עצתכם בבקשה

נתנאלה7

New member
עצתכם בבקשה

שלום לכם אני ובן זוגי החלטתנו לתת לכם לעזור לנו לנווט את הדרך לבעייה שאנו נתקלנו בה. אני ג+2 ובן זוגי ג+2 הסיפור שלי הוא קצת מסובך התגרשתי לפני 6 שנים כאשר ויתרתי על הכל למען שקט נפשי אצל בן זוגי הסיפור היה שונה הוא התגרש לפני 5 שנים אך גירושיו היו מלוכלכים גרושתו רצתה לעשוק אותו ועד שהתגרש עברו כל המשפחה בעיות כולל הילדים. ובכן לאחר שהתגרשתי נותרתי חסרת כל עמוסה בחובות עשיתי מעשה והחלטתי לעבור להתגורר אצל הורי כדי להבריא נפשית וכלכלית מכל התקופה שעברתי. בתקופה שעברתי להורי הכרתי את בן זוגי . שנינו היינו בתקופה מאוד קשה . לאחר שנתיים אצל הורי רכשתי דירה ובן זוגי היה לצידי לאורך כל הדרך ,הייתי חייבת לשפץ את הדירה כי היא הייתה מוזנחת בצורה מזעזעת ומכאן התחילו הבעיות. לא הרגשתי שום תמיכה מבן זוגי עלי לציין כי הוא מרוויח משכורת מכובדת והוא יכול לעזור אם היה רוצה. לאחר שרבנו הוא הביא לי סכום של 5,000 ש"ח עלי לציין שבן זוגי הוא לא טיפוס רומנטי שקונה מתנות,משקיע בסופי שבוע,ולכן הייתי מצפה ממנו לעזרה. לאחר השיפוץ מכיוון שהייתי חסרת כל נאלצתי לקנות ריהוט חדש מכיוון שהייתי חסרת כל והוא לא עזר לי . וקיבלתי את זה . היום לאחר 8 חודשים שאני מתגוררת בדירתי אני עדיין במצוקה כלכלית והוא לא עוזר לי כמעט בכלום האם כך זה אמור להיות,האם הוא לא אמור לעזור לבי אם כוונותיו רציניות כלפי ,איך הוא יכול לראות אותי במצב כזה למרות שזה לא אשמתו ולתת לי ללכת לישון כך לילה לילה אני ממש בדילמה לגבי הצעדים שלי לעתיד מה המלצתכם?האם הוא צודק ואני לא יכולה לבקש את עזרתו? אני יודעת שאסתדר לבד אבל החכמה היא לעזור גם ברע ולא רק בטוב? ראוי לציין שעם ילדי הוא מסתדר טוב וכשעברתי דירה ביום שעברתי הוא הגיע ועזר לי לפרוק קרטונים ולארגן כמו כן הוא ביקש שאציין שביום הולדתי ביוני שטנו בקרוז ל5 ימים ושבראש השנה קנה לי שולחן לסלון מתנה וכשנסע לחו"ל קנה לי עגילים יפים מתנה. אני יודעת שכל ההתחשבנות הזאת נשמעת ונראית מגעיל אבל אחת ולתמיד אני רוצה להבין האם אני טועה בקו המחשבה שלי או שיכול להיות שקיימת בעייה אחרת אנחנו 3 שנים ביחד ומתוכם 8 חודשים אני בדירתי הייתי מצפה ממנו לעזרה עלי לציין עוד נושא אחד בינואר האחרון חשבנו על מעבר דירה אך קיבלתי פיק בירכיים והעלו לו את השכירות מכיוון שהודיע שהוא עוזב הטענה שלו היא שלעבור לגור איתו אני לא רוצה אבל כסף ממנו אני רוצה הגענו למקום שלא חשבתי שאגיע אי פעם לדבר על כסף בצורה כזאת תמיד האמנתי שבאהבה אין חוקים ואם אני אראה את בן זוגי נופל אם זה כלכלית ואם בצורה אחרת ויש לי את האופציה לעזור אני בטוחה שלא הייתי חושבת פעמים האם ככה זה האם הוא צריך לעמוד מהצד ולא לעזור לי לחיות חיים קלים יותר ורגועים. אודה להתייחסות נתנאלה

היי נתנאלה../images/Emo24.gif

את האמת שכבר הגבתי לך בפורום אחר אבל אשמח גם פה. תראי חשוב מאד שתבחני אותו לפניי שאתם הולכים להיות ביחד באותה דירה, עד כמה את חשובה לו והמערכת היחסים הזאת חשובה לך באמת. תראי כבר נכווית פעם אחת לפי המשתמע מהכתוב, כך שהפעם את צריכה להיות זהירה יותר ומחושבת בכל צעד וצעד שלך. אם אין את העזרה, ההדדיות, הפירגון, האהדה, הקירבה, זה לא שווה. חייבת להיות לכם שיתוף פעולה. לא רק את צריכה להשקיע ולעשות מאמץ, לתת מתנות זה לא הכל, הריי זה תמיד כך בהתחלה, השאלה מה בהמשך, עשי עם עצמך חושבים האם זה הגבר שאיתו אני רוצה להמשיך את חיי? אם כרגע ההתנהגות שלו לא מוצאת חן בעינייך מה יהיה בהמשך? כסף זה לא הכל בחיים אבל לא את צריכה להיות היחידה שמשקיעה מבחינה זאת, לא את בלבד צריכה שהבית יהיה טיפטופ בלי עזרה שלו כלכלית. את חייבת לבקש את עזרתו במקרה הצורך ולהבהיר לו שאת לא צריכה הכל על הכתפיים שלך, אחרת מה את רוצה גבר שישב לך בבית כל היום בחיבוק ידיים ואת תעשי הכל? לפניי שאתם מחליטים על המשכיות לעתיד שבי איתו על כוס קפה ותבהירו דברים, ואז תחליטי מה טוב לך באמת. אחריי מערכת יחסים לא קלים שהייתה לך מגיע לך עכשיו להגיע למשהו טוב יותר ולהיות מאושרת לשארית חייך. אל תהיי פזיזה, הבחירה פה היא שלך בלבד.

נתנאלה שלום

תראי כל עוד אתם לא גרים ביחד אני חושבת שאין מה לצפות ממנו כבן זוג שיוצאים איתו לתשלום חצי חצי על הבית. נכון שהמצב הכלכלי שלך קשה ואת לחוצה אבל יש לך קורת גג מעל הראש ואני מניחה שגם הוריך קצת עוזרים כמה שהם יכולים. ברגע שתעברו להתגורר יחד אני מאמינה שהציפיות שלך כרגע יהיו יותר רלוונטיות עבורו וזה באם תעברו באמת לגור ביחד. וזה שהוא לא רומנטי את זה אפשר לשנות בשיחות איתו או במעשים שאת תזמי, תראי אני גם מבינה אותך בקטע הזה אישה צריכה שיחזרו אחריה שיהיו רומנטים איתה ואם הוא לא יודע לעשות את זה בתור התחלה תנסי ללמד אותו לחזר אחריך תני לו רמזים או שתדברי איתו ישירות. תראי אני אוהבת פרחים ואם היתה לי אפשרות כל שישי להביא פרחים הביתה הייתי עושה את זה, את המנהג הזה ירשתי מאמא שלי שגם אוהבת על השולחן פרחים כל שישי. אני אוהבת להתפנק על הספה ולראות סרטים רומנטים שמזילים דימעה מהם, אני אוהבת לקרא שירה לקרא ספרים ככה סתם ולעשות עוד כל מיני דברים רומנטיים אם בן זוגך יראה את הדברים הרומנטים שאת אוהבת לעשות ונהנית מהם אז הוא יקלוט את זה (בתנאי שאת יודעת לתת לו את הרמזים האלה בעורמה ובכחמה - לא סתם אמרו שאישה היא החכמה מבין השנים בזוגיות - זה אומר שאת צריכה למשוך אותו באף שיהיה רומנטי). שיהיה בהצלחה שוגי.

למעלה