עצתכם בעניין ניתוח

צפנת0

New member
עצתכם בעניין ניתוח

שלום לכן, רציתי לדעת אם אני יעבור שוב ניתוח בכדי להתנקות... האם זה יגביר את הסיכוי שלי להקלט להריון. האמת היא שעברתי ניתוח {שלפי דברי הרופא לא כל כך הצליח בגלל שהייתי מלאה והוא ניסה כמה שיותר לנקות} בנובמבר 2005 ומאז עברתי 2 הפריות {פעם בשנה} ואני אמורה לעבור תרומת בציות. לא הייתי מאז ועד עכשיו על שום סוג של דיכוי. כאבים תמדיים בגב התחתון, ובעצם בכול הגוף. {הרופא הנוכחי אמר שזה מיותר... עדיף לעבור ניתוח אחרי שאקלט להריון.} ולהיפך אם אני אחליט לדחות את זה וקודם לנסות שוב מבחנה, האם הסיכוי שלי נמוך להקלט במקרה שהאנדו' ממש התפשט שם? אשמח לקרוא את דעתכן בנושא שלי. תודה רבה לכן ולילה טוב

זואילי

New member
שאלות מורכבות ביותר

אני חושבת שאת מעלה פה כל מיני נושאים שהמלצתי הראשונה לך היא ללכת לחוות דעת נוספת. אצל המומלצים. זה שרופאך אומר לך שדיכוי הוא מיותר ואת עם כאבים תמידיים, ושוקלת ניתוח נוסף, כך שאני מניחה שיש לך פגיעה קשה באיכות החיים, מלבד רצונך ונסיונותייך להרות - זה רק מראה שאותו רופא פשוט לא מקשיב לך. וזה מאוד מעציב. אם כוונתך כשאת כותבת "מאז" - שלא היית בדיכוי מאז הניתוח ועד היום ואנחנו כבר באביב 2008, אז הגיע הזמן למצוא רופא חדש ועדיף אתמול... אם קראת מאמרים בנושא ניתוח לפני או אחרי טיפולים - את יודעת כמונו שהדעות חלוקות. גם אני (ואנא, חברותיי לא להתנפל עליי. פשוט יש לי הפוגה מהכאבים, אז אני מפנטזת. וגם מסטולית מכמות המשככים) תוהה מה עדיף - להינתח לפני שיש לי ילד בבית או אחרי. וזו שאלה מאוד קשה ומסובכת. את צריכה קודם כל להחליט מה הסיבה לניתוח. ולהיות כנה ושלמה עם עצמך. ז"א האם ניתוח לשם טיפול באנדו והקלה וחזרה לאיכות חיים, או שהגוף במקום שני ואת מעוניינת בניתוח כי אולי
יעלה את סיכוייך להרות. דילמה... בכל מקרה, וביקשת דעה אז הפלגתי במחשבות, עד שתחליטי על ניתוח כן או לא - קבלי דיכוי! ואחרי שתחליטי - קחי את הזמן (על דיכוי!) לתת לגוף להתאושש. בהצלחה ותרגישי טוב

צפנת0

New member
זואלי

תודה, זה באמת מסובך, אני כבר לא יודעת אם אני צודקת {לא לעשות ניתוח למרות הכאבים והעייפות} או בעלי שאומר לעשות ניתוח. לא איכפת לי מהכאבים וחוסר התיפקוד שלי, אך רק בפחד נוראי שאולי אגיע למצב של ניתוחים מסובכים. אף אחד לא נותן לי תשובה ברורה, עשיתי צילום כליות מצאו סיסטה אך אמרו שלא יכולים לראות אנדו' בבדיקה זו , עשיתי בדיקה בהרדמה מלאה לבחון אם יש לי טחורים או אולי זה אנדו', אך גם פה אמרו לי שיש אומנם, אך הם כל כך קטנים שכימעט לכולם יש כאלה, ולא יכול להיות שזה גורם לי לכאב כל כך נוראי באזור הזה וכמובן שאי אפשר לראות אנדו' בבדיקה זו. ז"א רק בניתוח יהיה אפשרי לדעת לאן הוא הגיע,,, בקיצור סתם מסובכת עם עצמי. בכול אופן תודה לך ולילה טוב

אני חושבת שאת צריכה להתייעץ עם מומחה

אבל עם מומחה כגון משיח,שולמן שגם מבינים בתרומה ועוסקים בכך. את צריכה לעבור בדיקות מקיפות כדי לדעת האם לנתח לפני טיפול נוסף ובמיוחד לברר את מצב החצוצרות. אני הייתי אמורה לעבור ניתוח גדול מאד לפני ההריון ולפני האימוץ שהיה אז על הפרק וזה היה אחרי ניתוח שבוצע שנה קודם להסרת החצוצרות. החלטתי לעבור (עוד) ניתוח ולשמר את המצב סטטי עד כמה שניתן באמצעות דיכוי קל/כבד לסירוגין ולא לעשות טיפולי פיריון לאחריו. רצה הגורל והריתי לפני הניתוח. כיום אני במצב סביר - ( אחרי 9 חודשי הריון ועוד שנה וארבעה חודשי הנקה כאשר בחודשים האחרונים אני עם גלולות ברצף) יש ימים לא פשוטים אבל הדיכוי בינתיים מאפשר לי לעמוד על הרגליים ואני לא ממהרת להינתח למרות שמצב המעי שלי לא פשוט ואני חייבת אבל חייבת לשמור על תזונה מאוזנת אחרת אוי ואבוי לי. אבל אני מעדיפה לאכול סלי ירקות ולהימנע מבצק ולדחות את הניתוח עד כמה שאפשר. כשאני מצליחה מאד עם נושא התזונה אני גם מרגישה את זה במכנסיים

למעלה