עקבים = דיכוי?

יוליק12

New member
עקבים = דיכוי?

מגיבה לשרשור משבוע שעבר, היינו קצת יותר משבוע במדבר וכשהגחנו חזרה לציווליזציה נתקלתי בשרשור העקבים והבגדים והאיסוף ולא היתה לי אפשרות לכתוב משהו ארוך. בשרשור ההוא היתה התייחסות לעקבים כסממן לדיכוי נשי, ואני רוצה למחות על כך. (יכול להיות שמישהי אחרת כתבה על זה, רק דגמתי חלק ממהודעות.) אני אוהבת להתלבש יפה, כיף לי להתלבש יפה כשאני יוצאת לעבודה, או כשאנחנו יוצאים בערב, אם כי אנחנו בהחלט יכולים לצאת מהבית "שלוכים" כל עוד לא הולכים למסעדה עם קוד לבוש. בבית אני לרוב פרועת שיער ולבושה ברישול, אני גם יכולה לצאת ככה למכולת. כשאני מתלבשת לעבודה אני נועלת גם עקבים ולא רואה בכך שום סימן לדיכוי. אף אחד לא מכריח אותי לנעול נעליים עם עקבים או ללבוש בגד זה או אחר. אני עושה את זה כי זה מוצא חן בעיני. לעולם לא תמצאו אותי בבגדים או נעליים שאינם נוחים לי בגלל תכתיבי אופנה כלשהם, או בגלל שנעליים מסויימות יתאימו לחצאית מסויימת. אני נהנית להתלבש יפה, אני לא בעונש.

את השרשור ההוא גם אני פספסתי כנראה כי אני

לא יודעת על מה מדובר. אבל אני אענה לך בתור מי שמעולם לא נעלה נעלי עקב ולעולם לא תנעל. אני לא חושבת שמישהי תגיד לך שנשים נועלות נעלי עקב כי מכריחים אותן (נו, טוב, כמעט אף אחת. איתו הייתי נועלת נעלי עקב הייתי יכולה לומר שזה רק כי אמא שלי הכריחה אותי...). אני כן חושבת שהנורמות של מה זה יפה ומה זה "לבוש יפה" ומה זה "מטופח" הן כאלה שמתעלמות מנוחות ומבריאות, ומכתיבות "מאמץ" ולעתים גם כאב. זה נכון במידה גם לגברים, אבל הרבה הרבה יותר לנשים. נעלי עקב זה לא נוח. אפשר מן הסתם להתרגל לזה ואז זה לא סבל (או כמו אמא שלי, ללכת רק עם עקבים עשרות שנים, ולגרום לקיצור הגיד ההאחורי באופן שלא מאפשר בכלל נעילת נעליים אחרות), ויש מן הסתם נוחות יותר ונוחות פחות, אבל את העקב לא המציאו בשביל הנוחות. אני חושבת שזה עיקר העניין.

אני גם לא יודעת על השרשור ההוא אבל אני חייבת

לחלוק עלייך. בתור אחת שמאז ומתמיד (בעולם הבוגר) נעלה נעלי עקב ולגמרי מבחירה ולגמרי מנוחות שלי ולגמרי כי אני ומדגישה אני חושבת שזה יפה לי. יש נעלי עקב מאוד לא נוחות ויש גם כאלו שאני יכולה לרוץ איתן ולנקותא ת המבית מרוב שנוח לי. אף אחד לא מכריח אותי ולא הכריח ואני מאוד אוהבת להתלבש יפה ונוח ורק בגלל בחירה שלי.

גם אני נועלת נעלי עקב נוחות מאוד

ויכולה לנקות איתם את הבית וללכת איתן לשוק. אני בוחרת לנעול נעלי עקב. לפעמים אני עם עקב נמוך ולפעמים עם עקב גבוה. לא הולכת על סטילטו כי זה מאמץ עבורי וגורם לאי נוחות.

moma422

New member
מסכימה מאוד

כל פעם שאני רואה בחורה צעירה הולכת עם עקב של 10 ס"מ או איזה סטילטו אכזרי אני קצת המומה עקב זה אולי יפה וגם סקסי, אבל כשתראי את האוטובוס בתחנה יהיה לך מאוד קשה לרוץ אחריו או אפילו סתם לרקוד במסיבה. פה הדיכוי. אם היית רואה סיניות או יפניות בנעליים המיוחדות שלהן לצרכים אסטטיים היית מבינה שזה דיכוי. כיון שהעקבים כל כך נורמטיבים אנחנו לא רואים את הדבשת שלנו.

יוליק12

New member
כשאני רואה

כאלו עם עקבים גבוהים ו/או דקים מדי ו/או לא נוחים ו/או מיני בחורף מקפיא, אני בהחלט משתוממת מכוח הרצון ומהעמידות שלהן. כפי שכתבתי בהודעה הראשונה, לא תמצאו אותי בנעליים לא נוחות, כולל נעלי עקב. אני לא נועלת עקבים מדי יום אבל באמת שאין לי בעיה לנעול עקבים במשך יום שלם ואם הבן שלי רוצה להישאר בביה"ס ולשחק כדורסל אני אשחק איתו כי העקבים נותנים לי יתרון של גובה

moma422

New member
מה שנקרא גובה סטבילי

בשקט אני אומר שגם לי יש נעליים עם קצת עקב, לא שיש לי איפה לנעול אותן (מקסימום לחמתי) אבל עובדה שיש כי אני בהחלט נראית איתן יותר כדורסלנית

פרמלה

New member
אני כתבתי את זה וחושבת כך

בהסתייגות אחת, שבחרתי בזמן הכתיבה את המילה הלא נכונה. לא "סממן דיכוי" אלא "תכתיב הופעה חיצונית מדכא". אין ספק שנעלי עקב זה יפה, הן כאביזר הנעלה והן בשל השינוי שהן גורמות ליציבה, למראה הרגל, להרמת הישבן וללוק הכללי. זה יפה בעיני המתבונן וזה בטח תורם להרגשה האישית של הנועלת. גם אין ספק שזה לא בריא לא ליציבה ולא לכף הרגל ולא לברכיים. ברור שיש עקבים שונים. דין סטילטו אינו כדין עקב קובייה קטן, ודין מי שנועלת עקבים באופן קבוע אינו כדין מי שנועלת אותן פעם בשבועיים לשלוש שעות כשהיא יוצאת למסעדה. על הנוחות אפשר כנראה להתווכח. לדעתי זה פוגע ביכולת התנועה, השליטה על הגוף והיציבות, אבל מעולם לא נעלתי נעלי עקב. הטענה שאף אחד לא מכריח אותך לא נכונה לדעתי. בתהליך ההתבגרות והחברות שלך (לא את יוליק, אלא נשים בכלל) ראינו נשים עם עקבים בפרסומות ובסרטים ובעולם האמיתי והבנו שזה נחשב ליפה ולסקסי, אז גם אנחנו התחלנו. לא היה עולה בדעתה של אף אחת לוותר מיזמתה על השליטה המלאה שיש לה בהליכה ובתנועה כשהיא בנעליים שטוחות (ואגב, לטעמי האישי, נעלי בובה שטוחות לגמרי עם סוליה דקיקה זה דבר מאוד לא נוח) ולהחליף את זה בעקבים. נשים עושות את זה כי החברה לימדה אותן שזה יפה. זה בדיוק כמו הורדת שיער גוף שנחשב למיותר. גם תכתיב. אתמול צעדתי על מדרכה עם מרצפות קטנות מאחורי בחורה צעירה שנעלה נעליים עם עקבים גבוהים מאוד ודקים. כל צעד שני היא כמעט נפלה. בראיית העולם שלי היא הייתה ראויה לרחמים בשל היותה קורבן אופנה.

זה אולי תכתיב אופנה כמו המון פריטים אחרים

אבל להכריח לא הכריחו. אני עשיתי את הבחירה שלי ואת את שלך. אין ספק שיש נעלי עקב שהנועלת אותן היא לגמרי קורבן אופנה ואין ספק רחמי יצאו עליה אבל זה יכול להיות על עוד המון פריטים כאלו ואחרים וגם על גברים.

NORD

New member
תודה פרת, אני כתבתי אז לאפרת (cn)

ולשמחתי היא הבינה את הכוונה. גדול עלי בעשרה מספרים מבחינת אנרגיה ויכולת ניסוח להסביר למה אני חושבת שאין סתירה בין עקבים כסיממן היסטורי, בטח לא נקודתי, לדיכוי נשי, לבין חופש הבחירה המובן מאליו להשתמש בהם. כמובן שאין בכך שום פסול ואין בזה שום דיכוי. בעצם, פרת הסבירה מצוין, אז כנראה גם לא צריך. בכל אופן יוליק - לא עולה בדעתי שאת אישה מדוכאת או משתפת פעולה בדיכוי נשי כי את נועלת עקבים. כמובן שלא, וכמובן שזה סבבה לחלוטין ובחירה מצוינת. וצר לי באמת ובתמים אם זה היה מרגיז - אני, עולמי צר, אופקיי מצומצמים, ואין לי שום עניין לצאת בהצהרות לגבי מה שראוי או לא אצל אחרים.

kmiki

New member
ישנם סוגי דיכוי שונים

ישנו הדיכוי הברור לעין, כדוגמת אירן, שם הגברים יסקלו את האשה אם לא תתלבש באופן שהן הכתיבו לה, ושם אין לה זכות בחירה, וכו וכו, אין צורך לפרט. ויש דיכוי סמוי לעין, שבה בצורת הכתבת קריטריונים. כשהחברה מכתיבה אפנה מסויימת, שברובה הגיעה דרך אגב מלפני המון שנים, רק אף אחד לא ממש נותן את הדעת על הצרכים של היום לעומת פעם, זה מה שגורם לדיכוי סמוי. הרבה מאד טרנדים עבור נשים נקבעו בכלל על ידי גברים, ברובם הומוסקסואלים אבל לא משנה, עבור נשים, לפי מה שהם ראו כ"סקסי" או מושך, והם ניסו לעצב נשים בהתאם לרצונם, והנשים זרמו עם זה, ועד היום ככה. יש מעין תכתיב כזה, שאם את מלאה, או אם את נמוכה, את צריכה לנעול נעלי עקב, זה דיכוי סמוי, זה לא שאת באה כמו ילדה קטנה ואומרת - אני לא רוצה נעלי עקב, ומישהו מכריח אותך, אבל את גדלת עם הדימוי הזה בראש, כשהשאיפה הנשים היא להיות גבוהה יותר ורזה יותר, גם אם זה רק למראית עין, שלא לדבר על הליכה ויציבה סקסית (אף כי לא בריאה בעליל). אני נטשתי את נעלי העקב בשנה האחרונה, במקרים חריגים אני נועלת אותם, וגם אז עם רגשות אשם כי אני יודעת כמה זה לא בריא, אבל מדי פעם יש לי צורך לעמוד בקריטריונים האלה, וכועסת על עצמי כשאני עושה את זה. משום מה אני לא מרגישה אשמה באותה מידה כשאני מתאפרת בבוקר, אבל אני יודעת שזה לפחות לא מזיק לי :). את אומרת לעצמך (ואני איתך, שלא תביני לא נכון) "אני עושה את זה כי זה מוצא חן בעיני", וזה חצי נכון, זה מוצא חן בעיניך כי גדלת עם הידיעה שזו התנהגות נשית, כי ראית וחיקית נשים בוגרות - אמא, דוגמניות, לא משנה מי, וגדלת לתוך זה. אם היית גדלה בשבט אפריקאי שבו הנשים הולכות עם 20 חישוקי ברזל על הצוואר כדי הלאריך את הצוואר, גם זה היה נראה לך כיף, כי זה מה ש"חינכו" אותך איתו.

יוליק12

New member
אני לא חושבת שזה ככה

הגובה שלי ממוצע ואני לא מלאה כך שזה מעולם לא היה שיקול. לא זוכרת את אמא שלי עם עקבים ובתיכון שלי אלו שלבשו מיני והתאפרו היו חריגות ונחשבו לפריחות. הבחור שלצידי שהכיר אותי לפני 12 שנים טוען שהיו לי אז נעלי עקב אבל נעלתי אותן לעיתים רחוקות. בין הנח"ל, לטיולים בעולם, ללימודים בב"ג, ל"שלוחיות" טבעית לא חושבת שהיו לי יותר מדי הזדמנויות בכלל לנעול נעלי עקב. מה שאני מנסה להגיד זה שאני עושה את זה כי זה יפה בעיני כמו שיפה בעיני לראות את עצמי עם מגפי פרווה שטוחים, או עם נעליים כבדות עם שרוכים, או כל נעליים אחרות, ובלבד שתהיינה נוחות, ולא נוחות כי ככה שוכנעתי. זה נכון גם לגבי בגדים, הם תמיד יהיו נוחים ומחמיאים למבנה הגוף שלי ולא בגלל שהם חלק מאיזה טרנד אופנתי.

kmiki

New member
זו משנתי, אני לא מחייבת להסכים איתי

אבל זו עובדה קיימת. האם את יכולה לנסות ולפרט מה בדיוק ההנאה שאת מקבלת מלנעול נעלי עקב? באמת באמת לפרט מה ההנאה שיוצאת לך מנעילת נעלי עקב, האם היא אינה קשורה בתפיסה שלך על "איך אחרים רואים אותי"?

יוליק12

New member
אני רואה אותי

וזה מספיק לי (שלא יחשבו שאני איזה נרקיסיסטית כאן
). לא חושבת שסביבת העבודה שלי שמה לב בכלל למה שאני לובשת, בעיקר כי התמקמתי לי בקיוביק מבודד יחסית ותת המחלקה שלי יחסית קטנה, וגם כי סביבת העבודה כאן שונה. אני לא הולכת במסדרון וחושבת מה ג'ון או מייקל יחשבו עלי.

אני יכולה לענות?

ההנאה היא ההליכה שלי, היציבה שלי, הגובה שזה מעניק לי , התחושה שאני מסודרת ומאורגנת ולא שלוכית. לי זה עושה נעים. ושוב - לא מדובר על סטילטו של 10 ס"מ.

kmiki

New member
לא משנה הגובה

כל מה שפרטת, יציבה, גובה, הליכה הם סממנים שאת לא באמת נהנית מהם, אלא הסביבה נהנית להביט בהם, וזו ההנאה שנגרמת לך (אין פה ביקורת, כמוך כמוני שיהיה ברור), לגבי מסודרת ואל שלוכית, זה לא תוצאה של נעלי עקב, יש נעליים שטוחות יפייפיות, אלגנטיות, יקרות וטרנדיות. גובה אינו קשור לארגון וסדר או לשלוכיות לחלופין. העובדה שנשים חושבות שכל זה נעשה עבור עצמן, זה כבר תוצאה של שנים רבות ואבולוציה שעברנו, וזה השתרש אצלנו במוח כמשהו שכביכול בא מאיתנו, אבל לא באמת. כל מה שפירטת פה טוב ויפה, וברור שאת בוחרת לנעול את הנעל ולא אף אחד אחר, השאלה היא מה בבסיס שלך גורם לך לבחור בנעל עקב ולא בנעל שטוחה ונוחה, שלא לדבר על בריאה.

אני אחזור על הדברים שאמרתי למרות

שלדעתך אלו סממנים שאני לא נהנית מהם. אני נהנית מהם בדיוק מהסיבות שכתבתי - לדעתי זה מקנה לי הליכה טובה יותר ובטוחה יותר . הסביבה והנאתה חשובים לי פחות מאשר עצמי. זה שאנשים נהנים לראות אישה הולכת בביטחה, בקצב מהיר, בזקיפות קומה - זה חלק מאוד לא משמעותי עבורי בבחירה לנעול נעלי עקב. בנעליים שטוחות אני מרגישה שאני גוררת רגליים ונשרכת. כזו אני.

פתאומית

New member
כל מילה בסלע

זה כמו שנשים "בוחרות" לעבוד בחצי משרה או לא לעבוד כלל. וברור שיגידו לך שאת טועה, זה חלק מהאינדוקטרינציה. התרגלנו

אני נחשבת לגבוהה ורזה (כמובן שאני לא רואה את

ככה
) ועד שנות העשרים המאוד מאוחרות שלי בכלל לא הלכתי עם עקבים, מקסימום הגבהה קטנטנה לנעל, ועם השנים טיפסתי לאט לאט עם העקבים. מצאתי נעליים שהיו נוחות לי למרות העקבים, ואז נעליים נוחות עם עקב גבוה יותר, היום אני נחשבת בסביבתי כבחורה גבוהה שנועלת נעליים עם עקבים גבוהים. ולא, זה לא משהו שלימדו אותי מילדות או שראיתי סביבי כילדה.

למעלה