עקיפה מימין

Bulli4

New member
עקיפה מימין

מי עקיפה מימין? ניקח לדוגמא כביש בינעירוני עם שני נתיבים, אני א' נוסע בנתיב הימני וב' נוסע בנתיב השמאלי כאשר שנינו נוסעים על מהירות זהה 80 קמ"ש אך אני נוסע כמה מטרים מאחוריו ולפתע אני א' מחליט להגביר את המהירות ולהאיץ ל-95 קמ"ש כאשר ב' עדיין נשאר בנתיב השמאלי על 80 קמ"ש ובכך אני חוךף עליו כאשר אני בנתיב הימני והוא בשמאלי האם הפעולה נחשבת עקיפה מימין? והאם היא מותרת?

Renuar Men

New member
אז ככה

לפני שהוצאת רישיון ז"א בטסט אל תעשה את זה..אחרי הרישיון החוקים משתנים בהתאם לצרכיו של הנהג...(;

be_roo

New member
אתה חולף על פניו מימין

וזה מותר רק בתנאים המסויימים המפורטים בחוק (הרכב השני פונה שמאלה, אתה בנתיב פניה ימינה וכו'...)

העניין מבחינה חוקית קצת יותר מורכב

אז ככה... אסור לחלוף על פני רכב אחר מצידו הימני כך מוגדר בחוק ישנם מספר מקרים בודדים שבהם כן מותר ואני יפרט 1. כאשר הרכב האחר (זה ש"עוקפים מימין") נמצא בנתיב לפניה שמאלה ומתכוון לפנות שמאלה ומאותת עך כך - כנ"ל לגבי רכב הנמצא בנתיב לפניה שמאלה ומתכוון לבצע פניית פרסה 2. כאשר נוסעים בנתיב תחבורה ציבורית, הכוונה היא לאוטובוס מונית או רכב המסיע 4 נוסעים ומעלה כפי שמצויין בתמרור. לרכב כזה מותר לחלוף על פני רכב אחר מצידו הימני כאשר הוא נוסע בנת"צ והנת"צ בימין. 3. כאשר רוצים לפנות ימינה ונוסעים בנתיב לפניה ימינה. בדר"כ ברמזורים יוצא שהנתיב לימין פנוי בזמן שהנוסעים ישר עומדים באדום. 4. יש בחוק עניין של נסיעה בטורים כלומר בזמן עומס תנועה כאשר טור של כלי רכב בנתיב הימני נוסע מהר יותר מהטור השמאלי לא נחשב הדבר ל"עקיפה מימין" 5. דבר אחרון קצת מורכב להסבר בכתב אבל אני ינסה . בזמן ביצוע פניה שמאלה כאשר יש יותר מנתיב אחד לפניה שמאלה לא תיחשב עקיפה או מעבר על פני רכב אחר מימין כל זמן ביצוע הפניה ועד להתיישרות. זהו. קצת ארוך אבל זה החוק לגבי מעבר על פני כלי רכב אחר מצידו הימני כל מקרה אחר אסור!!! מקווה שהבנת. אגב נסיעה במהירות 95 רק במקום בו מותר ואין הרבה כאלה בארץ.

אוראל1988

New member
אז אם מישהו מזדחל בנתיב השמאלי

מה זה אומר לגביי? שאצטרך לנסוע אחריו כל הדרך!?

wil

New member
יש כל מיני אפשרויות.

1. לעקוף אותו מימין (עבירה) 2. לשבת לו על הזנב (לא קרוב מדי!) ולהבהב לו באורות מדי פעם (רק כשהוא יכול לחזור לימין, אין טעם לעשות את זה אם הימני תפוס ואין לו לאן לחזור) 3. להמתין בימני קצת מאחוריו באלכסון עד שיגיעו עוד 2-3 רכבים ואז מתמלא התנאי של "טורים של כלי רכב" בחוק ואפשר לעבור מימין בלי שייחשב עקיפה

אוראל1988

New member
אוקיי...

פשוט יצא לי לנסוע לא מזמן בכביש 1 בנתיב הימני (תמיד תמצאו אותי בימין) ויצא לי לעקוף איזה 4-5 מכוניות שנסעו בנתיב לידי, ואני לא מבין למה "עברתי על החוק"... זבש"ם שנוסעים לאט...ועוד בכביש מהיר על נהיגה בנתיב השמאלי מקבלים 250 ש"ח + 6 נק', על עקיפה מימין 250 + 4 נק'. אם באה משטרה שתתעסק איתם ולא איתי...העבירה שלהם יותר חמורה
ועל כך העונש בהתאם... הסוגייה נפתרה.

wil

New member
אל תבנה על זה.

מספר הנקודות לא מרמז בכלל על חומרת העבירה, וגם לא גובה הקנס. עבירת טלפון סלולרי שווה 500 שקל קנס וארבע נקודות (אאל"ט) עבירת מהירות 120 במקום 90 בכביש בינעירוני (נניח כביש החוף) שווה 750 שקל קנס ושמונה נקודות. לדעתי הראשונה יותר חמורה. (ברוב המוחלט של הנסיבות) מה שכן - אם לא עברת נתיבים אלא רק חלפת על פני הרכב השני מימין בהפרש מהירויות סביר - הסיכוי שמשטרה תתעסק איתך נמוך. (בהנחה שאתה לא נוהג ברכב שצועק "תביאו לי דו"ח, לא חשוב על מה" בעזרת ספויילרים, נאונים, מערכת בפול ווליום וכו')

be_roo

New member
הבעיה היא שהרבה יותר קל להם לאכוף

את העבירה של אכיפה מימין מאשר את העבירה של נסיעה בשמאל שלא לצורך אכיפה כי לשם כך הם צריכים לנסוע אחרי הרכב לאורך מרחק לא קטן (לא זכור לי בדיוק כמה, סדר גודל של קילומטר), מה שמצריך איפוס של הקילומטרז', לציין שלא היה לאורך אותו מרחק כל רכב מימין שנעקף או פניות שמאלה כי אחרת אותו נהג יכול לדרוש את ביטול הדו"ח. ואילו כדי לתת לך דו"ח על עקיפה מימין הם רק צריכים לראות אותך באותו רגע של העקיפה. מעצבן? כן. מגוחך? גם. זה מה יש. רק לזכור שגם הדו"חות על עקיפה מימין הם נדירים, כמו ש-WIL ציין, אם לא תעשה זאת בצורה מופגנת סביר להניח שאיש לא יעיר לך.

אוראל1988

New member
סבבה../images/Emo9.gif

תודה על הפירוט. ויש לי שאלה אלייך או למי שמבין. יש לנו רכב של 5 מקומות (4 ונהג) אם נוסעים 6 נוסעים ברכב (לא אני נוהג, או שאני+מלווה) הביטוח מתנער?

be_roo

New member
אתה יכול להיות בטוח שהם ינסו

ותצטרך לריב איתם שנים בבית משפט כך שגם אם לבסוף יפסקו לטובתך זה יהיה אחרי הרבה טרטור. שלא לדבר על הסיכון שבהסעת נוסעים לא חגורים במקרה של תאונה.

למעלה