עצת חכמים

פנטופל

New member
עצת חכמים

שלום לכולם. בתרגיל בלמודי התבקשתי לענות במה עוסקים המשפטים הבאים: 1.אם ברצונך לדעת איך נעה הרוח- התבונן בחול 2.כי צורת הגוף היא תנוחת הנפש המפוסלת מבפנים כמומחיות בתנועת הגוף והנפש אבקש כי תאירו את עיני וליבי במחשבותיכם על משמעותם של המשפטים והאם הם קשורים זה לזה תודה

י ע ל י ק

New member
שלום שלום ../images/Emo13.gif

המחשבות שעלו בראשי למקרא שני המשפטים, 1. אם ברצונך לדעת איך נעה הרוח-התבונן בחול: הרוח כאן, היא כח חיצוני המעצב את החול, שהוא חסר (לכאורה) רוח משל עצמו - למרות שאני חושבת שלחול עצמו יש אופי ו"אישיות" שמשפיעה על צורתו גם כן. 2. צורת הגוף היא תנוחת הנפש המפוסלת מבפנים: ונכון יהיה גם לכתוב להפך - "תנוחת הגוף היא צורת הנפש המפוסלת מבפנים" ובכל מקרה - כאן הרוח היא פנימית ומשפיעה על הגוף הפיסי. הקשר בין המשפטים הוא זיקתם לקשר שבין הרוח לחומר ולתנועה

מה שאני רואה במשפטים

הוא ששניהם עוסקים בדרך שבה ניתן לראות בעולם המוחשי את ההשפעה של גורם ערטילאי. הרוח היא תנועה, היא לא חומר, היא תנועה של אויר. אם רוצים ללמוד אותה, לראות את ההשפעה שלה, אפשר לחפש זאת בתוצאות שהיא יוצרת בעולם החומר (למשל בחול). הנפש גם היא ערטילאית, היא אינה דבר מוחשי שניתן לתפוס בחמשת החושים הבסיסיים. לכן אם רוצים לראות את הנפש של האדם, אפשר לראות את ההשלכות שלה על צורת הגוף. יש קשר הדוק בין הגוף והנפש. כיצד מפסלת הנפש את הגוף? דוגמא קטנה למשל, כאשר אנחנו לחוצים השרירים שלנו נדרכים ומתכווצים. (כדי שנוכל להגיב במקרה של סכנה ו צורך בפעולה דחופה) אם אנחנו לחוצים באופן תמידי או כמעט תמידי (אם סיבה ממשית או ללא סיבה כזו), הכיווץ של השרירים יהפך למשהו קבוע..... זו דוגמא אחת קטנה. אפשר לתת עוד ועוד... כגרפולוגית אני יכולה לומר לך שהגרפולוגיה המודרנית מתבססת מאד על איבחון הנפש, כפי שהיא באה לידי ביטוי בתנועת הגוף, אשר בא לידי ביטוי בכתב היד שגם הוא תנועה. ככה דבר ערטילאי כמו נפש, אישיות, מוצא לו ביטוי מאד מוחשי בכתב היד.

ליילה 1

New member
כך אני מבינה את המשפטים

הרוח והחול (אנלוגיה לנפש האדם ולגוף החומרי ) יש בניהם אינטרקציה התלויה בסוג הרוח ובסוג החול. רוח חזקה יכולה להרים גרגרי חול מסוג מסוים(חסרי דביקות) ולשאת אותם מעבר לארצות וימים. ואילו אותה עוצמת רוח כשהיא פוגעת בסוג חול קשה אינה יכולה לשאתו אלא לחרוץ בו תצורות שונות ולהשאיר בו את חותמה. הנפש בהחלט מפסלת את הגוף, כשאנחנו שפופים גם הגוף שפוף, כשאנחנו בדיכאון אפשר לראות זת בבירור דרך היציבה או ההליכה.תנוחת הגוף מבטאת את הלך הרוח ואמנויות כמו ציור פיסול וריקוד משקפות זאת היטב.

למעלה