עקב המלצתו של מיקי

• פותח הנושא FABER
  • פורסם בתאריך

FABER

New member
עקב המלצתו של מיקי

( seafox -למיקי אני קורא חדור מוטיבציה!) החלטתי לעשות את הסיפתח... אני רוצה לזרוק אתכם קדימה בזמן לאמן מיוחד במינו שלא זכה לתואר "אגדה" או "ענק", אמן נורבגי, נגן כלי נשיפה . jan gerberak (שם שובר שיניים) נולד ב 4 במרץ 1947 בעיירה בנורבגיה. נגן סקסופון (טנור/סופראן) וחליל, הפעיל בסצנת הג'אז מאז שנות ה-60 ועד לימינו. את תחילת דרכו באור הזרקורים עשה jan בתחילת שנות השבעים כאשר חתם על חוזה הקלטות עם הלייבל ecm והתחבר ל keith jarret (הפסנתרן הדגול שהיה מועמד ל grammy על אלבומו באולם האופרות המפרסם בעולם the koln concert). הרכבו של jan כלל את הבאסיסט eberhard weber (הבאסיסט האירופאי שהיה הראשון להוסיף לבאס מיתר חמישי ,בשנות ה-70 ,חבר בהרכב the united jazz& rock ensamble) ובהמשך הזמן גם את הגיטריסט bill frisell ולעיתים, david torn. את הסאונד המיוחד שלו לא שינה jan מאז שנות ה 70, סאונד שמסווג תחת post -bop ,new-age. במוסיקה שלו ניתנות להרגשה ההשפעות הרבות שלו, אמנים כמו:john coltrane,ornette coleman,archie shepp,keith jarret,miles davis,gene ammons.... שגרמו למוסיקה שלו להשמע כמיזוג בין כל ענקים האלו בתיבלון של רוגע שמאפיין כל כך את המרחבים הירוקים של נורבגיה (אפשר כמעט לחוש את זה ) ברזומה העשיר של סקסופוניסט מיוחד זה ניתן למצוא פרוייקטים משותפים שלו עם אמנים מכל קשת המוסיקה: charlie haden-הבאסיסט,egberto gismonti- נגן הגיטרה/פסנתר שגם פעיל באותה מידה,zakir hussain-שאיתו ועם ג'ון מקלפלין הוא הקליט את האלבום (השאנטי) making music אגב השילוב של ג'ון מקלפלין עם זאקיר חוסיין,נגן הטאבלות ההודי, הוליד הרכב מצליח שעשה סיבוב הופעות בכל העולם (כן,כן, גם בארצינו הקטנטונת,לפני 4 שנים לערך) הרכב שנקרא shakti . באמתחתו של אמן פורה זה נמצאים לא פחות מ 30 דיסקים שרובם ראו אור תחת ECM מלבד שנייים (אל תתפסו אותי במספר,אבל זה לא פחות מזה). כשמשנות ה 90 (93 ליתר דיוק) התקליטים שלו יצאו בשיתוף עם הרכב ווקאלי שנקרא the hillard ensamble הרכב שאליהם הצטרף jan ב-93 ,וטרום הצטרפותו ניגנו ההרכב מוסיקת רנסאס (אני לא אתחיל בדיון לגבי אופי המוסיקה הזו, ככה קוראים לה וזהו!) מחיבור זה נולד הדיסק ,הטריפי לגמרי, visible world.ןלאחריו rites ו-mnenosye ב-99 (שם בלתי אפשרי לחלוטין). הבאתי כאן על קצה המזלג קריירה שלמה של אמן פורה רק בשביל לדגדג את קצוות חיישני הסקרנות של מי שאינו מכיר אותו, הביקורות לגבי מוסיקאי זה הן סותרות שכן,מסתבר, שלאנשים ישנו קושי בספיגת הסגנון שלו (רגוע, רגוע.. גם כשהקצב עולה) אני אישית מעריץ את האדם הזה שייצר ג'אז מודרני עוד בשנות ה 70 , בהחלט אמן שהקדים את זמנו אך לא זכה למלוא ההערכה מהקהל, אדם שנשאר נאמן לסגנונו ולקוים המוסיקליים שלו. בעל רכות מדהימה במוסיקה, אדם שמרגיש כל צליל ויודע לתעל אותו,בשילוב הרמוני יפיפה, בדיוק לתא הנכון במוח ומשם דרך מרכז העצבים, אל כל חלקי הגוף. מי, שאחרי המלצה זו הולך להשיג את המוסיקה שלו, שידאג שיהיה לו מקום נוח בספה או על המיטה ואם אפשר אז גם מישהו/י להתכרבל איתו/ה. אשמח לשמוע פיד-בקים בקשר אליו, ומי שכבר מכיר כנראה שהרוויח, וטובה שעה אחת קודם! המלצות על קטעים שלו אפרט ברצון לכל דורש היה חשוב לי להעביר מידע על האיש החשוב הזה מפני שברדיוס הקרוב אליי,כאשר אני מזכיר את שמו, חושבים שני מתאמן על הצרפתית שלי...

mickeym

New member
כשאחזור מהעבודה, אחקור עליו!

תודה על ההמלצה על אמן ג'אז לא כל כך מוכר... מיקי

למעלה