תסלחו לי מאוד,
סיון ופרנדלי פרנד, אבל גם אני חושבת שהתגובה שלכם הייתה ´קצת´ מוגזמת. סיון, גם אני חושבת שלא ההית צריכה כל כך להתרגז על הדברים שלה, במיוחד שהם לא היו מכוונים אלייך ונאמרו באופן כללי. היא בסך הכל הביעה את דעתה, ואת ישר באת באת באופן מרוגז והחלטת שכל מה שהיא אומרת זה שטויות ואת לא סובלת שאנשים ככה אומרים עלייך דברים בלי להכיר אותך. אז קודם כל, אם תנסי לשמוע אותה קצת יותר ולהתעניין במה שהיא אומרת, אולי תראי שמה שהיא אומרת זה לא כזה שטויות. אני מביהנ שלך בכלל לא אכפת מהעובדה שאת יהודיה, ולא מאמינה בדת, וזה בסדר. זו דעתך. אבל תני גם לאחרים להביע את דעתם, ורק לידיעתך, היא לא קראה לך יורדת מהארץ והיא לא הדביקה עלייך שום תוויות, והיא לא הטיפה על הדעות שלך ואמרה עליהם שהם שגויות. אם כבר זה ההפך. את זאת שהתחלת להגיד שלא מעניין אותך במה כל אחד מאמין ולא ממש רצית לשמוע אותה, ואתניסית כמה שיותר להסביר כמה שהיא טועה ודיברת בצורה אגרסיבית. ודרך אגב, חבל מאוד שלא אכפת לך בכלל מהיהדות ומהיותך יהודיה. אולי כשיתחילו לקרוא לך ´יהודיה מסריחה´, או יפלו אותך בגלל שאת יהודיה, אז תביני כמה אנטישמים יש בעולם וכמה רק ישראל זה המקום ליהודים. ודרך אגב, תסלחו גם לי על התגובה העצבנית, אבל אני לא סובלת שכמה אנשים מתנפלים על מישהו אחד שניסה להביע את דעתו, רק בגלל שהם מאוד לא מסכימים איתו.