עקירת שיניים לכלב

טוי טוי

New member
עקירת שיניים לכלב

שלום,
לקחתי היום את הכלב שלי (בן 6) לניקוי שיניים. היתה לו המון אבן שהצטברה במיוחד על השיניים העליונות הקדמיות. התחתונות הקדמיות היו, עד כמה שראיתי, לבנות.
כשלקחתי אותו לאחר הניקוי הוטרינר אמר לי שהוציא כמה שיניים כי הם כמעט נפלו. זה היה קצת מוזר כי השיניים לא התנדנדו לו אבל לא שאלתי.
בבית בעלי הבחין שלא רק את השיניים הקדמיות העליונות הוציאו לו אלא גם את התחתונות הקדמיות..
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה!

מנסיוני, לפעמים הדבר היחיד שמחבר את

השיניים לחניכיים היא אבן שן, כך שלמראית עין היא לא מתנדנדת, אבל בפועל היא עומדת ליפול....
ולפעמים גם אם השן לא מתנדנדת, אבל אחרי שמורידים את השכבה של האבנית מתגלה נסיגת חניכיים משמעותית, גם יש צורך לעקור.
ואולי הייתה בעיה מבנית בלסת / במנשך, לא יודעת....
מה הווטרינר אמר?

אגב, אולי אני מבלבלת עם כלב ושם משתמש אחר, אבל לא אמרת לא ממזמן שהווטרינר בדק אותו וציין שמצב השיניים שלו לא נורא?...

אתם אלה שעשו ניקוי שיניים באיטליה?...

טוי טוי

New member
בדיוק

כל הכבוד שזכרת!
אכן, אנחנו אלה שגרים באיטליה ובאמת הוטרינר אמר לי שמצב השיניים לא כזה נורא...
מוזר לא? גם כששאלתי אותו מה הלאה - כלומר על מה הוא ממליץ, צחצוח שיניים וכו, הוא די התייחס לזה בביטול.
אבל למה להוריד לו גם את השיניים התחתונות?

לדעתי הכי טוב יהיה לשאול אותו

אבל אם השיניים התחתונות אכן היו במצב טוב (וקשה לי מאוד להאמין אם השיניים העליונות היו במצב כל כך רע...), אני לא וטרינרית אבל ההשערה שלי היא שאולי הוא עקר אותן כדי שלא יפריעו למנשך תקין ולא יפצעו את החניכיים העליונות. שוב, זאת רק השערה והכי נכון יהיה לשאול אותו.

בעניין תחזוקת שיניים וצחצוח - יצא לי לראות הרבה וטרינרים שלא מאמינים בזה כי לטענתם זה לא עובד. לדעתי - אם זה לא עובד, זה כי הבעלים מחפפים (לא עושים כל יום, מתייאשים מהר, לא מצחצחים נכון וכו') או שהכלב מתנגד...
בארץ יש וטרינרית שמתמחה בשיניים וגם היא ממליצה על צחצוח יום יומי (כמובן עם משחה שמיועדת לחיות מחמד).
מה שכן, אולי כדאי להתייעץ עם וטרינר לפני שמתחילים לצחצח לו עכשיו כי הוא בטח מחלים מהעקירות.

מנסיוני האישי, אני מצחצחת שיניים לכלב שלי כל יום מאז ניקוי שיניים אחרון שהוא עבר, ועברו יותר מ-3 שנים מאז והשיניים *טפו טפו* במצב מצוין.
לפני שצחצחתי לו באופן קבוע הייתה מצטברת לו אבן שן מאוד מהר (היה עובר ניקוי כל שנה-שנה וחצי).

למעלה