שלי הגדיר ?אותה,אך לי רק מפריע האסטתיקה... האנשים שהצליחו לעשות פלאים היו בטווח הגילאים שלי והצליחו ממש לתקן את העקמת? תןדה!

0 אור 0

New member
לא דיברתי ספציפית על עקמת אלא על בעיות

אורתופדיות שונות ומשונות, לדעתי ההשקעה כדאית: במקרה הגרוע תמנעי החמרה ותצאי בריאה יותר בהמון מובנים, במקרה הטוב תשפרי גם את מצב העקמת, כך שבכל מקרה אין לך מה להפסיד, ותאמיני לי שכאשר תגיעי לגילי אחרי 30 שנות פעילות גופנית, את תגידי תודה לעצמך על המתנה של בריאות טובה ויכולת תנועה מלאה. לפעמים ממש כואב לי הלב כשאני פוגשת אנשים שמזדקנים ומתעקמים בגיל צעיר ללא צורך.

0 אור 0

New member
ואגב

משום מה לא כתבתי, שגם לי יש עקמת שלא טופלה בילדות, אמנם פחות חמורה משלך (אין לי מושג כמה אחוז - כשהייתי בגילך האורתופד אמר לי שמאוחר מדי לטפל ומאז לא ראיתי אורתופד), אבל היא פשוט לא חלק מהחיים שלי, אולי עוד אחד מהגורמים שהניעו אותי להתחיל לעסוק ביוגה, אבל לא משהו שאני עוסקת בו ביום יום או מפריע לי.

kshoval

New member
שמחה לשמוע..:)

אני בהחלט אנסה כל אפשרות לפני שאפנה לניתוח.

לעקמת

ממליצה לבדוק בפיזיוטרפיה- אלו שלמדו "שרוט" מתמחים בעקמות. מדובר על תרגילים שאת אמורה לעשות באופן יומיומי. כדי לשפר, לתחזק ובוודאי למנוע החרפה וכאבים בעתיד. שילוב עם טיפולי אוסטאופתיה/קרניוסקרל, יכול לשפר את העבודה בהצלחה.

שני דגשים חשובים

א. המנעי מדיאטות חסרות אחריות- יקח הרבה זמן עד שתצליחי "לרוקן" את מאגרי הסידן שלך, אבל גם אם תצליחי (ע"י שתיית קולה ואכילת מוצרים מהחי, למשל), העצמות פשוט ישברו לך... עברת את גיל הרככת... ב. טיפול יכול לעזור לשיפור, וכהכנה של הגוף לניתוח, ככה שכדאי מאוד לעשות כל מה שאפשר כבר עכשיו.

111Naama

New member
רק לגבי הסידן

בתור מי שלקחה תרופות שגרמו לה להתדלדלות עצם איומה בגיל16 עניין ה"דיאטה דלת סידן" נשמע לי כמו מתכון לשבור את עמוד השדרה ולא ליישר אותו. (במיוחד עם המתיחות האלה...). מה גם שלא כל כך בק'לות אפשר להגיע בגיל כזה למצב של חוסר בסידן. חבל על הבריאות שלך...

עוז46

New member
לבת ה 22

בוקר טוב לך שובל דבר ראשון, בקשר להפחתת סידן, אפשר להפחית סידן מהגוף בקלות בלתי נתפסת, ע" תזונה נכונה או התנהגות נכונה. התוצאות גם הם בלתי נתפסים. החל ברכחת- שהעצמות רכות וגמישות באמת 0לפי בקשתך) ואז לא רק הגב גמיש כלולב, גם הרגלים מתעקמות לכיוונים שונים(נורא יפה) נגרם מחוסר ויטמין D . גורם לבעיות הורמונליות ספיגת סידן בעיות כליות רציניות סוחף לסוכרת ועוד? כשצפיפות העצם מדלדלת (בדרך כלל אצל מבוגרים) משקל הגוף דוחס את החוליות אחת לשניה, הלחץ על העצבים בחוליות גורמות לכאבים של גיאנום בלטי פוסק. להמשיך? ולענינו, אז כנראה שסיבה כל שהיא קיבל גבך עקמת, ולא רק השרירים שמייצבים השתנו לפי הדפוס אלה גם העצמות, הסחוס וכלי הדם . את השרירים והגידים אפשר למתוח לשחרר להגדיל או לקצר בעבודה רבה, אבל שינוי השלד במצב זה יכול להזיק לך לפעמים יותר מהמצופה. ניתן ע"י תרגילי פיזיוטרפיה להקל או לחזק לשפר במאט, אבל להחזיר את הגלגל לאחר שהשלד התקבע זו הרפתקה בעיני. נכון שהרפואה הסינית יכולה לשפר מאוד ולהקל מאוד, גם על הכאבים וגם על העקמת, בתנאי שמשולב בתרגילים לשימור. לא שמעתי על ריפוי עקמת.

kshoval

New member
מבאס.

איך הרפואה של היום מציעה פיתרון אחד של נגרות בגב. ממש מבאס.

עוז46

New member
לא בידיוק

הבעיה העיקרית היא צמת התקשורת שעוברת מכל הכיוונים (העצבים), ומחשש לפגועה בה, מציעים פתרונות בטוחים, כי עדיין לא יודעים לתקן אם הצמה נפגעת. אבל אפשר להסתכל גם בצורה אחרת. שאחרי הניתוח, שיקום ארוך ולפעמים מתיש. אפשר לשפר איכות חיים. בקשר לתחליפים, אז אני מבין אותך, גם אני הייתי בסרט הזה ,ובחרתי אפשרות דימיונית שהצליחה. לכן אם יש אפשרות אחרת הייתי כן מנסה, ושוב זה אני, שחושב שניתוח טוב גם בגיל 63 ועד אז ...

עוז46

New member
אפשרויות דמיוניות

אני הלכתי לקארטה., שוט קאן ופול קונטאקט. נשמע מה זה מבהיל. אבל ברגע שמורידים את הקרבות התחרותיות מרפא גב ממדרגה ראשונה. מלמד על יציבה , תנועה וחשיבה בתנועה, מחזק שרירים גם הלא רצוניים. אבל צריך להיות עם ראש מזרחי. לא לרוץ לחגורה כתומה וירוקה אלה כל השנים להתמיד עם חגורה לבנה (גם עם חגורה לבנה המכנסים לא נופלות). מחזק מהר מאוד את השרירים ואפילו מגמיש במקצת, אפשרות שניה היא התאי צ'י שמשלב את הקורדינציה והתנוע בחיזוק וגמישות, גם של המוח. לראות את הגוף כשלם ולא רק את העקום, ואז יכול לטפל בבעיה עצמה. לעצור הדרדרות, לשמור על החיוניות.

ינוקא1

New member
אני חושב

שכדאי לנסות שיטות כמו טווינא ודיקור לפני שהולכים ל"נגרות" הזאת. את הנגרות תוכלי לעשות גם אחר כך ולהסתובב עם פלטינות בגוף זה לא הכי נחמד.

עקמת

עקמת אמיתית אינה ניתנת לשינוי בגיל שלך ללא ניתוח מכיוון שהשלד התקבע. אם אין לך כאבי גב מיוחדים טיפול שמרני הכולל פעילות גופנית והקפדה על תנועה ויציבה נכונה מומלצים. אם הבעיה הקוסמטית מאוד מפריעה לך ניתוח יכול מאוד לעזור.

למעלה