עקירת עצי פרי/צמחים

עקירת עצי פרי/צמחים

ידוע לי שקיימת בעיה עם עקירת עצי פרי. שאלתי נוגעת לעקירת עצי רפואה,או יותר נכון, צמחי מרפא. האם קיים איסור הלכתי על עקירת צמחי מרפא?

איתמר770

New member
הסבר קצר

עקירת עץ אסורה. צמחי מרפה, לפי איך שהבנתי את השאלה, הם כמו עלים של נענע/כוסברה/פטרוזיליה. ולכן מותר לעקור אותם לצורך השימוש בהם. סתם לעקור- אסור.

א77

New member
אין איסור בעקירת עשבים

ולכן יש להבדיל. כמדומני שנענע שייך לעשבים ולא לעצים. איני מתמצא בצמחים.

איתמר770

New member
למה לא ?

האיסור הוא של "לא תשחית", וכמו שאסור סתם לעקור עצי מאכל- למה שלא יהיה איסור דומה על צמחי מאכל ?

א77

New member
איני יודע למה, אבל אין.

בשביל לאכול תפוח, יש לקוטפו מהעץ. בשביל לאכול צנון, יש 'לעוקרו' מהאדמה. העץ עושה פרי. את הפרי מותר לקטוף, לא את העץ. הפסוק אודות איסור גדיעת עצים בארץ ישראל, הוא בחומש דברים פרק כ. כי תצור אל עיר ימים רבים להלחם עליה לתפשה לא תשחית את עצה לנדח עליו גרזן כי ממנו תאכל ואתו לא תכרת כי האדם עץ השדה לבא מפניך במצור. יום טוב.

../images/Emo51.gif לכם.

אני מבולבל מתשובותיכם. אשאל שוב. יש לי בגינה צמחי מרפא! מרווה רפואית, אסטרגלוס, וכו'. האם קיים היתר לבוא ולעקרם? האם ישנו הבדל, אם זו רשות היחיד או רשות הרבים? האם יש להם על מה שיסמוכו, אם עוקרים ?

א77

New member
את שעניתי, זה היה כדי לא לערב

בין עצים, ובין צמחים ועשבים. מה שאסור הוא רק עץ שעושה פירות. צמחים מותר בכל מקרה, כוונתי צמחים שאינם עצים. עצים שאינם עושים פירות גם מותר בכל מקרה. ואם תשאל על עצים שגודלים עליהם פירות שהן לרפואה ולא למאכל, הרי כאן השאלה היא שאלה. אם תתן דוגמא של עצי פרי המיועדים לרפואה בלבד, אוליי אוכל לנסות וללבן. יום טוב.

למעלה