עקידת יצחק

moshikgulst

New member
עקידת יצחק

מצורף פה תרגיל שעשיתי במסגרת לימודיי בקורס איור בבצלאל. הרעיון לבחור נושא, לקחת הגדרה מילונית ולאייר כפולת עמודים ביחס לנושא הנבחר. לקחתי את עקידת יצחק כנושא המרכזי, את ההגדרה ל"אמונה" והנה האיור שהוצאתי תחת ידי. אשמח לשמוע דעות, מחשבות ושאר חטיפים.

Double A

New member
הביצוע מדהים

אבל זה לא קצת בוטה? אפילו קשה לצפייה הייתי אומר.

limoranima

New member
אני חושבת שזה חזק..

אולי אפילו קצת אקספרסיבי מיד..אין דה פייס כזה. אבל זה מצוין. יש לזה אימפקט ללא ספק. אני לא יודעת איזה מסר אתה רוצה בדיוק להעביר בעבודה הזאת אבל בעיני עובר כאן משהו מאוד אישי/טראומטי/חושפני..ולא פרשנות קולקטיבית.שזה טוב..השאלה אם זאת הכוונה. טכניקה יפה. אני חושבת ששיעורי רישום (כמו לכולם) יעשו טוב..יש משהו "מנגאי" בתוי הפנים ואני באופן אישי אוהבת יותר קוים מקוריים-במיוחד לאור העובדה שהאמירה אישית כל-כך.

pipidi

New member
בהחלט מרשים!

יש כמה דברים שלא ברורים לי... אני כנראה לא מבינה את התנוחה בה האב (אני גרועה בתנ"ך...) יושב/עומד. הכתם הסגול הכהה יותר לא ברור. האם הוא הרגליים של האב? אם כן אני חושבת שצריך לרשום אותן שוב, אם לא אז אני לא יודעת מה זה. למרות שהוא עוזר לקומפוזיציה. הרגשת ליבו של המאמין זה ההגדרה לאמונה? איזה מין מילון זה שמשתמש באותו שורש להסברת המושג? מי הוא מאמין?- זה שיש לו אמונה בלב, למי יש אמונה בלב - למאמין. אין הגדרה יותר מבארת? חוץ מזה מסכימה עם לימוראנימה לגבי המנגאיות. מעבר לכל אלו, נראה חזק ונהדר.

moshikgulst

New member
לגבי ההגדרה

ההגדרה לקוחה ממילון אבן שושן. היו מספר פירושים שונים ולקחתי את הפירוש שהכי התאים לי להעברת הרעיון הפנאטי-דתי שניסיתי להעביר פה. כלומר, המאמין עושה את מעשיו בסופו של דבר לפי רחשי ליבו, מאמין כי הוא רוצה להאמין (או משהו כזה). במקרה שלנו-איזה דבר נורא אמונה יכולה לגרום לאב לעשות, והאחריות שכל כולה רובצת על כתפיו של אברהם. אני מניח שהמילון פשוט התכוון לומר:"הרגשת ליבו של האדם המדובר".

amitais

New member
הערות

טכניקת הדיו שלך עדיין לוקה. אתה עובד עם פיילוט? ניסית ציפורן? הבעיה העיקרית היא שאין מספיק מנעד עובי בקווים. יש יותר מידי קיווקווים, קשתות הקווים של השרירים וכו לא מספיק טובות. אם אתה רוצה לעשות כאלה, תלמד מהספר של מארוול איך עושים אותן כמו שצריך. אם אתה לא מצליח, עדיף להפטר מהן. הקמטים בחולצה בבית השחי לא נראים משכנעים, ויש שם יותר מידי הצללות. הפרצוף של הילד מקומט מידי בשביל ילד, למרות שהמבנה שלו הוא כן של ילד. לפעמים אם יש הצללה בצבע אפשר למחוק חלק מהקווים השחורים. היד של הילד צורמת מאוד: נראית כמו של בן 30, וקטנה מידי באופן בולט. הזקן של אברהם נראה כאילו פחדת שיגיע לסנטר של הילד אז עיגלת אותו. עדיף שהסנטר יסתיר אותו ושייגמר יותר משולש כמו זקן. הרגליים של אברהם: אני הבנתי את התנוחה, והיא גם עובדת יפה מול הטורסו בצד השני, אבל התנוחה לא מובנת לצופה רגיל. גם כף היד של אברהם נראית קצת קטנה יחסית להקצרה שניסית לבנות. הפגיון נראה כמו מימי הבארוק ולא מימי התנ"ך. הצביעה היא החלק הכי טוב כאן. ניכרת ההשפעה של החנוכות, אבל צריך להזהר, כי אם משתמשים בצבעים יותר מידי נאוניים והבעות יותר מידי מוקצנות עלולים לצאת עם תוצאה שיותר מזכירה את אורי פינק.

SCaToPHaG

New member
מילים כדורבנות, ומוסיף

לפי ריחוף הצמידים הסצינה היא פריז של נעיצת הסכין - לפי דעתי צריך להוסיף לפחות עוד רמז אחד לפעולה.

moshikgulst

New member
אחלה

תודה על הביקורת המפורטת. אני עבדתי פה בציפורן ודיו. אני חושב שהבעייתיות נובעת מהקונפליקט שלי בין תיאור הצללה ע"י הדיו לבין השארת יותר מקום לעבודת צבע. אני יותר מדי אוהב עבודת דיו, אבל לפעמים כמו פה צריך לזוז קצת הצידה ולתת להחלטה הסגנונית-צבעונית להכתיב את הטון. מישהו עוד מתמודד עם קונפליקטים כאלו? באמת החלק שהכי יצאתי מרוצה ממנו הוא הצביעה והבחירות הצבעוניות- זה חלק שאני שם דגש חזק עליו ומנסה מאוד להשתפר בו. הפגיון הוא פגיון שהשתמשו בו העותמנים באזורנו. נראה לי חביב לשלב משהו שהוא לאו דוקא מהתקופה המדוברת, אלא מהאזור. מה גם שהוא ממש מדליק לדעתי. מקווה שהוא לא מבלבל את הצופה בקשר לתקופה המדוברת. נקודה חלשה לדעתי פה היתה העבודה על הזקן, כלומר הוא לא נראה משכנע מבחינת אמינות שיער או צורה נכונה של זקן. לגבי הצורה שלו, ניסיתי לעשות איזה איזכור קל לפיאות של דתיים ולכן הצורה המשונה. לפי ההערה אני מבין שזה לגמרי חומק מהעין.. או שלא? שוב תודה על הביקורות של כולם.

Mushonov

New member
לא מומחה אבל הזווית של הסכין שננעצת

שמה והזווית של הצמידים, אמורים להיות באותה זווית. זה הדבר היחיד שהפריע לי. האיור חזק, שיהיה בהצלחה

MARtin TCN

New member
קראתי ורציתי להוסיף ../images/Emo13.gif

המשטח עליו העקידה מתבצעת לא מתאים לי בהרגשה. הוא נראה פשוט, לא מעובד, צורני ולא מוגדר. מה שגם לא תורם להבנת התקופה (יותר מתקבל זה אבן/שיש או משהו נטורליסטי אחר שלא יתן לזה מראה פלסטיקי כמו משטח פורמייקה. עוד רציתי לציין שיש לשים גם תשומת לב לחלק הטיפוגרפי מימין- משהו לא מספיק שם מבחינת הגודל של הכותרת מול המלל. אני הייתי משחקת עם זה עוד קצת על מנת להעביר את האקספרסיביות הן במלל והן באיור. בסך הכל מוצלח- קבל חח. ודרך אגב, אני כמעט משוכנעת שממש רגע לפני שאברהם נעץ את המאכלת מלאך האלהים עצר בעדו. ומה שאני מבינה מהאיור זה את הרגע של נעיצת הסכין. אבל זה רק סיפורים.....

אסף 212

New member
עבודה מאוד יפה :)

מאוד בוטה אבל ביצוע מרשים. ולא יודע למה ? חסר לי שפריצים של דם.

למעלה