עקמת או לא עקמת?

lev27

New member
עקמת או לא עקמת?

מצטער שאני פותח דיון נוסף, אבל אני חייב תגובה בהקדם האפשרי, לפני שאני חוזר לצבא לשבועיים. בדיון הקודם כתבתי שאובחן הדבר הזה: Scoliosis, infantile, idiopathic, resolved קיבלתי תגובה שזו עקמת מילדות, גורם לא ידוע, שנפתרה. מה הכוונה נפתרה? הבעיה יותר לא קיימת או יותר לא תחמיר? והאם Scoliosis יכול להיות רק בעיות יציבה ולא עקמת אמיתית?

lev27

New member
תוספת

ואם זה רק בעיות יציבה (אני מאד מאד מקווה), איזה תרגילים ניתן לבצע? האם מתח וכפיפות בטן יספיקו?

קישקוש

New member
ממש לא.

מה ז"א נפתרה- אני לא יודעת. רק תירגמתי מילולית. אולי כדאי לשאול את האורטופד. במידה וזו בעית יציבה בלבד- יש לבצע תרגילים מותאמים לבעיה. אין תרגילים קבועים. בעית יציבה היא לא שבלונית, כל אחד והיציבה שלו. כפיפות בטן אפילו עלולות להחמיר את העקמת במיקרים מסוימים. מה שכדאי לעשות זה לפנות לפיזיותרפיסט/ית שיתאימו לך מערך תרגילים מיוחד עבורך. הם גם יוכלו לאבחן האם הבעיה היא רק של יציבה או לא. בהצלחה! קישקוש-פיזיותרפיסטית (אלא מה?!
)

עקמת

עקמת (סקוליוזיס) בד"כ מבנית, למרות שיכולה להיות קשורה לבעיות של עצבים ושרירים. קיפוזיס יכולה להיות מבנית, אך יותר שכיח תנוחתית. התנוחתית יכולה להשתפר עם חיזוק שרירים וטיפול פיזיותרפי. סקוליוזיס מחמירה בעיקר בזמן גדילה, אך יכולה להחמיר גם באדם בוגר מסיבות שונות.

למעלה