עקמת

שמש א

New member
עקמת ../images/Emo35.gif

הי כולם! שאלה שעולה לי בכל פעם שאני נתקלת בעקמת היוצרת בעיה פיזית. האם אנו יכולים להקל במצב של עקמת שגרמה להגבהתו של גב עליון ימני ביחס לשמאלי (אפשר לראות זאת בכיפוף הגב מטה ובהבדלי גובה בין הכתפיים). האם כדאי להשתמש בטכניקות של פיזור (למשל טווינה) בצד הנוקשה (והמוגבה) יותר? מניסיונכם, כיצד עדיף לטפל במקרה כזה (מגע, דיקור...? תודה, שמש

פיזור בצד הנוקשה (והמוגבה) יותר?

אני הבנתי שלהפך - הצד הקצר יותר הוא ה"חזק", ש"מושך" את הצד השני, שחלש מדי בשביל לאזן... בכל מקרה, מנסיוני המועט, טיפול בעקמת חייב לכלול לימוד יציבה ותנועה נכונה (ממליץ על אלכסנדר), ולוקח המון זמן - אם תופסים את זה בגיל הילדות/נעורים, לפחות עד סוף הגדילה הפיזית של הגוף. אורך, כואב, מעיק כלכלית, מתיש נפשית... מה עובר על ילד שכל החיים צריך לזכור "להתיישר" כי הוא "עקום"?

שמש א

New member
לא בכתף הגבוהה, אלא

הצד שנראה גבוהה יותר בעת התכופפות קדימה. אתה אומר שאצל זו בת ה- 5.5 עוד יש סיכוי ואצל זו בת ה- 43 זה די אבוד?

אני מסתכל על זה כשהמטופל שוכב

על הגב - צד אחד יהיה יותר "קצר", כמו קשת שנמתחת ימינה או שמאלה. בד"כ, הצד ה"קצר" יהיה ה"חזק" יותר (ג´יטסו, במונחים של שיאצו). אבוד? לא יודע, תלוי בהמון גורמים. גם אצל בת ה-5.5 יהיה קשה מאוד לאזן הכל לגמרי, אבל אפשר לפעמים למנוע החמרה, ולאפשר חיים תקינים; הגוף הולך ונבנה מול העיניים, ושילוב של טיפולים עם פעילות גופנית נכונה ומתקנת, יכולים לעשות הרבה. אצל בת 43, או גם 23, הגוף כבר התעצב. אפשר להקל על כאבים, אבל להחזיר את הגלגל אחורה? קשה, קשה מאוד...

שמש א

New member
תודה על ההתייחסות

התכוונתי לפזר את הג´יטסו, לא לדאוג... חשבתי אולי להמליץ (מדובר במטופלת פרטי) לבת 5.5 לגשת לאורטופד - אולי אפילו יתאימו לה מתקן תומך גב שיכול לעצב נכון את הגב בשנות הגדילה הקריטיות. יש דבר כזה?

הבעיה בתומך הגב, שהוא נהפך

ל-Exoscelleton, שלד חיצוני שהגוף נשען עליו, במקום להשתמש בשרירים זוקפי-הגב. במילה עצובה אחת: מנוון. אם אפשר, לדעתי האישית (ואני לא אורטופד), עדיף להימנע.

דבר אחד שמאוד חשוב להדגיש:

כמה שהטיפולים טובים, המטופל חייב לתרגל בבית יציבה נכונה. יש נטיה להתפרס על הרבה דברים: יום א´ פיזיותרפיה, יום ב´ שחיה, יום ג´ טאי-צ´י, יום ד´ אכסנדר, יום ה´ יוגה, יום ו´ מתיחות... לדעתי, עדיף להתמקד בדבר אחד או שנים, ולתרגל אותם כל יום. העקביות חשובה מאוד, במיוחד בשיטות כמו טאי-צ´י וצ´י-קונג: תרגול יומיומי יוצר "תנופה", מומנטום, שהולך לאיבוד אם מתרגלים רק פעם-פעמיים בשבוע. אבל כדאי לשמוע מעוד אנשים...

שמש א

New member
הצעות לטיפול בעקמת

אנשים, אשמח לשמוע עוד מנסיונכם לגבי עקמת. אפשר לטפל? איך לטפל? הנושא מרתק אותי, כי זכיתי לפגוש 3 מטופלות כאלו בתוך שבועיים.

אדומה2

New member
יש לי הצעות....

אבל נראה לי ששמש שערקה לדרום מתכוונת לטיפולי שיאצו, נכון? ואני לא ממש בעניין הזה, אני בדיקור.. אבל שמשית יקרה- איזה אלמנט הן? מהם הדברים המשותפים? מהם השונים? למה לכל אחת מהן יש עקמת? אולי משם תוכלי להיות וירטואוזית עם טיפולי השיאצו ולהתאים לכל אחת טיפול שחבל על הזמן. שבת שלום, אחותך לנמש

*"ערקה"*??? ../images/Emo12.gif

האם לא כתוב במקורותינו "הורצה להחכים - ידרים"
חוצמזה, שמש מדקרת בכיף
אבל עוד לא היה לי העונג (רמז, רמז...
)

שמש א

New member
אוף, העקמת עוד שם

ראשית אני אכן דוקרת ואדומה יודעת את זה (למדנו יחד כמעט את כל ה- 4 שנים ...
). אדומה, נראה לך שבאמצעות הדיקור אוכל למנוע את העווית הפזיולוגית ולסייע לעקמת שלא לגרום נזק איזורי? שאלתי על העקמת מכוונת לכלים שיש בידי (רפואה סינית ומגע) ואם יש עוד דברים שאני יכולה לייסם, אשמח לשמוע גם עליהם. תודה רבה לכולם ולדוד על הנכונות הגדולה לעזור , ואם למישהו עולה איזה רעיון נוסף... אשמח לשמוע, שמש

אסתי123

New member
עקמת

טיפולן קינסיולוגי יבדוק ,יאבחן ויטפל בפן הריגשי של העקמת. וכן-יש כזה. מאוד עמוק ולא מודע--כמובן. שולחת לך מסר. כול-טוב ובהצלחה

אדומה2

New member
אסתי...

את יכולה להרחיב מעט על העניין הזה? מאוד מסקרן אותי הפן הרגשי שהזכרת. תודה. :)

אסתי123

New member
הפן הריגשי

הי אדומה וסליחה על האיחור. לעקמת פן ריגשי מאוד עמוק----כמובם לא מודע לחלוטין ובכל זאת קיים--- מקורו בילדות או בינקות המוקדמת, המוקדמת יותר, אולי אפילו ברחם. קיים דפוס ריגשי שאומר ----אני כמו שאני---זה משהו לא כל כך מוצלח, זה מביא עלי צרות, דחיה, טראומות, אולי אפילו התעללות..... לכן אני אשתנה. אתרים!!!!!!! "ארקוד לפי בחליל החברתי" אתרים למציאות הנוכחית, אשחק את התפקיד המתאים". הכל נשכח. האדם, בוגר או ילד, באמת הופך לאדם אחר.....אבל הגב מתעקם. יש להתאמה זאת מחיר!!!! יש כביכול רווחים ---כביכול! ניתן להגיע ולטפל בדפוס הריגשי המסוים , להגיע בדיוק רב לזמן בו דפוס זה התגבש ולעקור אותו מן השורש. להחליף אותו.

למעלה