עצתכם בבקשה

belly

New member
עצתכם בבקשה

שלום לכולם, לפני כחודש החלטתי לענות על כמה שאלות בנוגע לעצמי ופניתי לאבחון ללקויי למידה. הובחנתי כסובלת מליקוי חריף בריכוז ובקשב וכן בהיפראקטיביות, כמו כן, הובחנתי כבעלת אינטליגציה מעל לממוצע. אני בת 28 ותוצאות האיבחון הסבירו לי סוף סוף מה לא היה בסדר איתי כל השנים האלו, למה לא יכולתי להתמיד בכלום (עבודות, לימודים), למה אני חרדה מבחינות ובעלת דימוי עצמי נמוך ולמרות שהסובבים אותי טוענים שיש לי "פוטנציאל" (מורים, חברים) אני פשוט לא מצליחה להגיע להשגים לימודיים- אין ספק שטוב עשיתי כשניגשתי לאותו איבחון, אף פעם לא מאוחר.. אך מה עכשיו? בכל האתרים שהסתובבתי בהם באינטרנט מדובר על טיפול לילדים, מה קורה עם מבוגרים? מישהו יוכל לכוון אותי, אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד לתואר אך לפני כן עליי לטפל בבעיותי. תודה מראש על כל עיצה.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה.../images/Emo140.gif

כן, בהחלט יש מה לעשות עם מבוגרים. ויש לנו חברים בפורום שהם בגיל יותר גבוה ויש סטודנטים שמתמודדים עם קשיים כשלך. ואני מאמינה שתוכלי ללמוד ולהתפתח בקריירה. פני לנוירולוג לשם קבלת טיפול תרופתי. בכל אוניברסיטה יש אגף לסטודנטים לקויי למידה ושם תקבלי מידע על זכויותייך וההקלות להן את זכאית. ובקשר לדימוי עצמי נמוך....שתי עצות: טיפול פסיכולוגי וספורט! זה יעשה לך רק טוב. אם לא ספורט אז כל חוג או תחביב שטוב לך איתו ואם לא טיפול אז קבוצת תמיכה. בהצלחה!

התאמות זה מהפקולטה. מרכז התמיכה

נותן עזרה אחרת. לצערי, עדיין לא בכל אוניברסיטה יש מרכז תמיכה.

arena

New member
עמותת ביחד

תפני לעמותת ביחד- עמותה שמתמחה בנושא קשיי קשב ריכוז והיפראקטיביות. יש אצלם המון חומר , כתובות של בעלי מקצוע , הם מקימים קבוצות תמיכה וכדומה. הטלפון שלהם 03-5797004

זהבה נ

New member
כן, גם אני ממליצה לך את מה שהומלץ

לפניי. עד כמה שידוע לי יש היום טיפול מאוד טוב במבוגרים עם הפרעת קשב, צלצלי לעמותת "ביחד" ברמת גן, תשאלי אותם אם מתקיימות קבוצות למבוגרים(שמעתי שהיו כאלה) הן עזרו מאוד. כן, תפני לטיפול אצל פסיכולוג או פסיכיאטר לשם טיפול תרופתי ופסיכוטראפיה זה יכול מאוד לעזור לך לדימויי העצמי. עדכני אותנו בהתפתחויות, אל תשכחי אנחנו כאן בשבילך,

zivadina

New member
שלום לך

אני אובחנתי בגיל 45. מאז אני לוקחת ריטלין sr לעבודה, והשבוע מסיימת קבוצת תמיכה לנשים, שאליה פניתי בגלל דמוי עצמי נמוך. הנשים האחרות פנו מסיבות אחרות, אבל הקבוצה בהחלט עזרה לי. יש כאלו שבמקביל לקבוצה עברו גם טיפול פרטני. יש היום אנשים שלומדים איך לעזור ללקויי קשב ורכוז. תקראי פה את "שריתילה" שמסיימת השתלמות ארוכה בנושא. קוראים לזה coaching . יש הרבה מה לעשות. תבחרי את בעלי המקצוע לפי המטרות שלך. בהצלחה זיוה

דבר שלא נאמר: בהזדמנות הראשונה,

לקרוא ספר אודות ליקויי הלמידה. אני מעדיף ספרים מאוד מסויימים באנגלית. המחשה מקריא לי אותם לתוך האוזניות. לא כל כך משנה איזה ספר. בתנאי שהוא ידבר אלייך. אם את לא רואה בברור שזה מתיחס לבעיה כמו שלך, להחליף את הספר מייד. חשוב מאוד להבין את עצמך לעומק.

Hyper

New member
איזה ספרים יש בעברית?

אני קורא עכשיו את "שאלות ותשובות על הפרעות קשב". איזה ספרים עוד יש בעברית (ואם אפשר אז גם קישור להזמנה באינטרנט)? תודה.

belly

New member
תודם לכולכם ../images/Emo51.gif

קודם כל ברצוני להודות לכולכם על העיצות והמילים החמות. ברצוני לציין שעצם מתן תוצאות האיבחון עשתה פלאים לדימוי העצמי שלי, עצם הידיעה שאני לא "מטומטמת" אלא ההיפך, גרמה לי להרגיש מצויין- הרי עכשיו אני יודעת מה לא בסדר ומה שנותר לי הוא רק לטפל בבעיה ולהמשיך הלאה כך שכרגע מצבי הוא התרוממות רוח, מבחינתי חצי מבעיתי נפתרה.:) דליה- נאמר לי כי פסיכיאטר מוסמך לטפל בבעיות כגון אלו לא? מה שמביא אותי ל"רטלין", באיבחון הזכירו בפניי שייתכן מאוד שהזדקק לתרופה זו אם ארצה ל"התיצב", קראתי קצת על התרופה ואני קצת חוששת. זיווה- האם את ממליצה ליטול תרופה זו מנסיונך? אחד החששות הגדולים שלי הוא שכרגע יש כמה צדדים חיוביים ל היפר שלי: אני קרויה בפי חבריי "פילפלית" ו- "אש" מה שמעיד מן הסתם על אופיי ואותו אני דיי אוהבת, החשש שלי שתרופה זו תשפיע על כך, מישהו חשב על זה? אני יודעת שעליי להתיעץ עם רופא אך רציתי לשמוע מנסיונכם.. תודה על ההפניה ל "ביחד" אתקשר לשם.. אשמח לעדכנכם, זה חשוב לי מאוד לדעת שישנם אנשים שמבינים את תחושותיי (אותם הסתרתי שנים), שוב תודה לכולכם.

דליה.ד

New member
ספרים רבותי, ספרים!../images/Emo63.gif

בלוחות שלנו, יש רשימת ספרים מומלצים. וכל החברים מוזמנים להוסיף ספרים נוספים עם המלצה לרשימה!

zivadina

New member
אני ממליצה לקחת את התרופה

למשימות שקשה לך לעשות, כמו לימודים או עבודה. תבדקי עם עצמך מהן המשימות הכי חשובות לך שאת צריכה בהן עזרה להתרכז, ותקחי אז את התרופה. לחיי חברה ומסגרות גמישות לא צריך ריטלין, ואז הפילפליות יכולה בשקט (ברעש) לבוא לידי בטוי. הריטלין לא משנה את האופי, הוא רק עוזר לשלוט בהתנהגות וברכוז בזמן ההשפעה שלו. כאשר ההשפעה פגה, את חוזרת ל"עצמך". תזכרי שהריטלין הוא כמו קביים, ותקחי אותו רק כשצריך לעלות מדרגות, לא כל הזמן.

מיכל ט

New member
belly שלום

אני לוקחת ריטלין כל יום לעבודה וזה ממש לא שינה את האופי הבסיסי שלי . זה כן נתן לי אפשרות בחירה כשאני רוצה אני יכולה לצחוק, להיות צינית וגם לעשות הרבה רעש ובלאגן סביבי אבל אני יכולה גם להיות יותר מרוכזת וממוקדת . פוקוס רק יעשה את הפילפל שלך חריף יותר
מיכל

arena

New member
המשך לעמותת ביחד

הם הוציאו לאחרונה חוברת על הבעיה אצל מתבגרים ומבוגרים

דליה.ד

New member
ריטאלין, כן או לא...

אין חכם כבעל נסיון! כדי לבדוק כיצד הריטאלין משפיע עליך, צריך לפנות לנוירולוג או פסיכיאטר. רק לאחר שתנסי את התרופה תוכלי לשלול אותה (או שלא....). ההשפעה אינדיבידואלית (וכמובן שצריך להגיע למינון אופטימלי). בעלי למשל נוטל ריטאלין לפני ישיבות חשובות וארוכות, או לפני משימה שדורשת ריכוז. בדרכ´ הוא לא נוטל. רק שהוא מרגיש שהוא צריך. יש מבוגרים שנוטלים ריטאלין יום יום לעבודה ואז תפקודם טוב לאין שיעור.

למעלה