עצתכם

G e r t r u d

New member
עצתכם

אהלן לכולם, אני סטודנטית להנדסת מערכות מידע, מתחילה עכשיו שנה שלישית (מתוך 4). שנה ראשונה למדתי במסלול המחשבים, בעיקר מקצועות מתמטיקה+ 3 קורסי מחשבים. שנה שניה המשכתי למסלול מערכות מידע ושם למדתי מקצועות מתעשיה וניהול בשילוב עם מקצועות המחשב. ראוי לציין שלא היה לי רקע קודם במחשבים. הבעיה שלי היא שעדין אנני מרגישה ידע מספק בנושא המחשבים ממה שלמדתי ולעיתים אני מרגישה שהמקצוע גדול עלי ושאולי הוא לא מתאים לי. השנה השלישית מתחילה בקרוב ואין לי את הרצון הראוי להתחיל אותה. אני מרגישה שסתם למדתי שנתיים ולא הגעתי לידע שחשבתי שאצליח לצבור עד עכשיו. מה דעתכם?

באיזו מידה "אין לך ידע"?...

מה הציונים שלך בתחום?..טובים,בגדול? אם כן,אני חושב שזה מספיק. להזכירך שברוב המקומות,שנתיים ראשונות של הנדסה הם רק מבואות[פיסיכס מתמטיקה תכנות ואולי מעט כימיה], ולכן רק עכשיו,אולי, תתחילי "להרגיש באמת" את המקצוע תכל'ס ויהיו לך מקצועות ייעודיים למסלול.כדאי לעיין בסילבוס של הקורסים שלך לשנים הבאות אבל לדעתי ולמיטב ידיעתי ככה זה המצב ברוב המקומות בארץ, בתואר ראשון 4 שנתי הנדסי. ועוד הערה: חשוב לציין שאת עיקר הידע תתחילי לקבל כשתיכנסי לעבודה תכל'ס..אוניברסיטה/מכללה הינן מוסדות שמלמדות את התיאוריה שאמורה לתת לך "על קצה המזלג" מהמקצוע שלך...[בעיקר באוניברסיטה זה נכון] ה"תכל'ס" כאמור יהיה בעבודה שלך..כי כידוע שיש הבדל בין תיאוריה ליישומה, אפילו שהנדסה בכללית יותר מעשית מתיאורטית.. מקווה שלא בלבלתי אותך אבל זו דעתי בכ"א

G e r t r u d

New member
לקלידן

קודם כל- תודה רבה על התייחסותך. אתה צודק בזה שרק בעבודתי בעתיד אוכל להבין באמת את הנושא שלמדתי. אני פשוט מרגישה, בהשוואה לאנשי תוכנה למשל, לאו דווקא כאלו שאחרי התואר שהידע שלהם בנושא עצום לעומת שלי, אני מתכוונת יש להם רקע בנושא וידע כללי (מאחים/הורים וכו') שזה מה שהביא אותם בעצם להגיע לכיוון של המחשבים. אתה יודע, מחשבים זה בדרכ לאנשים האלו שהם "פריקים של מחשבים" שידעו תמיד שזה מה שילכו ללמוד ואני פשוט הגעתי לשם משום מקום וההרגשה הזו עדיין לא עברה לי (כבר שנתיים!). יכול להיות שסתם מדובר בחוסר ביטחון בעצמי ובמה שאני מסוגלת ושהידע באמת יבוא אצלי החל משנה זו (שכבר אין את מקצועות המתמטיקה/פיזיקה למינהם). בכל מקרה, שיפרתי לי קצת את ההרגשה ונקווה לטוב. אחרי הכל- אסור להרים ידיים

למעלה